10 полезни храни, богати на протеини

Хапвайте кайсии
Обновена: 29 май 2023 22:44 | 29 май 2023 22:36, Михаела Лазарова
19
10 полезни храни, богати на протеини
Снимка: Istock

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изграждането на мускулите и извършването на множество други функции в тялото. Ето защо се нуждаем от протеини в менюто си, както от животински, така и от растителни източници. Протеините ни осигуряват ситост, енергия, което ги прави чудесна храна за здравословната диета. Вижте кои суперхрани, освен яйца, кисело мляко, кокосово мляко и вода, морски дарове, боб, грах, свинско месо, да добавите към вашето меню.

Сирене котидж - Вкусно, с много малко количество сол, около 13 г протеини на една чаша, сиренето котидж е чудесно за онези от вас, които не бива да консумират солени сирена и спортуват. Също така, консумацията му ни осигурява калций, витамин D. Това сирене е много леко, подходяща добавка е за салати, яйца, палачинки, здравословни кремове.

Говежда пържола - Говеждото месо е една от най-богатите на животински протеини храна. Това месо е и особено богато на аминокиселини. За тях се смята, че спомагат за предотвратяване на множество заболявания, причиняващи загуба на мускулна маса. Просто казано, те предпазват и изграждат вашите мускули. Аминокиселините е известно, че могат да намалят кръвното налягане и да укрепят съединителната тъкан.

Пуешки гърди - Освен че са една от най-добрите храни с високо съдържание на протеини, пуешките гърди също ни осигуряват една ситост след консумация. Те имат по-малко мазнини и калории от повечето други видове месо. Също така съдържа селен, който можеш антиоксидант.

Сьомга – Тя е източник на хранителни вещества, за които се смята че значително допринасят за цялостното здраве. Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в рибата (но и в другите видове риба) е известно, че намаляват възпалението в организма и помагат за облекчаване на болки в ставите, подобряват метаболизма, грижат се за здравето на сърцето и мозъка, кожата и други.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Нормални преди 10 месеца
добре сме благодаря
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей, най-накрая да прочета нещо свястно!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мрав ките са пълни с протеин.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Било заместващ продукт!
8
1
 
6
 
! Отговори
Соя преди 10 месеца
Пуешките гърди от могат да се заменят със свински, пилешки или такива от ми сирки.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кайсиите съдържат малко над 1% протеин. По литературни данни 1,4% посочват, но това не са данни за сортове от типа "дълъг живот на рафта". Авокадото и то е малко над 2% по литература. На практика вече се продават само снимки или външно добре изглеждащи неща. Дори протеините в кутии рядко съдържат стойности близки до тези на опаковката. Важното е бизнес да става и да се възражда дивия капитализъм в заблудили се нови колониални "икономики" като нашата.
6
0
 
7
 
! Отговори
реалист преди 10 месеца
Кайсии? Вие сериозно ли? Баси глупостите.
5
0
 
11
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 10 месеца
Кибапчита и кифтета!
4
0
 
3
 
! Отговори
Абориген преди 10 месеца
Мише всеки ден ме караш различни манджи да готвя !!
3
5
 
2
 
! Отговори
Канибал от Обеля преди 10 месеца
Прясно човешко месо. Мммм...
2
1
 
8
 
! Отговори
От Виетнам преди 10 месеца
Много са богати на протеини скакалците! Яжте на воля, една фирма ги внася в Европа, няма да сме учуди на Урсула зетя да е! Мъжът и щото с ваксини се занимава, няма да има време и за скакалци ..предполагам.
1
6
 
4
 
! Отговори
Метро преди 10 месеца
Киевски котлети! Поне виждаш, че ядеш месо. Може да е киснато малко..в нещо но стават за ядене.