Защо не трябва да носите стягащо бельо често?

Сериозен потенциален риск е нарушеното кръвообращение
18 окт 2021 20:49, Михаела Лазарова
7
Защо не трябва да носите стягащо бельо често?
Снимка: Istock

Стягащото бельо е избор, който много жени правят. То помага да стегнете и оформите фигурата си така, че да изглежда перфектна например в тясна рокля. Но докато повдигате самочувствието си с този лесен метод, тялото ви страда. Ежедневното носене на стягащо и оформящо бельо има някои негативни ефекти върху здравето.

Корсетите и стягащото, оформящо бельо, което придава красива форма на бедрата, дупето и прикрива паласките, носи редица вреди на организма. Това не означава, че не можете да носите стягащо бельо, когато се наложи или когато имате повод. Но ежедневното пристягане на тялото е непрепоръчително. Ето защо.

Задух

Дерматологът доктор Мара Вайнщайн споделя пред self.com, цитирана от healthdigest.com, че всекидневното носене на стягащо бельо може да доведе до задух. Това се дължи на намаления приток на кислород към белия дроб и тъканите, което може да ви накара да се чувствате замаяни, без енергия, отпаднали. Дали бельото ви е в основата на този проблем можете най-лесно да установите, ако то оставя трайна следа върху кожата ви след събличане.

Химикали

Друг проблем в стягащото бельо са химикалите, които се влагат в тъканите, за да бъдат те еластични и по-стегнати от обичайното. Обикновено в стягащото бельо се влагат всякакви изкуствени материали, които могат да предизвикат сърбеж, зачервяване, алергична реакция, дразнене, обрив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кожабельозадух
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да носят такова бельо, но без да слагат нищо друго отгоре, тогава вече става много вредно.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само за жените? Мъжете също трябва да могат да си проветряват топките щото иначе се нарушава сперматогенезата и се стига до стерилитет! А това е много по-важно, защото яйчниците на жените са разположени вътрешно и нямат нужда от вентилация!
2
2
 
10
 
! Отговори
МЪЖ преди 2 години
И винаги голи!
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без сутиени и свобода на гърдите!!