6 вкусни храни за млада кожа

Забавят появата на бръчки
Обновена: 5 авг 2021 09:06 | 5 авг 2021 00:15, Михаела Лазарова
1
6 вкусни храни за млада кожа
Снимка: Istock

Лятото ни кани да консумираме повече леки и свежи храни, като домати, диня, пъпеш, горски плодове, краставици, пилешко месо. През този сезон можем с лекота да детоксикираме тялото си, да се заредим с енергия, а чрез избора на храна и да се погрижим, за това кожата ни е да е красива и здрава.

Кои други храни е хубаво да направите част от вашето меню, вижте в следващите редове.

Ананас

Вкусен, сочен, освежаващ за лятото, помагащ в изгарянето на излишните мазнини. Ананасът ни осигурява ценни витамини и минерали, като витамини А, С, фибри, калций, фосфор. Съдържа и бромелаин, за който се смята, че се бори с възпалението. Редовната консумация на пресен ананас помага за детокса на тялото, хидратира кожата, помага ѝ да бъде по-свежа и здрава.

Тиквички

Тиквичките могат да подпомогнат производството на колаген. Тиквичките, освен че съдържат много вода, са с високо съдържание на манган – минерал, за който се смята, че помага в борбата с уврежданията от слънцето върху кожата ни, подпомага синтеза на колаген, който повишава еластичността ѝ. Други храни, богати на манган, които може да включите в менюто си за красива кожа са морски дарове, ядки, пълнозърнести храни, кафяв ориз, листни зеленчуци, черен пипер. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожабръчкиколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари