6 упражнения на плажа, докато сте на почивка

За добра форма
22 юли 2021 23:00, Михаела Лазарова
3
6 упражнения на плажа, докато сте на почивка
Снимка: Istock

Вероятно онези, които все още не са стигнали до плажа, за да се насладят на дългоочакваната си почивка, нямат търпение да се отпуснат на пясъка и да се взират в морето с чаша любимо питие в ръка. Но онези от вас, които в ежедневието си са включили тренировъчна рутина, ще изпитат тревожност от факта, че поне седмица няма да могат да тренират и да поддържат добрата си форма.

Не се притеснявайте. Има немалко подходящи упражнения, които можете да правите на плажа, докато сте на почивка и сте далеч от залата за тренировки. Ето и някои от тях.

Джогинг/ спринт

Нищо не може да ви спре да тичате, ако искате да го правите. За джогинг и спринт не ви трябва оборудване. Дори и времето на плажа да е лошо, пак можете да потичате, стига да имате желание. Важно е да изберете по-твърдата част на пясъка в близост до водата, за да предпазите глезените си от изкълчване. Можете и да потичате по крайбрежната улица. Изборът е ваш. Направете тренировката си в ранните или късните часове на деня, за да избегнете опасната жега.

Странични подскоци

Страничните подскоци имитират бягане настрани от клек. Постарайте се да ги изпълнявате така, че коленете ви да се падат точно над глезените, за да предпазите ставите от травми. Направете 4-5 серии по 10 повторения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: спортдиетакалории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ивелин преди 2 години
До тия двамата по горе :Може, щото сте страшни тупани дебелогъзи ☝️😁
1
1
 
7
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Кълбета в пясъка е най-доброто упражнение.