Как да намалите появата на петна по зъбите?

Яжте хрупкави плодове и зеленчуци
Обновена: 19 сеп 2021 22:47 | 19 сеп 2021 22:33, Михаела Лазарова
3
Как да намалите появата на петна по зъбите?
Снимка: Istock

Белите зъби са мечта за мнозина. Запазването на снежнобялата белота на зъбите обаче е наистина трудна задача, особено ако пушите, пиете кафе, чай, вино, газирани напитки, консумирате оцет, соев сос, шоколад, доматен сос, червени плодове, боровинки, касис, червено цвекло. Всички тези и много други храни предизвикват поява на петна по зъбите, оцветявания, наслагвания, които са упорити за премахване.

Какво можете да направите, за да намалите появата на петна по зъбите?

1. Четкайте редовно.

Не пропускайте четкането на зъбите два пъти на ден сутрин и вечер. Ако имате възможност, правете го и следобед след като сте се хранили. Важно е обаче да мине поне час след хранене, защото миенето на зъбите веднага след хранене може да ги увреди.

2. Ползвайте зъбен конец всеки ден.

Зъбният конец ще ви помогне не само да намалите петната по зъбите, но и да ги предпазите от кариес. Остатъците от храна, които остават в междузъбното пространство, са предпоставка за гниещи процеси в емайла на зъбите и неговото предразположение към кариес.

3. Избягвайте пушенето.

Тютюнопушенето е един от най-големите врагове на белите зъби. Никотинът и катраните в цигарения дим оставят тъмни петна по зъбите, които са упорити, трудно се повлияват от методите за почистване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъпка 1 - Отидете при стоматолог и следвайте иснтрукциите му.Стъпка 2 - Няма таква стъпка. Това беше.