Кои билки и растения правят кожата по-красива

Алое има противовъзпалителни свойства, подхранва кожата в дълбочина
15 май 2021 21:23, Михаела Лазарова
17
Кои билки и растения правят кожата по-красива
Снимка: istock

Всяка жена иска да има здрава и сияеща кожа. Залагаме на козметични продукти, разкрасяващи процедури, но все по-често се обръщаме и към природата, когато искаме да дадем най-доброто на нашата кожа. Билките, както и някои други растения са част от ежедневието ни под една или друга форма. Днес споделяме с вас някои от тях, които благоприятстват състоянието на кожата.

Лайка

Ароматната лайка съдържа алфа-бизаболол – съединение, за което се смята, че може да намали появата на бръчки. Билката има и благоприятно въздействие върху кожни раздразнения, като изгаряния и акне. Лайката може да се ползва за изплакване на лицето, намаляване торбичките под очите, като ароматен чай. Тя присъства в редица козметични продукти в грижа за кожата.

Лавандула

Ароматна, намаляваща стреса, лавандулата се предлага в аптечната мрежа като чай, етерично масло, флорална вода, съдържа се в състава на редица козметични грижи за кожата. Дългогодишни изследвания са доказали, че лавандулата има подхранващо кожата действие, успокоява, действа антибактериално, забавя преждевременно стареене на кожата. Още за ползите на лавандулата за общото здравословно състояние може да прочетете тук.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: кожалайкабилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари