Dr. Dre счупи рекорди по приходи

Рапърът е заработил с 500 млн. долара повече от Бионсе
11 дек 2014 12:05, Александър Попов
11
Dr. Dre счупи рекорди по приходи
Снимка: Reuters

Dr. Dre оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високо платените музиканти на 2014 г. с приходи от 620 милиона щатски долара, с 500 милиона долара повече от следващата го Бионсе, съобщи Билборд.

Спечелената от рапъра сума е най-високата за музикант в историята. Немалка част от нея се дължи на продажбата на компанията "Бийтс", на която той е съучредител.

Бионсе е на второ място със 115 милиона долара. Нейното постижение никак не е за пренебрегване. Това е най-доходоносната година на певицата благодарение на световното й турне, албума, който издаде, и рекламните договори с "Пепси" и H&M.

Следват The Eagles със 100 милиона долара, Bon Jovi с 82 милиона долара и Брус Спрингстийн с 81 милиона долара. На шесто място е Джъстин Бийбър с 80 милиона долара. Приходите им са главно от турнетата им.

Момчешката банда One Direction са на седмо място, Тейлър Суифт - на 11-о. Съпругът на Бионсе Джей Зи и Диди си поделят 12-ото място. Риана е 18-а, а "Ролинг стоунс" - 19-и.

Сп. "Форбс" съставя класацията на базата на приходите от турнета, продажби на музика, издателски договори, продажба на стоки с марката на изпълнителите, рекламни договори и други начинания за финансовата година юни 2013 - юни 2014.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Dr Dre
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
19
 
! Отговори
Bob преди 9 години
Бря, къде е леля Стефка? Пардон имах предвид Гага. Тя милата певачка албум издаде, че и турне направи. Явно и от едното и от другото не е заработила. Сигурно разчита на рекламата за H&M с Тони Бенет. Къде ли не я класираха и набутаха платените журналисти на музикалната ѝ компания и пак няма резултат. Крещя, вика, пищя, освини се и пак няма резултат. Чакаме новата 2015г. Стефка ще е с пореден нов албум и ново турне, може и да избие похарчените от лейбъла пари.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 8: Тогава да го сложат в графата с бизнесмените, а не с певачите :)Просот искам да кажа че заглавието е некоректно което издава нисък професионализъм на писача
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква ти музика бе? Ами те и Азис, Милко, Сашо, Кондьо, Ивана, Драган, Кали, Деси..... всички чупят рекорди, но това не ознаяава че правят музика. Нали медиите трябва да пишат за някого и музикалните компании да си продават музиката, защото последните години всичко е боза. Все ми е на ума че някойси Др е по добър музикан от Bon Jovi или Bruce Springsteen. Продава повече след глобалното затъпяване и новото поколение вече не разбира от музика.
5
0
 
23
 
! Отговори
DA преди 9 години
А ЗА НАШИТЕ"ЗВЕЗДИ"НЯМА ЛИ КОЙ ДА НАПРАВИ ПОДОБНА КЛАСАЦИЯ-КАК КАТО 90% ОТ ДОХОДИТЕ СА СКРИТИ!!
4
1
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
До Анонимензнам, но кво общо има с правенето на музика ? те ис сони правят слушалки ама не се бият в гърдите че са музикални изпълнители :)
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КККBeats произвежда слушалки за слушане на музика и има стрийминг музикална услуга
2
2
 
18
 
! Отговори
ККК преди 9 години
До shadyТоест няма нищо общо с музиката и това че е музикант :) Щото последния му албум беше преди 12-13 години :)
1
0
 
29
 
! Отговори
shady преди 9 години
Доктора е най-големия - спор няма. Но ще видим как ще е следващата година, понеже както е споменато по-голямата част от приходите му са от продажбата на компанията Beats.