Пожарникарски маркучи за метълите

8 000 души куфяха във втория ден на Loud Festival
Обновена: 4 юни 2012 14:52 | 4 юни 2012 13:38,
108

Началото на втория ден бе сложено от Asphyx. Снимка: Dnes.bg

 

Пек, проливен дъжд, кал, много бира и качествени банди. Вторият ден на Loud Festival предложи много емоции и изпитания за над 8000 върли метъли.

Феновете на екстремната музика отново окупираха Терминал 2 на Летище "София", като първите акорди прозвучаха в 16.30.

На сцената бяха Asphyx, градусите около 30, а тревата пред сцената - поизсъхнала в сравнение с първия ден. Въпреки палещото слънце над 3000 души заеха места на поляната и ревнаха с холандската детбанда.

Зверският звук продължи с Meshuggah, като пред сцената ставаше все по-напечено. И точно в средата на сета на шведите се изсипа проливен дъжд. Част от феновете потърсиха подслон под палатките, но те бяха малцинство. До края на бруталните им изпълнения само се загатна какво предстои с излизането на бразилското торнадо Макс Кавалера и компания.

Кално пого, мощен рев и безкомпромисният сет на Soulfly предизвикаха във феновете асоциация с култовия хипи фестивал Уудсток.

Макс пък обра овациите с "Благодаря" на чист български, а сред най-емоционалните моменти бе, когато излезе на сцената с фланелка на бившия капитан на националния футболен отбор Стилиян Петров. Бразилският турбомузикант определи Стенли за "Super Star".

Още по темата
След Кавалера бе ред на Джеф Уотърс и Annihilator. Джеф показа нагледно защо е в тройката на най-добрите китаристи в света и хвърли в транс вече близо 8 000 метъл фенове. През целия сет обаче вече се усещаше, че всички очакват финала.

Гръмотевичното небе щеше да се срути съвсем под рифовете на хедлайнерите от Slayer, макар и без контузения в ръката китарист Джеф Ханеман. Така при поредния си концерт у нас американският квартет заби без руси гриви.

Но едва ли на многобройните фенове на бандата им пукаше точно в този момент. Кери Кинг сигурно е останал впечатлен колко двойници имаше сред феновете.

Барабанистът на Slayer Дейв Ломбардо пък поддържаше форма с изпровизации върху The Beatles. В импровизираното мобилно студио на радио "Тангра Мега Рок" той смени инструмента и на китарата изсвири един от емблематичните химни на ливърпулския квартет "Day Tripper".

Сред най-запалените почитатели на американците бе и волейболният треньор на ЦСКА Александър Попов, който прекара време и в бекстейджа с групата.

В края на сета някои от феновете не издържаха на изпития алкохол и хвърлиха в ужас приятели, които се чудеха как ще ги изнесат от зоната на фестивала.

Пожарникарите пък насочиха маркучите към калните метъли, поне малко да отмият "кафявия тен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 11 години
Abe pichove,ne sum bil na concerta, zashtoto se vijda kade sum ( i me e yad da vi kaja),ama imam edin vurpos kum vas jenkarcheta :) :Na concerta imashe li BG momicheta koito ot kef da si vdigat bluzkite i da si beyat cicite za radost na tulpata?:)V USA na concert samo taka praviat mackite :) Ohhh:)A i v BG-to taka triabva da stava:) Ei taka , da e po-veselo:))hahaha
59
8
 
0
 
! Отговори
sdm преди 11 години
Малко кофти беше с тая кал.И звука беше зле на някои групи.Тея Анайалейтър са зле,как може да са след Солфлай.Другия път малко по-модерни групи,както на 1-я ден на София Рокс.
58
0
 
11
 
! Отговори
Aero Zeppelin преди 11 години
Гадно ми е, че не успях да дойда поради вече поети ангажименти. Радвам се от факта, че все повече фестивали се организират в България. Писна ми от тая скапана чалга. Интересното е, че ако кажеш на някой чалгар че е ***, ще ти налети на бой.
57
1
 
3
 
! Отговори
SLAYER N 1 !!!!!! преди 11 години
N1.ANGEL OF DEATHN1.SOUTH OF HEAVENN1.RAINING BLOODN1.CHEMICAL WALFAREN1.BLACK MAGICN1.SEASON OF THE ABISS
56
0
 
12
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Такааа, комплексирани от селския си произход чалгари ще има винаги. Препоръчвам на останалите, които все пак имат завършен поне 8-ми клас, да не им обръщат внимание. Оставете веднъж завинаги простолюдието да си кара комбайните и на спокойствие да си слуша анадолските ритми. Чакаме се на 15-ти юни в зала Фестивална за концерта на Europe :-)
55
2
 
3
 
! Отговори
berkstock преди 11 години
Ето го и следващото събитие... абсолютно безплатен рок купон - Berkstosk!
54
3
 
11
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
Баси ордата, дето се бяхме събрали!!! \m/ (x_x) \m/ ... Ревах кат' изоглавен!!!!!!!! SLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не разбрах на кой маркуча--на ББ ли.
52
3
 
12
 
! Отговори
мадафака преди 11 години
*** убих се тия два дена. Немога да мръдна. Като пребит с тояги съм. Но съм супер щастлив и доволен. Разпрах се на Соулфлай и Слейър с великия Гари Холт. Само малко ме е яд че Кери не излезе с Анаялейтър да изпраскат с Джеф Кемикъл Уорфеър или някое друго парче. Я да питам има ли някой който ще ходи на фестивала Брутал Асолт в Чехия от 8 до 11 август. Аз ще пътувам сам и мога да взема още трима души в колата с мен, ей така за компания
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Концерта 2010 имаше 70 000 хил. зрители ! Заваля пороен дъжд, но никой "метъл" не си тръгна ! Кога ли Пепа, Мепа,Райна, Соня, Моня , Димитричка, Цонка и останалите ще съберат толкова публика , при такава цена на билета ! А да пеят на живо ?
50
5
 
16
 
! Отговори
Tyler Durden преди 11 години
Dnes.bg вие сте пълни ***:) Кавалера каза "support Stan" а не "super star" :D, а и не бях чувал и за дума "изпровизации". Отностно метала, чалгата и тн. - не е въпроса каква музика слушаш, а каква култура имаш! Аз не мога да понасям чалга културата и простотията, но същото така не мога да понасям и миризливи олдскул метали с дълги коси, въпреки че слушам доста тежка музика (soulfy, heavan shall burn, hatebreed, meshuggah и тн.). Слушам също така и мнгоо house, d'n'b, dubstep и всякакви други.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕЪР !!! НОМЕР ЕДНО СА ! Жалко че не можах да отида , да се поблъскам малко с другите *** ...
48
0
 
9
 
! Отговори
Metal Man преди 11 години
HEAVY METAL IS THE LAW!!!!!!!!
47
1
 
35
 
! Отговори
Rocker преди 11 години
Не става въпрос за музика, говорим за култура, Lifestyle и манталитет. Чалгарите винаги ще са си долно племе, което харесва *** гейове и порно кукли, материалисти възхваляващи скъпите коли и лесните жени ... ?!?!? Турска музика, това е чалгата, напоследък се опитват да се нагодят като смениха името на поп-фолк и опитват да се адаптират .... предсмъртни гърчове на простаците .... Радвам се, че умните хора са отраснали със Sepultura ... ФАКТ !!!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човече, ти или не си нормален или се заблуждаваш, че слушаш метъл
45
0
 
15
 
! Отговори
Ime преди 11 години
"а чалгата е за простолюдието"По вярно казано не може и да бъде... Простите хора обичат простите неща..."Не се обиждай, но Макс Кавалера никога няма да пее за кръчми, коли и пари. Толкова от мен."Разбира се, че няма. Той не намира за нужно да изпада толкова ниско...А и Тулски и Влади много добре са го казали...пък кой разбрал- разбрал.
44
0
 
22
 
! Отговори
LethianDream преди 11 години
Хейтърите-чалгари се радвайте на приятелката си с проскубана мол прическа тип "умряла чучулига" и любимеца ви шимейл О'Азис и не се занимавайте с музика, която е толкова сложна, че няма как да я разберете.. Поздрав за всички почитатели на попфолка с "Mandatory Suicide"..все едно бате Том Арая е писал песента специално за вас!
43
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Метъла е англоезична чалга.
42
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека си го признаем честно и директно, е-аси. Нашите чалгари и чалгарки НИКОГА, ама НИКОГА не могат да стигнат по продажби и известност членовете на групи като Slayer, Soulfly и др.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се карате за музика? Както има свестни метъли, така има и свестни рапъри, свестни чалгари и т.н. И аз помня на времето се деляхме на метъли,рапъри,чалгаджии и т.н. Сега като се замисля беше глупаво. Само недорасъл тип би определял човека по това, което слуша. Метълите били пияници и мръсни, рапърите били наркомани, чалгарите били прости. Глупости. Погледнете ги дали са свестни хора преди да ги съдите, по това което слушат. Дрехите не правят човека. Също така и музиката, която слушат.

Спонсорирани публикации