8 причини да хапваме нахут всеки ден

Нахутът съдържа изобилие от витамини и минерали
29 мар 2023 18:05, Михаела Лазарова
1
8 причини да хапваме нахут всеки ден
Снимка: Istock

Нахутът е един от най-здравословните продукти, които можете да изберете за менюто си. Той е изключително богат на фибри, полезни мазнини, сложни въглехидрати, витамини и минерали. Освен тях той съдържа и растителни протеини, които са допълнителен бонус както за здравето, така и за фигурата ви.

Нахутът притежава множество ползи за здравето. Той съдейства и в отслабването, тъй като допринася за контрола на кръвната захар. Редовната му консумация може да помогне за контрола на теглото, за превенцията на диабет и затлъстяване.

Какво ще се случи в тялото ви, ако ядете по една чаша варен нахут на ден?

Отговорът е все хубави неща. Ето какви.

Отслабване

Тъй като нахутът е богат на протеини и сложни въглехидрати, това ускорява метаболизма, дава много енергия и ви предпазва от рязко огладняване и преяждане с вредни храни. Нахутът намалява апетита, засища и дава ценни вещества, благодарение на които се стимулира отслабването.

Балансирана кръвна захар

Ако хапвате по една чаша нахут на ден, той ще помогне за контрола на кръвната захар, от което се нуждаят повечето хора дори да нямат проблеми с нея. Когато консумираме захари и прости въглехидрати, кръвната захар се покачва рязко, след което също толкова рязко спада. Тези скокове предизвикват смут в метаболизма и са предпоставка за трупане на мазнини.

За красива и сияйна кожа

Нахутът съдържа ценните за кожата витамини Е и С. Те са мощни антиоксиданти, които подобряват вида на кожата, потискат възпаленията и забавят стареенето на клетките. Витамин С и Е стимулират регенерацията на клетките и тяхното обновление, което предпазва кожата от увреждания.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а секс всеки ден? Питам, защото си специалистка.