6 закуски за добро здраве и красива фигура

Вкусни и полезни
15 окт 2021 21:38, Михаела Лазарова
1
6 закуски за добро здраве и красива фигура
Снимка: Istock

Закуската е най-важното хранене за деня. Ето защо тя трябва да е изпълнена с полезни хранителни вещества, а не с нездравословни храни. Много хора допускат грешката да се хранят висококалорично на закуска с добавени захари, лакомства и изкушения, които не само не им дават нужната енергия, но и могат да са истински вредни за здравето.

За разлика от тях, хората в добро здраве знаят какво да закусват. Те наблягат на здравословните избори на закуска, което им носи редица позитиви в дългосрочен план.

Какво закусват хората, които са в добро здраве и с красива фигура?

Всякакви видове плодове

Ако направите плодовете задължителна част от своята закуска, няма да сгрешите. Ако нямате апетит за обилна и хранителна закуска, плодовете са добра опция. Те са сладки и сочни, което задоволява глада за сладко. Плодовете ще ви предпазят от това да посегнете към калоричните десерти и тестени изделия на закуска. Те са изпълнени с фибри, което ще остави усещане за ситост за дълго време, освен това ще подпомогне и храносмилането. Плодовете са прекрасен източник на витамини, минерали и антиоксиданти, от които организмът се нуждае.

Кисело мляко

Киселото мляко съдържа незаменими хранителни елементи, като калций например, който е важен за изграждането и здравината на костите. Хората в добро здраве често включват киселото мляко в закуската си. То е богато и на естествени пробиотици, съществени за здравето на бактериите в червата. Когато чревната флора е в добър баланс, имунитетът също е на ниво.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
6 мезета преди 2 години
Каквото и да закусват хората, не го правят в 21:38, тогава вече са на втора, трета ракия.