Как да облекчите алергиите и астмата?

Преразгледайте диетата си
15 юни 2021 23:00, Михаела Лазарова
2
Как да облекчите алергиите и астмата?
Снимка: istock

Астмата е сериозно състояние, което засяга милиони хора по цял свят. Ако не бъде контролирано и овладявано, то може да бъде животозастрашаващо. Алергиите също са проблем, с който се сблъскват огромен брой хора. Алергиите се наблюдават в разнообразни форми и протичат с различна тежест. И при двата вида състояния значение има в какви условия живеем вкъщи. Поддържането на здравословен дом с чист въздух и редовни практики в почистването могат да намалят тежестта на двата вида заболявания и да облекчат симптомите.

Кои са мерките, които можете да вземете вкъщи, ако страдате от астма или алергия?

1. Носете маска

Носенето на маска помага не само в превенцията на вирусни инфекции, но и на отключване на алергични реакции и провокиране на астматичен пристъп. Маската може да намали симптомите на астма.

2. Перете често пердета и дамаски

В пердетата и дамаските, както и в матраците, се събират прахови частици, акари, алергени, които могат да влошат значително състоянието. Перете ги често.

3. Избягвайте ароматите

Употребата на ароматизатори може да има силно негативен ефект при алергии и астма. Избягвайте аерозоли с приятна миризма, етерични масла с натрапчив мирис, електрически ароматизатори. Всички те могат да предизвикат пристъпи и да влошат алергиите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинирайте" се срещу ковид.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ела да ти дам инхалатора Мише