13 навика за здраво сърце

Следете нивата на кръвната захар
24 мар 2023 18:09, Михаела Лазарова
12
13 навика за здраво сърце
Снимка: Istock

Една от най-честите причини за смърт в световен мащаб са сърдечните заболявания. Начинът ни на живот може значително да намали този риск. Сайтът readersdigest.co.uk споделя няколко важни навика на кардиолозите, които им помагат да се грижат за сърдечното си здраве.

Сред тях са достатъчно консумация на свежа вода, редовна спортна активност, поддържане на здравословно тегло, следене на кръвното налягане, обогатяване на менюто с храни, богати на витамин К2, добавки с магнезий, практикуване на йога, както и:

1. Консумират яйца – Редица западни проучвания са доказали, че диета без холестерол не понижава непременно нивата на холестерола. Всъщност, когато количеството холестерол в дадена храна е високо, това често действа като антиоксидант. Яйцата са богати на протеини и основни мазнини. Разбира се, не бива да се прекалява с консумацията им.

2. Спят не по-малко от 8 часа – Лошият сън е свързан с по-високо кръвно налягане, рисков фактор за сърдечни заболявания.

3. Избират стълбите – Вместо асансьорите. Тази активност помага за това да имаме допълнително движение през деня, особено ако не спортуваме редовно.

4. Медитират – Стресът може да причини освобождаване на катехоламин – биологично вещество, което кара тялото да се чувства под заплаха, че трябва да се бори с нея, да бяга от нея. Това обаче нанася вреди на сърдечното здраве.

5. Консумират горски плодове – Те съдържат естествени антиоксиданти, като витамини С и Е, и антоцианини – пигментите, които придават цвета на плодовете. Тези хранителни вещества се считат за едни от най-полезните за здравето на сърцето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече се опитваш да подкрепиш сърдечно болните и да им помогнеш, да ги улесниш, толкова повече те се затормозяват, а ти се натоварваш.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехидните хора най-зле влияят на сърцето.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14ти навик - да не се инжектират с експериментални съсирекогенератори и сърцевъзпалители. Независимо какво ги лъжат от телевизора.