Бойко Борисов - национал, национал!

Защо премиерът трябва да спечели отличието "Футболист на България"
Обновена: 6 дек 2011 10:25 | 30 ное 2011 07:04, Красимир Ангелов
258
Бойко Борисов - национал, национал!
Снимка: Булфото

Че премиерът ни Бойко Борисов е многофункционален, това го знае всеки. Той може да управлява страната, да командва полицията, да владее карате, да рита футбол, да бие на тенис, да рисува... Е, още не е пропял, но пък никога не е късно за подобна сценична изява. Особено пък в България. Пък и по-добре да пропее, отколкото да стане шахматист, че жална му майка на Веско Топалов.

В следващите редове няма да правя анализ на качествата на премиера във всяко едно негово занимание поотделно, а ще обърна по-сериозно внимание на възможността той да се превърне в първия в историята министър-председател "Футболист на годината“.

А защо не? Всъщност аз съм "за“ той да вземе ценното отличие. И не само – искам Бойко Борисов да облече националната фланелка и да извади от калта закъсалия ни национален отбор. В защита на моята странна футболна теза вадя следните аргументи:

Всички слушат Борисов. Каже "Стройте" – строят. Каже "Гласувайте" – гласуват. Е, за намаляването на европейските пенсии още не са го послушали, ама то има време и това да стане. Та като каже Борисов "Айде, момчета, играйте“, гелосаните ни национали къде ще ходят?  Ще слушат и ще играят. Не на песни на Алисия, а на терена. Водени от него.

Борисов бележи много.  "Гонзо, нека си признае, доведе три-четири левскарчета и с нашите "тигри" от Бистрица ги бихме 18:12. Той вкара четири гола, а аз му вкарах осем", обясни съвсем сериозно Борисов преди ден в интервю. Всички знаем кой е Гонзо и колко гола има в А група. Ако трябва да се позовем на статистиката – 162 гола в официални мачове за отборите, в които е играл. А сега смятайте колко гола ще вкара Борисов за националния! А само за статистиката – Витоша Бистрица няма загуба през 2011 година, когато Борисов е играл. Както се казва – формата е преходна, но класата е вечна.

Борисов е мислител и тактик. Смея да твърдя, че една комбинация от Димитър Пенев като селекционер и Бойко Борисов като капитан и нападател ще оформи такава тактика, че "организираният хаос" от 1994-та година, който ни изведе до четвъртото място на световното, ряпа да яде. Я си представете – в нападение Бербатов и Борисов, отляво "оня от Враца", а отдясно - "оня третия". С едни добри двама "средни опорни" нещата заспиват. И на 7-септември Италия ще бъде победена.

Премиерът е мъжкар. Факт е, че най-големите ни успехи в националния постигнахме с истински мъжкари – не само по дух, но и по физически данни. Е, сега времената са други – на мода са Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм, епилираните крака и зализаните прически. Но пък и нашите "роналдовци" са точно на такова ниво, колкото да ги наричаме "Пернишкия Роналдо", "Шуменския Деко" и "Българския Христос"... опа, Бекъм исках да кажа. Така че при нас явно с прически, татуси и епилация не става. Трябват мъжкари. А по-голям мъжкар от Борисов в страната няма къде да намериш.

Никой не е виждал премиерът да удря по едно шише уиски на чалга клуб. Всъщност, когато види бутилка с алкохол, той обикновено я чупи в някой багер, фадрома или нещо, което копае. Я си представете как националите ни ще внасят каси с бира на лагер?  Да не говорим пък да се наливат в дискотека. Просто няма начин. Иначе премиерът може да халоса бутилката в нечий скъп автомобил.

Бързо може да стане любимец на феновете. Всъщност името на премиера вече бе скандирано на стадион по време на дербито Лудогорец – Левски. Е, наистина част от скандиранията не бяха приятни, но така е по българските стадиони. Рано или късно при добрата игра на Борисов на зеления килим (нещо, в което не се съмняваме) целият национален стадион ще пее в един глас: "Бате Бойко по крилото, 2:0 на таблото“.

Бойко Борисов не се сърди и не отказва интервюта. От него никога няма да чуете: "На теб ли да се извинявам бе, тюфлек“ или "Духайте супата“.  Макар и понякога да му е неприятно, той винаги говори. Ако не му се говори – другите около него говорят с неговите думи. Но духът му е навсякъде. А и в България само Бойко Борисов може да бъде водеща новина както на новинарска, така и на спортна емисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
3
 
! Отговори
Стабилното 2++ преди 12 години
"Да похваля Дянков за ужас на опозицията. Докато на нас ни дават стабилна перспектива, на другите държави им свалят рейтинга. От мен да запомните винаги е по-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада рейтинга", коментира премиерът Борисов потвърдения от Рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуърс" положителен рейтинг на България.
239
1
 
5
 
! Отговори
naiden n преди 12 години
Tazi godina ''Fytbolist na godinata '' , dogodina ''Jena na godinata ''
238
1
 
5
 
! Отговори
GOLEM -NAI-GOLEM преди 12 години
GOLEM E BOKO,MNOGO GOLEM.GOLEMI SA MU OCHITE - EDIN MILIARD NE MU STIGNA ZAHVANA VTORI OT NASHTE PARI,GOLEMI SA MU USTATA, STANAL E 150 KG JIVO MESO,OHRANI SE KAT SHOPAR ZA KOLEDA, GOLEMI SA MU RUCTETE DETO PRIBIRA MILIONITE NARODNA PARA, GOLEM MU E AKULA, EDNA KNIGA E PROCHEL AMA KAKVA, GOLEM E KATO CHOVEK - STISNAT, ZLOBEN,OTMUSTITELEN, STRAHLIV, GOLEM MU E STRAHA - SICHKI DETO SA MU BILI AVERI NATIKA PO ZANDANITE I SEGA TREPERI, GOLEMI SA MU PRIATELITE - PODLIZURKI - CVETANOV, LUCHO MOZUKA
237
3
 
5
 
! Отговори
777 преди 12 години
А бе на разбирам от ***, ама Сергей една го искаше, друга го взе има си бебе...А Боко тиквата Цвтелинка самоза пари го използваше и го изрита... май за друго не става
236
6
 
11
 
! Отговори
муспи преди 12 години
А не може ли тази тиква да я обявим за политик на годината?
235
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е идеален, но по-добър просто няма. Вероятно Ваньо-синьото елече е по-добър, но неговата песен май не мина заради царя, който пък кой знае как се докара до БГ-то. В крайна сметка нищо добро не се очертава за народа български. Истината е някъде далеч в чужбина.
234
2
 
10
 
! Отговори
21221 преди 12 години
ТЮЛЕН!
233
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласувайте! Гаврата трябва да сигне докрай!
232
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който разбира ще гласува за Бат Бойко, леваците , нека си плюят те само това могат .Сергейчовци мамини.
231
7
 
16
 
! Отговори
Шишо преди 12 години
Пуснете го тоя *** в националния отбор. Бива ибрихчии ама чак толкова , не вярвах.
230
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние, от Съюза на велосипедалистите в България, присъждаме на пожарникаря титлата "Пръв *** на годината"!
229
1
 
15
 
! Отговори
Фелация Бокова преди 12 години
Тоа от Хераково както е тръгнал ще мине Асашору, Котоошу и Любо Ганев, взети заедно. Херакъл мой, ела ми в златния чертог, обичам да ме люби бог!
228
9
 
25
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
да го продадем за 35 милиона паунда и да се вдигнат пенЦиите!
227
4
 
19
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
И шнур за Бойко,шнур за Бойко,хей-хей!
226
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом футболът ни е на това ниво, защо Премиерът да не е в националния отбор. Пък може е да го класира за следващите финали?
225
11
 
10
 
! Отговори
DO ZURNALISTI преди 12 години
I ZA KAKVO GO BAZIKATE 4OVEKA.....? - ZA TOVA 4E E PREMIER - APAK IGRAE FUDBOL LI.....? - S TOVA POKAZVATE KOLKO STE DREBNI I SME6NI SAMITE VIE........BO-O-OZE BOZE.....GODINI TRIBVAT NA BALGARIA........MNO-OGO GODINI ZA PROMIANA NA SAZNANIETO..........
224
4
 
22
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Браво много добра статия ! Истински ме развесели :)
223
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брях, как му ходи раирано костюмче!
222
5
 
31
 
! Отговори
а преди 12 години
Този бабаит ще ни класира за Световното първенство!
221
14
 
52
 
! Отговори
456 преди 12 години
*** ПРОСТА ТЬПА ТИКВА ОТ БАНКЯ КРАЙ НЯМАТ ТВОИТЕ ПРОСТАЩИНИ

Спонсорирани публикации