Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски

Неврохирургът е с 55% изгаряния след възпламеняване на колата му
13 юни 2012 10:10,
93
Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски
Катастрофиралата кола на професора. Снимка: Булфото

Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за живота на известния неврохируг проф. Венцеслав Бусарски, който се оказа, че е катастрофиралият мъж под детелината на столичния бул. "България" в понеделник сутрин.  

63-годишният професор беше опериран от екип под ръководството на проф. Огнян Хаджийски, началник на секцията по изгаряния и пластистична хирургия.

При операцията са изрязани около 37% от изгорелите тъкани и е направено изкуствено покритие, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата

Ако състоянието на проф. Бусарски позволява, до края на седмицата той ще бъде опериран повторно.

Пострадалият професор е с 55% изгаряния по ръцете, краката, гърдите, главата и шията. Има реален риск за живота му.

В понеделник сутринта известният неврохирург не успява да вземе ляв завой и се забива с колата си "Тойота Корола" в бетонна колона на надлеза на бул. "България", в близост до Околовръстен път.

В колата му имало туба с гориво, която след удара се възпламенила, от което проф. Бусарски получава тежките изгаряния. Той беше приет в критично състояние в "Пирогов". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
григорова преди 11 години
скорошно оздравяване Професоре,ти ми спаси живота преди 5 години,нека Господ ти помогне.България има нужда от такива хора като теб.
82
0
 
3
 
! Отговори
Николова преди 11 години
Пожелавам скорошно оздравяване на професора. Оперира ме преди около две години и ми върна живота, за коетп винаги ще съм му благодарна. Уникален доктор.
81
0
 
1
 
! Отговори
дали е така преди 11 години
Както се вижда от снимката - няма следи от обгаряне по колата, а той е обгорял. Следователно след като не е обгорял вътре в колата, може би е обгорял извън нея ?!?!?!
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
желая всеки да оздравее. причината да катастрофира не е нито в правителството, нито в магистралите. не правете *** заключения. шофирал е неправилно.това е пътен инцидент никой, който строи магистрали не е изгонил лекарите. това лекари да не искат да работят в българия е от над 30 години. винаги сме получавали нищожни заплати, но на никой никога не му е пукало нито по времето на тато когато получавахме колкото чистач, а миньорите 100 пъти повече от нас. аз миньор мога да стана, но той не
79
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
такъв специалист трябва да го возят и да не мисли за коли,туби и движението в българия.трябвало е да го ценят и пазят повече дори и за това че изкарва пари и лекува хорааз живея вече 10 години благодарение и на него.дано да се възстанови бързо и да поживее вече по спокоино за себе си .
78
0
 
5
 
! Отговори
благодарна преди 11 години
ПРОФЕСОРЕ ЧАКА МЕ ТЕ ТИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕШ ПРИ НАС БОГ Е С ТЕБ
77
0
 
10
 
! Отговори
благодарна преди 11 години
голям човек *светило* дано са оправи бързо ,пожелавам му го ,от сърце, спаси мъжа ми, даде му живот да се радва на сина ни ,който тогава беше на 1 година вече 10 години сма щастливи благодарение на него БУСАРСКИ -ИМЕ ГОЛЯМО,РЪЦЕ ВЕЛИКИ, БОГ ДА ГО ЗАКРИЛЯ
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ако е за други хора(спортисти) големците се събуждат но за докторите и дума не обелватИмаме магистрали нямаме доктори за това ли се борим? Абе има нещо гнило с шефа на Иван Рилски.... Не му стигат подкупите които е вземал и кои му даде право да изгони едно светило на медицината и от личен опит мога да кажа "Прекрасен човек" и му пожелавам бързо оздравяваме а на стоителите магистралите да не им се налага да стигат до обществените болници защото само с магистрали няма да стигнем до никъде.....
75
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 11 години
всички в така наречената неврохирургична клиника в "Св. Иван Рилски" без изключение на възраст, пол, ранг, академично положение и длъжност дължат в минимум 70% от ЛИЧНОТО СИ БЛАГОПОЛУЧИЕ на тозичовек. Бих препоръчел на всички *** в тази клиника да си спомнят колко и каво им е дал!!! Спете спокойно. И развивайте неврохирургичната ортопедия... Те си знаят за какво става въпрос.
74
0
 
9
 
! Отговори
.... преди 11 години
само да добавя,че в посоката Бояна-център по бул. Булгария НЯМА ляв завой! А иначе проф. Бусарски е един от хората,които с личните си и професионални качества направиха така щото да има неврохирургия в България (надявям се това да е ясно на аудиторията). Той направи така, че неврохирургичната гилдия да има самочувствието да заявява своята стойност и да я изисква, независимо от унизителното и унищожително отношение на властта във всичките й форми към хирургичното съсловие....
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли никъде по тази кола не личи да е горяла,атой е с 55% изгаряния?????Това на снимката неговата кола ли е?как така под колата има мазно петно пък и то не се е запалило?
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пари вземал. Ми кво да взима. 400 лв. заплата. станете вие лекари тогава и оперирайте за едната слава.А другата крайност САЩ дето взимали по 300 000 долара за операция моля не я давайте за пример. Американците са *** извратеняци и в това отношение.
71
1
 
0
 
! Отговори
ENI преди 11 години
MNOGO INTERESNO; NE USPEL DA VZEME LEV ZAVOI ? ZABIVA SE V BETONNA KOLONA,TUBATA S BENZIN V DVIGATELA LI E BILA TA SE E VASPLAMENIAVA? I TAIA KOLA NA SNIMKATA NE LICHI DA E GORELA,KAK TOI E OBGOREL? BADETE OBEKYIVNI S MATERIALA SI KATO PISETE KOMENTARITE SI ,V 4AS PO JURNALISTIKA NE SA LI VI U4ILI....MOJE NEKOI XORA I DA SA PRAVI - ALCHNOST I NEZAKONNOST I V BIBLIATA NE SE TOLERIRAT GOSPOD NE E ISKAL PO 10000 KAS .....I KOI MOJE DA SI GI POZVOLI -SAMO NEZAKONNO ZABOGATELITE
70
4
 
0
 
! Отговори
Handel преди 11 години
ЗА съжаление с 55% изгаряния (ако е вярно написано) няма отърваване. Максималното е 40%, от които 30% изгаряния, с които чвек все още може да оздравее, и до 10% изгаряния, на които може да се направят просаждания на кожа от здрави части на тялото.
69
8
 
2
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 11 години
това е за дето ми навреди
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проф. Бусарски оперира баща ми и мисля че направи всичко възможно. Въпреки че не можа много да му помогне и баща ми продължава бавно да си умира, му пожелавам пълно оздравяване!!!Държавата ни успя систематично да изгони много свестни лекари и малко останаха читавите в България. дано да не измират по такъв нелеп начин.Наистина трябва да се плати избор на екип и прегледите при него се плащат, но си струва. Въпросът е че държавата трябва да му плаща, а не пациентите (особено ако имат осигуровки)
67
0
 
22
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Да не сме злоради, професора е заслужил доброто си име и е доказал способности и знания.Дано се възстанови и бъде полезен за себе си и пациентите ,които разчитат на него.
66
1
 
30
 
! Отговори
още един благодарен преди 11 години
Проф. Бусарски е изключителен лекар. Малко останаха като него в България. Оперира ме пред 7 г. и благодарение на това не станах инвалид. Завинаги съм му благодарна и се моля да превъзмогне това сериозно изпитание. Бог да го пази!
65
1
 
24
 
! Отговори
пациент подобрен преди 11 години
Ако е вземал пари то е за да дава на екипите и да ги задържа в БГ. Обучил е много лекари. А това че кара елементарна кола говори че материалното не го вълнува.
64
1
 
10
 
! Отговори
osata преди 11 години
do 71 - браво, не би могло да се каже нещо по-добро от това, което сте написали. Защото животът няма цена, а пред кабинета на професора винаги имаше опашка от минимум 30 човека, които се нуждаеха от неговата помощ. Имах възможност лично да се уверя в разликата м/у клиниката, която ръководеше и подобните в останалата част от страната. Вземаша, но и даваше...живот!

Спонсорирани публикации