Жители на Сирт открили стотици загинали при сраженията

Градът е в руини, разрушена е инфраструктурата
Обновена: 29 окт 2011 21:44 | 29 окт 2011 21:43, Елка Василева
30
Жители на Сирт открили стотици загинали при сраженията
Снимка: Reuters

Групи доброволци, съставени от жителите, завръщащи се след сраженията в Сирт, родния град Муамар Кадафи, са открили и погребали стотици тела на мирни жители и убити поддръжници на сваления полковник, предаде РИА Новости, позовавайки се на арабски медии.

„От 20 октомври само нашата група е открила и погребала над 500 тела, повечето неразпознати. И ежедневно продължаваме да откриваме на мястото, където някога беше нашият град, десетки и десетки нови трупове”, разказва жител на Сирт.

Негови съграждани допълват, че завръщайки се в града, след продължилите цял месец боеве между силите на Преходния национален съвет и поддръжниците на Кадафи, „не познахме мястото”.

„От един от най-красивите някога градове на Либия не е останал нито един оцелял камък. Целият е в руини, няма цяла къща, напълно разрушена е инфраструктурата – пътища, водоснабдяване и канализация, електрическа мрежа”, казват очевидци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
sacho преди 10 години
До ultra= да ти ............майката и малоумняко . Селянин банкянски яж на чалмалиите резнякааз съм работил там 13 години видял съм цяла Либия знам какво беше , а ти не си познаваш селото защото ти е сраснал *** за стола да седиш и драскаш
23
0
 
1
 
! Отговори
Заключение преди 12 години
Авиацията, а впоследствие и командосите на демократичните страни от Алианса постигнаха целта си : Англя, Франция и Италия ще вземат безплатно петрол срещу направените разходи от трите страни, които сега ще излезат грамадни - чак до небесата. Отделно *** президент, чиято авиация извърши над 30% от полетите, ще си иска дела от нефта, който ще бъде не по-малък от 50%, защото САЩ де факто разреши на Алианса да воюва. А за либийците ще останат руините, ислямизма, "демокрацията" и Ал Кайда.
22
0
 
4
 
! Отговори
Пример! преди 12 години
15, куче долно, ти мерзавец.... Виждал ли си истината поне веднъж в очите? а ? долна ***!!!Кви комунисти, къв вой, кви 5 лева бе ***? Тук говорим за народ, който попадна в безмилостните схеми на новия ред, и бе прекършен, ограбен и върнат 150 години назад.Сега се молят да им отпусна 5 млрд $, които са на либийския народ... молят се за нещо тяхно. Проблема е обаче, че като им покажат калкулацията колко струва тяхната свобода, ще излезе не, че имат да взимат, ами че имат да дават...
21
1
 
18
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
За разлика от пишештите тук някои,бил съм там!Всичко създадено от Каддафи,вече е история.При тях "миротворни" бомбардировки,при нас тих,но сигурен геноцид!Това е малката разлика!
20
16
 
13
 
! Отговори
ultra преди 12 години
Колкото по малко *** толкова по добре
19
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ООН и НАТО са ***.
18
3
 
33
 
! Отговори
VV преди 12 години
Това едва ли е станало без бомбандировки, без самолети...всички знаем чии са самолетите...Жалко за хората, едва ли 11 септември ще е единственият с такава политика...жалкото е ,че загиват мирни хора, а не виновниците. Нов период настъпва за Либия, нов не означава по добър...
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се гледат приказките а резултата а тои е ; 1-во Кадафи е убит като животно без присьда 2- много предали се са избити при опит за бягство и оказване на сьпротива 3-откриване на все повече зверства 4-унищожена инфраструктура.Това е до тук ,от тук нататьк ,като приемат шериата за водещ ,ще видим .
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ви демокрация!
15
1
 
14
 
! Отговори
ОТ 18 ДО 19 преди 12 години
Благодаря за пояснението и съветите. Сигурно ще го смени някой от синовете му. То така става навсякъде. За медиците бих успокоил топката, ама като казват, че това било трик на Кадафито, ще върнат ли на Либия платените няколко милиарда за жертвите над Локърби, или ще отпуснат нещо за нашите жертви на Кадафовския тероризъм? Сигурно за разрушенията ще ни разрешат да станем подизпълнители на подизпълнители. /Последно ни показаха как става това със строителите ни в Афганистан...../
14
4
 
20
 
! Отговори
Ел преди 12 години
*** тук пишат коментари и не уважават ничие друго мнение. и който не е съгласен с тях го изкарват комунист. Аз не съм комунист господа и никога няма да бъда. Комунистите убиха дядо ми в Белене. Обаче господа демократи вие с нищо не се различавате от комунистите, защото се нагли също като тях. Агресори и хищници налагащи демокрация с войни. Кога има убити хора не е от значение кой ги е убил, дали са пречукани от демократи или комунисти все тая. Хищници сте и убийци
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
16-ти, много си зле....
12
2
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
да, правилно си чул. същият либиец е нещо като почетен шеф, докато събитията бяха твърде бурни и беше нужна общоизвестна личност да командва или по-скоро да координира,защото досега новите сили много не се поддават на командване. НО.още преди седмица въпросният шеф официално заяви,че се оттегля,доколкото ролята му се е изчерпала. така че, успокой топката по темата за сестрите.
11
4
 
20
 
! Отговори
ПИТАЩ,не трийте моля преди 12 години
Вярно ли е, че флагман на промените и демокрацията в НОВА ЛИБИЯ е един от палачите на нашите медици? Бойко спомена преди много време, че нова демокрация не се прави от стари доказани изверги, ама май веднага го МЛЪКНАХА по този въпрос..... То днешния свят не мога да го рабера... Американче отива в Афганистан да трепе гадни комунисти, а после го арестуват, щото на мушката му американците сменили комунистите....
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е истинското лицена войната. В нея няма ништо геройско и романтично, само трупове и разрушения. Така изглеждаше и град Кербала през юни 2004 след 2 месечни тежки боеве и с активното българско участие. За това даите да се уважаваме а не да се мразим и делим на турци, комунисти и прочие иначе и нашите градове ще заприличат на снимката!
9
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виете ли комунисти, виете ли. Много сте забавни. Още един народ отхвърли робството на един соцдиктатор динозавър. С помощта на Запада. Може би ви се е искало либийците да оставят Кадафи спокойно да се крие. Сори. Нямаше как да ви се изпълни желанието. Любимият ви Кадафи трябваше да бъде докопан и беше докопан.Вийте сега, радвайте ни. Обичам да слушам комунистически вой .
8
27
 
11
 
! Отговори
Ian Smith преди 12 години
Това е "заслуга" на Кадафи. Той знаеше, че градът ще бъде щурмуван, но се скри сред съгражданите си и ги изложи на огъня. Ако беше човек на място щеше да излезе да се бие както обещаваше, а не да се крие сред цивилни.
7
7
 
36
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
На съвестта на западните евроатлантически сатанистки *** да бъде всичко това!
6
7
 
41
 
! Отговори
ЕЛ преди 12 години
САМО БОЛНИ МОЗЪЦИ МОГАТ ДА СЪТВОРЯТ ТАКОВА РАЗРУШЕНИЕ . НАТО " ОБЕДИНЕНИЯ СПАСИТЕЛ" .....
5
7
 
30
 
! Отговори
ЕЛ преди 12 години
ВИЕ НАЛАГАТЕ ТОТАЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ НА МНЕНИЕТО НА ХОРАТА, ВИЕ СТЕ ЕДИН ПЛАТЕН САЙТ , КОЙТО РОБУВА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЛЕШОЯДИ. ВИЕ УБИВАТЕ ВСЯКАКВИ НАЧЕНКИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И НА ПРАВОТО НА ХОРАТА ДА ИЗКАЖАТ СВОБОДНО МНЕНИЕТО СИ. КОМУНИЗМА И БОЙКО- БОРИСОВЩИНАТА СА ВАШИТЕ ИДЕАЛИ. ПАК МИ ОРЕЖЕТЕ КОМЕНТАРА. БЛАГОДАРЯ ВИ. САМО ЧЕ 90 % ОТ ХОРАТА МИСЛЯТ КАТО МЕН И ДА ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ И ДА НЕ ТРИЕТЕ., НА ХОРАТА СЪЗНАНИЕТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ. НИКОИ НЕ ВИ ВЯРВА НА ВАС ЖУРНАЛЯТА , ЗАЩОТО ПРАВИТЕ МЕДИЙНА БОЗА

Спонсорирани публикации