Кои храни подобряват кръвообращението?

Здравословното хранене е много важно
26 май 2022 23:30, Михаела Лазарова
4
Кои храни подобряват кръвообращението?
Снимка: Istock

Кръвообращението е един от най-важните механизми в тялото. Чрез него се доставят кислород и ценни хранителни вещества до всяка клетка и тъкан в организма. Нарушеното кръвообращение може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Ако тъканите не получават всички ценни елементи, от които се нуждаят, функциите им могат да бъдат сериозно възпрепятствани.

От кръвообращението зависи и извеждането на токсините и отпадните продукти от тялото. Чрез кръвта се отвежда въглеродния диоксид обратно към сърцето и белия дроб, токсините и отпадъците от метаболизма се отвеждат към черния дроб и бъбреците.

Проблемите с кръвообращението могат да предизвикат умора, мускулни спазми, усещане за студ в крайниците, разширени вени, повишен риск от инфаркт и инсулт.

Според healthdigest.com, сред водещите причини за нарушено кръвообращение са затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания. Редовната физическа активност и упражненията стимулират кръвообращението и могат да допринесат за подобряването му.

Някои храни също имат силно влияние върху кръвообращението, като снабдяват организма с ценни за неговите функции вещества. Здравословното хранене и избягването на преработените и наситени с вредни вещества храни е много важно за подобряване на кръвообращението.

Кои са храните и напитките, които подобряват кръвообращението?

Зеленият чай се свързва с подобряване на кръвообращението заради богатото наличие на антиоксиданти в състава си. Той насърчава сърдечносъдовото здраве, намалява възпалението в клетките и тъканите, заздравява стените на кръвоносните съдове, според mindbodygreen.com.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тялото на човека има две cърца - сърцето, което задвижва кръвта във вените и артериите и диафрагмата, която задвижва лимфата в която живеят клетките и чрез нервната система-силиция, дават информация. какви вещества им трябват. Придвижването става чрез капилярите, които са тънички тръбички, от артериите към лимфата и от лимфата към вените, като на атомно ниво молекулите се предвижват, чрез атомни бомби. Ако до тялото ти е телефона, той с радиация спира функциите на капилярите.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се храните правилно и имате достатъчно физическа активност - не ви трябват ни чайчета, ни билки. Ама ако сте сто кила шoПАР, без значение какви чайчета пиете - няма да се оправите. Я огледайте възрастните хора. Колко дебели 80+ виждате? Ми няма и да видите много, щото те от 45 нататък почват да ги тресат и инфаркти, инсулти, холестероли, какво ли още не. Ама нищо, вие пийте чайчета за кръонръщението. Хахаха.
2
2
 
4
 
! Отговори
АНАКОНДА преди 1 година
БЛАГОДАРЯ
1
0
 
9
 
! Отговори
мда преди 1 година
Кръвообращението се подобрява с движение.