6 масла за кожата през лятото

Подхранват я в дълбочина
22 юли 2021 22:00, Михаела Лазарова
0
6 масла за кожата през лятото
Снимка: Istock

Харесваме лятото и слънчевите бани на море, планина. Но дори в градска среда не сме защитени от агресивните слънчеви лъчи, затова знаем, че е важно всеки ден да нанасяме слънцезащита върху кожата си. Как можем да подхраним в дълбочина своята кожа, така че да намалим сухотата, лющенето, появата на нови бръчки и да запазим красивия загар? Лятната грижа с масла е добра идея, а ето кои може да включите във вашата рутина.

Кокосово масло

Кокосовото масло е чудесна лятна грижа за кожата, тъй като се абсорбира лесно и е богато на витамин Е, който е един от най-полезните за здравето и красотата на кожата. Освен това има и противогъбични и антибактериални свойства. Студено пресованото кокосово масло е по-добрият избор за консумация или нанасяне върху кожата (и косата). То подхранва в дълбочина, като намалява сухотата и появата на бръчки.

Зехтин

Зехтинът обикновено не предизвиква алергични реакции върху кожата и е чудесен за масаж, направата на домашни разкрасяващи маски. За най-добри резултати е хубаво да избираме екстра върджин. Зехтинът съдържа витамини А, D, Е и К, подхранва сухата кожа в дълбочина и облекчава усещането за опъване, зачервяванията след слънчеви бани.

Масло от семена на шипки

Едно от най-добрите антистареещи масла, с което също може да поглезите кожата си през летните месеци, но и през останалата част от годината. То е богато на мастни киселини и антиоксиданти, включително провитамин А, които намаляват възпаленията и окислително увреждане на кожата. То не само намалява появата на бръчки, но и намалява риска от пигментни петна, намалява вредите от слънчевите лъчи. Повече за него може да прочетете тук.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари