Джей Зи се измъкна сух от съдебно дело

Прекратиха делото за плагиатство срещу звездата
22 окт 2015 13:38, Александър Попов
2
Джей Зи се измъкна сух от съдебно дело
Снимка: Reuters, архив

Делото за плагиатство, заведено от наследника на египетски композитор срещу Джей Зи в Лос Анджелис, беше прекратено след една седмица свидетелски показания, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Съдия Кристина Снайдер постанови, че наследникът на композитора няма право да претендира за нарушаване на авторските права и не даде ход на делото.

Осама Фамхи, племенник на египетския композитор Балиг Хамди, съдеше Джей Зи и продуцента Тимбаланд за това, че са използвали мотив с флейта от песента му "Khosara Khosara" от 1957 г. в хита "Big Pimpin".

Тимбаланд призна пред съда, че е чул мотива на диск, но е мислел, че върху песента вече няма авторски права. Въпреки това през 2001 г. Джей Зи е превел 100 000 долара на EMI Arabia. Компанията е разделила сумата с наследниците на Балиг Хамди. Осама Фамхи обаче решил да заведе дело срещу двете звезди с довода, че споразумението отпреди повече от 10 години не е било по египетското законодателство.

В подобно дело през март Фарел Уилямс и Робин Тик бяха осъдени да платят 7,4 милиона долара на наследниците на Марвин Гей за използвани мотиви от песента му "Got To Give It Up" в "Blurred Lines".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Джей Зи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
даниела преди 8 години
един от софия съм
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
досада