5 начина да намалите умората преди месечния цикъл

Добра хидратация и избягване на алкохола
30 сеп 2022 19:40, Михаела Лазарова
3
5 начина да намалите умората преди месечния цикъл
Снимка: Istock

Умората преди настъпването на месечния цикъл е неразположение, за което се смята, че засяга до 90% от жените. Редица фактори могат да допринесат за липсата на енергия по време на предменструалния синдром. Умората ни може да се дължи на хормоналните промени, които настъпват, като пиковете и спадове на естрогена. Ниските нива на серотонин също се свързват с лошо настроение, мудност и умора.

Начинът ни на живот като цяло също е отговорен за това как се чувстваме. Как можем да намалим умората? Достатъчно почивка и пълноценен сън са от първостепенно значение, но също така и:

Спортувайте

Йога, плуване, фитнес или друга спортна активност, определено помагат да повишим своите енергийни нива. По време на спорт тялото ни отделя и повече ендорфини, което ни помага да не страдаме толкова от лошо настроение. Освен това физическата активност преди месечния цикъл и по време на него също допринасят за намаляване на подуването, коремните спазми, подобрява съня и т. н.

Добра хидратация и избягване на алкохола

Дехидратацията често върви ръка за ръка с чувството за умора. Не забравяйте да си осигурявате поне 2 литра на ден вода, освен останалите напитки, като чай, фрешове, кафе. От друга страна, алкохолът дехидратира, води до нарушение на настроението, съня, влошава умората, затова се опитайте да намалите консумацията му, като това важи и за любимата на много дами вечерна чаша вино.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Наталия Магаркина преди 1 година
Трябва увеличите сексаално абщуванье с свой партныор!