"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева

Неуспялата кандидатка за "Дондуков" 2 кани в него демократите
Обновена: 18 дек 2011 13:03 | 18 дек 2011 12:55,
255
"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева
Кунева и Вълчев при учредяването на "България на гражданите". Снимка: БТА

Неуспялата независима кандидатка за президент Меглена Кунева учреди гражданско сдружение "България на гражданите".

Сред неговите учредители са близки до НДВС партийни лица – бившият образователен министър Даниел Вълчев и Николай Василев, който бе икономически, а впоследствие и транспортен министър при Царя. В тройната коалиция пък бе министър на държавната администрация. Там са още Стилиян Гроздев, Теодора Захариева, Иглика Трифонова, Валерия Николова, Веселин Тодоров, и др.

Още по темата
На преснконференция днес Кунева обяви, че целта на движението й е да участва активно в дебата за формирането на национални цели пред България.

Кунева обяче не пожела да отговори на въпроса дали формацията й ще прерасне в нова партия, покани обаче в структурата й да се включат всички демократично мислещи хора.

"На нас ни трябват политики почти във всяка една област. Когато и ако ние напълним с необходимото съдържание всяка една политика - знаете, че аз не се страхувам от избори", каза тя.

Направи обаче и уговорката: "Избори заради самите избори и партия, заради самата партия, като инженерство - не е по моя вкус".

"Трябва да бъдат инициирани реформи в България", категорична бе тя.

Според бившия еврокомисар проблемните сфери пред управляващите у нас са разрастващата се икономическа криза, проблемите в ЕС и вътрешната сигурност и правовия ред.

От сдружението й смятат, че нито управляващите, нито опозицията са в състояние да предложат на гражданите адекватни решения на тези предизвикателства.

По думите на Меглена Кунева всички тези проблеми ще се дебатират чрез новоучреденото гражданско сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
0
 
! Отговори
Koleto преди 11 години
Pojelavam uspeh na sdujenieto i novata partia!Duljite na bulgarite vru6taneto pone na edin reaktor ot AEC Kozludui!Podkrepiam Vi v borbata za pove4e rabotni mesta!Za vrushtaneto na malkia i sreden biznes v stranata ni!Za6toto Boikovite oligarsi go srinaha.I malko po tvurdo da otstoiavame interesite si pred evropeiskite burokrati!....Bezraboticata e dosta nad 11%.V momenta e po4ti 20%-garantiram.
239
1
 
2
 
! Отговори
Непримирима преди 11 години
Госпожа Кунева няма да постигне целите си ако учреди партия. Отсега в сдружението и е пълно с клиентели алчни, непочтени и с нечовешки лица....преминали през всички възможни партии на прехода. Но какво да се прави? Самата Кунева е такава...като тях! Хората не и вярват. Интелигентните и почтени граждани. Останалите са в първите и редици отсега. Подготвеният съюз с ГЕРБ ще я провали!
238
1
 
3
 
! Отговори
Ti преди 12 години
Време е жена да се намеси в политиката, че ми писна от измислени мутрички, затворници и охранители. Плюят какво била направила Меглена, а никой не се замисля какво прави и не направи бат Бойко. Затова днес младите нямат преспектива, освен да станат овчари, както той посъветва и толкова хора ровят по кошовете от глад.... Бойко, вземи си дрешките и вързопчето и вън !
237
1
 
1
 
! Отговори
ооо преди 12 години
Интересно този какво прави до Кунева. Толкова е компрометиран. Жалко ако тя мисли че с него ще има точки позитивни ще се получи точно обратното - само негативи ще и донесе този човек.
236
3
 
1
 
! Отговори
ОТВРАТИТЕЛНА СНИМКА преди 12 години
ПРЕДАТЕЛИ РЪКА ЗА РЪКА ПАК ЗА КОКАЛА СЕ БОРЯТ ................ АВЕЕЕЕЕ ОЛУУУУУУ МАЛКО ЛИ ТИ БЕШЕ БЕ *** КРИВОУСТА МАЛКО ЛИ САСИПА МАЛКО ЛИ ПРОДАДЕ *** УРУД ДОЛНОПРОБЕН .......................... НЯМА ДУМА В НАШИЯ ЕЗИК ДА ТЕ ОПИШЕ КАКВА СИ *** ПРЕДАТЕЛСКА МАЗНА ............ КОЙТО Е С ТАЗИ Е ПРЕДАТЕЛСКА *** , КАКТО НЕЯ !!!
235
3
 
6
 
! Отговори
pepi преди 12 години
mnogo dobra jena i politik,molq kak da stana 4len na tova sdrujenie
234
6
 
1
 
! Отговори
Simpatizant преди 12 години
Това е пътя г-жо Кунева. Трябва да се мисили, за да се работи рационално. УСПЕХ !
233
3
 
11
 
! Отговори
nikoii преди 12 години
Много сте зле! Кунева е нещо ново! Нека не се държим като селяни , но селянин не е местожителство а състояние на душата. Как може да говорите нещастници *** само зад мониторите? Като сте толкова на голямо защо не спретнете едно протестче мижаво?
232
3
 
5
 
! Отговори
lubo stanoev преди 12 години
ако разбереш как се става член,кажете.
231
5
 
2
 
! Отговори
Зоро преди 12 години
Браво на Миглена!Сигурен съм че ще успее с помощта на всички които са за истинското европейско развитие на БЪЛГАРИЯ а не за МУТРИЗАЦИЯТА. Крайно време е в управлението да се установи ЦЕНТЪР които да гарантира стабилното развитие на страната ни.
230
3
 
4
 
! Отговори
Златка Саръиванова преди 12 години
Симпатизирам на здружението бих станала член но не зная по какъв начин.
229
3
 
8
 
! Отговори
Златка Саръиванова преди 12 години
Симпатизирам на здружението бих станала член но не зная по какъв начин.
228
5
 
3
 
! Отговори
Батко преди 12 години
Тая с какви очи излиза пред хората,след като нанесе непоправими щети на България? Явно народ без памет заслужава такива политици.
227
1
 
2
 
! Отговори
666666 преди 12 години
;RAZDELIAI I VLADEI.; - TOVA E ZELTA NA -IWEHERIIA KUNI (EVREIKA) - BALGARITE SME RAZIDENENI ,TOTOLNO, SAMO NIE SI NIAMAME LOBI VAV BG. PARLAMENT.....- SRAMUVAM SE 4E SAM SE RODIL VAV TOVA ANTINAZIONALNO I PRODAZNO POKOLENIE, I BOG DA PAZI BALGARIIA...
226
2
 
0
 
! Отговори
apolon преди 12 години
mnogo krasiva bg jena...tajno...lipsvat i ama 3 /tri/ bg dumi, deto fokusirat polojitelnata energia, obedinitelnata sila i lubov kam bg narod
225
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева буди зомбитата от НДСВкогато "жълтите" управляваха бяха сторени следните "красоти":БТК бе продадена за жълти стотинки;Енергото бе разделено от три компании, които се оказаха монополисти в регионите, където оперират. За конкуренция на тeзи пазари и дума не може да става;Бе изпратен контингент в Ирак, където убиха българи;Стартираха заменките, които сега са на бюрата в Брюксел и Страсбург;Бяха спрени еврофондовете;Набутахме се 1,17 млрд. лева (минимум) от "сделката на века" с външниякоято догодина Дянков ще трябва да покрива с нашите пари, а Милен Велчев още се разхожда с един луксозен чадър, спомен от онова "жълто" време;Зад т.нар. учредяване обаче прозират схемите на някогашните министри от времето на Тройната коалиция и на кабинета Сакскуборготски.
224
4
 
3
 
! Отговори
БГ преди 12 години
хайде на бас че сега към това сдружение ще се прилепят всичките артисти от АБВ-то на Първанов.... Нов бардак ама пак със старите ку....ви.....
223
1
 
2
 
! Отговори
necov преди 12 години
има многократни опити да се събуди родолюбивото чувство в Българите...официалната власт винаги е намирала начин да пренасочи и отклони народния гняв...Ясно е че без лидери няма нищо да се получи , но нека тези лидери ние самите да си ги изберем и ако кривнат от интересите ни да ги смажем...!
222
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая *** къде е тръгнала !? Да си ходи на околовръстното ! България на гражданите .. хаха вече никой не вИ вярва дори и глупаците !
221
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Айде и ние да си спретнем едно сдружение и да изгоним всички политици от държавата. Но преди това да им блокираме сметките по банките тук и в чужбина. И да заминават на майната си да сипят акъл наляво и на дясно колко сме мързеливи и непроизводителни. Ама точно ние мързелите влачим вече 22 години тази пасмина, нарекла се елит и и плащаме всичките масрафи.

Спонсорирани публикации