Трикове за заличаване на лунички

Ретинолът е едно от най-добрите средства
5
Трикове за заличаване на лунички
Снимка: Istock

Луничките по кожата за някои са отличителен белег, с който се гордеят, но за други са дразнещ дефект, който искат да заличат. Ако сте от хората, които не харесват луничките си и искате да ги направите по-малко видими, има някои хитри начини да успеете да го постигнете.

Въпреки че луничките не са кожен проблем и не са опасни, те могат да понижат самочувствието ви. За да ги направите по-малко видими, вижте какво можете да направите.

Използвайте кисело мляко

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която ускорява регенерацията на клетките и техния обмен. Тя действа изсветляващо и изравняващо за тена, като намалява пигментацията, която причинява лунички и пигментни петна от слънцето.

Втривайте кисело мляко в кожата с масажиращи движения всяка вечер. Оставяйте да действа 30 минути, след това изплаквайте.

Заквасена сметана

Заквасената сметана също е добър вариант за премахване на лунички или заличаването им, защото съдържа завидни количества млечна киселина. Тя е и по-богата на мазнини, които подхранват кожата в дълбочина и я хидратират.

Масажирайте кожата със заквасена сметана, оставяйте да действа 15-20 минути, след това изплаквайте с хладка вода. Правете това всяка вечер.

Прясно изцеден лимонов сок

Лимомената киселина в лимоновия сок има мощни изсветляващи свойства. Тя е натурален избелващ елемент, който въздейства върху луничките, ускорява обмена на кожните клетки и изравнява тена.

Лимоновият сок има изсветляващ и проясняващ ефект, като в допълнение забавя стареенето и се бори с възпаленията и хиперпигментацията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо пък трябва да се заличават?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубави сте си с тях!
1
1
 
6
 
! Отговори
Прозтаг преди 10 месеца
Няма защо да ги заличавате, покажете си цuцuте и тогава никой няма да ви гледа луничките.