Защо е полезно да хапваме портокали всеки ден?

За красива и здрава кожа
6
Защо е полезно да хапваме портокали всеки ден?
Снимка: Istock

Портокалите са едни от плодовете, които свързваме със зимата. През този период те се срещат в изобилие на пазара и цената им е достъпна. Но това не са единствените две причини, поради които да си ги купуваме. Портокалите са изключително полезен плод, съдържащ здравословни вещества, от които организмът ни се нуждае, за да функционира правилно.

Какво ще се случи с тялото ви, ако си хапвате по един портокал всеки ден?

Сърдечносъдовото здраве се подобрява

Според Американската сърдечна асоциация, консумацията на портокали на ежедневна база може да допринесе за подобряването на сърдечносъдовата функция. Те са изключително богати на фибри и антиоксиданти, които намаляват холестерола, прочистват стените на кръвоносните съдове, потискат възпаленията и стимулират сърдечносъдовата функция.

Подобрени памет и концентрация

Портокалите могат да ви помогнат да използвате мозъка си по-добре. Благодарение на антиоксидантите в тях, мозъчната дейност се стимулира и подобрява. Стареенето на клетките, включително тези на мозъка, се забавя, защото антиоксидантите потискат оксидативния стрес и възпаленията – едни от водещите причини за развитие на хронични и дегенеративни заболявания на нервната система.

Имунната система ще се подсили

Редовното похапване на портокали носи на организма чудесни количества витамин С. Той е важен антиоксидант за имунната система, без който нейните функции се затрудняват. Витамин С се бори с възпаленията, ускорява оздравителните процеси, участва в деленето на клетките и възстановяването на тъканите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дефектния с кръвната захар, ям сладки цитруси по поне 2 килограма на ден от година и нито имам проблеми с кръвната захар нито здравословни проблеми. Природата е създала плодовете като идеална храна. Болестите ходят по тези, които спрат да ядат натурална храна - плодове, зеленчуци, ядки, кълнове, яйца..
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хапвайте. После да не се чудите що кръвната захар е в небесата.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусно
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако ям портокали всеки ден дали е полезно?!