5 начина да се справите с киселините

Ако е възможно, стойте изправени, когато получите киселини
10
5 начина да се справите с киселините
Снимка: Istock

Киселините могат да са много мъчителни. Киселинен рефлукс може да се причини от много фактори. Храната е сред най-често срещаните причинители на връщането на киселини в хранопровода и устата, като това оставя горчив вкус и болезнена пареща болка в гърдите.

Кои са храните и напитките, които най-често причиняват киселини?

Сред най-честите причинители на киселинен рефлукс са чесън, кафе, чай, шоколад, лук, домати, особено вечер преди лягане. Сред виновниците могат да са още пикантни храни и подправки, цитрусови плодове, горски плодове, зеленчуци от семейство Кръстоцветни.

Какво можете да направите, ако получите киселини?

Хранете се често на малки порции

Колкото по-малки са порциите, толкова по-лесно се храносмилат. Големите и обилни порции с много компоненти, особено храните с богато наличие на мазнини, затрудняват храносмилането и могат да причинят връщане на киселини. За да противодействате на този процес и за да намалите киселините, намалете порциите до минимум. Хранете се по 5-6 пъти на ден по няколко хапки. Избягвайте храни, за които сте забелязали, че ви причиняват киселини.

Ябълков пектин

Ябълковият пектин е екстракт от ябълки, който има желеподобна консистенция. Той има свойството да намалява холестерола, но и да потиска киселините. Ако знаете, че ви предстои например обилна вечеря, подгответе се предварително. На гладно вземете разтворен пектин във вода или в кисело мляко. Той ще образува тънък филм върху стомашната лигавица, като това ще намали производството на киселини при храносмилане по естествен път. Това съветва доктор Амир Масуд, говорител на Американската газтроентерологична асоциация, цитиран от livestrong. com.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Най-добре идете на лекар. Получаването на киселини има причина. Моята се оказа язва на дванайстопръстника, на 27 г., след като оцелях от храната в казармата и мензата. Изпих килограми сода, на 40 г. се оперирах. Слава Богу, оттогава без проблем.Препоръчвам Нексиум, но е с рецепта.
6
4
 
4
 
! Отговори
баба преди 2 години
До 5 Майка ми, която е прабаба пие сутрин на гладно хлебна сода с вода и я облекчава
5
11
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
От водка киселини не се получават :))) Пийте само водка с кисели краставички или с маринована сельодка и ще сте супер добре и без киселини
4
5
 
4
 
! Отговори
pH преди 2 години
Сода бикарбонат
3
1
 
1
 
! Отговори
храносмилател преди 2 години
Най-много получавам киселини като ям... Мога ли да им правя антиреклама? Щото не, дирекрно мога да пиша коя фирма е виновна?
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хранете се редовно! Само това оправя нещата. После и чесън, и люто, и квот се сетите... Аз преди имах киселини даже и от прясна краставица, без нищо
1
15
 
4
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
Пийте чаша Кока-Кола на малки глътки. Маните ги тези глупостями.