СЗО: През 2050 г. 2,5 млрд. души по света ще имат проблеми със слуха

Най-малко 700 млн. ще се нуждаят от достъп до грижи за слуха
2 мар 2021 21:00, Ния Христова
21
СЗО: През 2050 г. 2,5 млрд. души по света ще имат проблеми със слуха
Снимка: БГНЕС
Около 2,5 милиарда души по света, или една четвърт от населението на Земята, ще имат проблеми със слуха през 2050 година. Това предвижда доклад на Световната здравна организация, цитиран от АФП.
 
Документът също така изтъква необходимостта от бързо разширяване на превенцията и лечението на увреждането на слуха.
 
"Най малко 700 милиона от тези хора ще трябва да имат достъп до грижи за слуха и неговото възстановяване" се казва в комюникето на СЗО.
 
60% от случаите на увреждане на слуха при децата могат да бъдат избегнати чрез ваксинирането срещу рубеола и менингит, чрез подобряването на грижите за майките и в неонатологиите. Навременното диагностициране и лечение на средното ухо също ще окаже добро влияние.
 
Това е първият изготвен световен доклад на СЗО относно проблемите на слуха. При възрастните се препоръчва да се вземат мерки като предпазване от високите нива на шум, да се наблюдават лекарствата, увреждащи слуха, както и добрата хигиена.
 
"Нелекуваното увреждане на слуха може да има опустошително въздействие върху способността на хората да общуват, да учат и да осигуряват препитанието си. То може да има въздействие и върху психичното им здраве и върху способността им да поддържат социални контакти", предупреждава генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.
 
Според доклада липсата на информираност относно проблемите със слуха и заклеймяването на хората, които страдат от нея, много често ограничават търсенето на медицинска помощ в тази насока. Много от болестите на ухото могат да бъдат лекувани с медикаменти или чрез хирургическа намеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
14
 
! Отговори
хаа преди 3 години
след 50 години проблемите със слуха ще са най-малките проблеми на човечествотоедин от огромните проблеми ще е идиотизма, дебилщината, игноризма и непукизмаот които ще измират милиони годишнотова пък е моето предвиждане да видим кой ще излезе по-прав,...
14
0
 
6
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Само със слуха ли?:)
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мине не мине и СЗО излиза с някоя бомбастична глупост. На основата на какви данни? Рубеола и менингит са почти напълно изкоренени, освен това лечението им вече е рутинно. Какво друго толкова ще се случи, че 2,5 млрд. души ще получат увреждане на слуха. Ще кажат ли? Не.Тия просто вече се чудят какво да измислят, за да оправдаят съществуването си. Защо не се заемат с рака и маларията, например? Това са опасни болести.
12
0
 
26
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Ще има ли локдаун заради слуха?!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс ще ни даде слухови апаратчета, чипа във ваксините се оказал дефектен и не се свързвал към 5G. Дано сполучат във създаването на слухово апаратче със наночип, че да си отдъхнем. Котй не си сложи слухово апаратче няма да може да пътува по зелените коридори.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО: През 2050 г. 2,5 млрд. души по света ще имат проблеми със слуха поради дефектните ваксини!
9
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
През 2050 най вероятно ще съм на 2 метра под земята. Какво ме интересува, че някой ще има проблем със слуха?
8
0
 
11
 
! Отговори
Рептил 1 степен преди 3 години
Ваксинирайте се, че 2.5 млрд. е сериозна цифра. А планът е толкова и тряа се изпълни, според нас.Опашки искам да виждам, за ваксинация, опашки и боеве пред пунктовете.
7
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тия са толкова измислена организация!!! И безполезна...
6
1
 
16
 
! Отговори
Ами преди 3 години
В момента населението на земята е 8,5 милиарда. След 30 години да кажем грубо 10 милиарда. 2,5 от 10 означава 1/4 от хората 8а имат проблеми със слуха. Истинската причина са ваксините, 5G и 6G мрежите, чиповете и следващите устройства които ни облъчват навсякъде
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
700 млн човека ще загубят слуха си от отровните ваксини.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има СтавриЗаднициОбяздва!
3
0
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Бил Гейтс се тревожеше за климата преди месец! За здравето на хората се тревожеше преди 3 години и вече имаме КОВИД! Направо съм в ужас какво следва след 3 години!?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО: Но спокойно, до тогава всички ние от корпорация СЗО ще сме изгнили по дърветата
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сатанинска Зла Ораганизация - СЗО.