ВМА ще проведе безплатни кардиологични прегледи на 29 септември

Инициативата е във връзка със Световния ден на сърцето
28 сеп 2022 12:46, Йоана Цонева
7
ВМА ще проведе безплатни кардиологични прегледи на 29 септември
Снимка: ВМА

Специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане във връзка със Световния ден на сърцето - 29 септември, съобщиха от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат на 29 септември между 10:00 и 13:30 часа в кабинет 218, на втория етаж в поликлиниката на ВМА в София. Пациентите, които желаят безплатен преглед, трябва да се запишат предварително на тел.: 02/92 25 682. Не се изисква направление от личния лекар.

От ВМА посочват, че целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

Още по темата
Денят на сърцето ще бъде отбелязан и с инициативата „Използвай сърцето си“ на Дружеството на кардиолозите в България, в партньорство с Българското дружество по интервенционална кардиология, Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциацията на студентите по медицина в България.

Организаторите съобщиха, че кампанията тази година ще се фокусира върху грижата за сърцето, познаването на рисковите фактори, контролът на сърдечносъдовите заболявания посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот – намаляване на нездравословните храни и увеличаване на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
Абе гл.уп.аци. Не четете ли че е без направление т.е не по каса. И няма да плащате вие. На *** не може да му се угоди. Ако е по каса- защо точат касата, ако не е по каса- защо плащал.
4
0
 
0
 
! Отговори
Шишо преди 1 година
Това е подигравка с здравеопазването.За три часа ще прегледат целия български народ.Пениза е да се вземат парите на здравна каса.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За три часа по здравна каса ще минат хиляди души. Да дамо в един кабинет. Тези кога някой ще ги подпука за точене.
2
2
 
1
 
! Отговори
Mr. Roboto преди 1 година
ЦЕЛИ три часа и половина... В ЕДИН кабинет... Да речеш, че 'сите сме кардиологично здрави, прави... и т.н.!
1
2
 
3
 
! Отговори
мда преди 1 година
Последствията от ковид бъркочите почват да излизат наяве.