Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски

Неврохирургът е с 55% изгаряния след възпламеняване на колата му
13 юни 2012 10:10,
93
Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски
Катастрофиралата кола на професора. Снимка: Булфото

Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за живота на известния неврохируг проф. Венцеслав Бусарски, който се оказа, че е катастрофиралият мъж под детелината на столичния бул. "България" в понеделник сутрин.  

63-годишният професор беше опериран от екип под ръководството на проф. Огнян Хаджийски, началник на секцията по изгаряния и пластистична хирургия.

При операцията са изрязани около 37% от изгорелите тъкани и е направено изкуствено покритие, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата

Ако състоянието на проф. Бусарски позволява, до края на седмицата той ще бъде опериран повторно.

Пострадалият професор е с 55% изгаряния по ръцете, краката, гърдите, главата и шията. Има реален риск за живота му.

В понеделник сутринта известният неврохирург не успява да вземе ляв завой и се забива с колата си "Тойота Корола" в бетонна колона на надлеза на бул. "България", в близост до Околовръстен път.

В колата му имало туба с гориво, която след удара се възпламенила, от което проф. Бусарски получава тежките изгаряния. Той беше приет в критично състояние в "Пирогов". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
35
 
! Отговори
Благодарен преди 11 години
@68 Дано не ти се налага, да разбираш от първа ръка, защо хората са готови да дават всичко, само за да са здрави. Аз съм платил 3000 лева на касата на болницата за избор на екип...за операция, за която в САЩ се плаща 300 000 долара без консумативите. ...Интересно ми е, как ще си промениш гледната точка, когато си пред алтернатива - да живееш, нормален живот ..или полу-инвалид. Дано се оправи човека, вероятно има грехове - кой ли няма, но пък е спасил толкова хора, че Бог вероятно ще му прости.
62
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плащай подкупи *** народе и после се чуди, що навсякъде се шири корупция и държавата няма 5 лв.
61
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На моя близък живота не го спаси, ама и не върна парите!!!
60
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
------------------ОБОЖАВАМ ДА ЧЕТА КОМЕНТАРИ НА ПОДКРЕПЯЩИ КОРУПЦИЯТА, НА ДОВОЛНИ ДАВАЛИ ПОДКУПИ, КОИТО НЕ ОСЪЗНАВАТ ЧЕ ТОВА Е ИЗНУДВАНЕ.....***, ПОЧНЕТЕ ДА МИСЛЕТЕ !!!
59
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50 лв за преглед, 2000 лв за операция..... нормално казвате било....ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НОРМАЛНО, АКО ДАВАШЕ КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА ТОВА.УКРИВАНЕ НА ДОХОДИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.АМА ТОЙ ИМА ВРЪЗКИ И НИКОЙ НЕ ГО ЗАКАЧА.ЗАТОВА НЯМА ПАРИ И ДЪРЖАВАТА Е БЕДНА, ЩОТО ВЪЗХВАЛЯВАТЕ ВСЕКИ, КОЙТО ВИ БИЕ, Е.Е, И ВЗЕМА ПАРИТЕ.
58
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той наистина е спасил много хора, ама що не кажете колко ПАРИ платихте?Щото тия дето нямат пари не ги оперира.
57
1
 
18
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
Моля се, Господ да му даде здраве и бързо възстановяване, чудесен специалист, спаси мой близък.
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз, мога само да кажа ,че този човек спаси сина ми.Моля се той да се оправи.
55
2
 
29
 
! Отговори
Студент преди 11 години
Много голям човек е професорът... и умен, и можещ! Ако не беше останал в Бг,заради семейство и родолюбие и отговорност към населението, щеше да е мултимилионер в която и да е друга държава от белия свят.Просто българите са прости и си остават прости... и хора като кирилова отдолу го доказват!Този човек няма мозък в главата си, а тонове ръкописни книги, защото навремето не е имало сегашната форма и опция за учене... така че - да, всички сме кухи на фона на него.БЪРЗО ЛЕчение!!!!!
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно е, че проф. Бусарски взема скъпо за българския стандарт, но нека ви кажа, че в САЩ повечето неврохирурзи са милионери, особено доктори от неговия ранг. Доколкото знам в цял свят най-скъпоплатените доктори са именно неврохирурзите, така че 50 лв за преглед, колкото и аз съм давал при него са нещо нормално. В крайна сметка никой не те кара насила да ходиш при него - ако искаш може да отидеш за 20 лв и при неврохирурга от градската болница...
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина е странно защо Проф. Бусарски кара толкова евтина кола за парите, които получава, но ако забелязвате от снимката - дори при този тежък удар купето не е засегнато. Реално бедата е станала заради възпламеняването на тубата гориво вътре, която ако я нямаше сега човека щеше да си ходи жив и здрав, т.е. проблемът не е в старата тойота, а в тубата гориво.
52
0
 
14
 
! Отговори
До Кирилова преди 11 години
А вие явно сте доста възвишена душица .... с репутацията и уменията на народното ботаство Професор Брусарски , за да оцените работата му като летална за пациента....и доста възвишена щом с лекота проявявате злорадство
51
23
 
4
 
! Отговори
Кирилова преди 11 години
Има господ.Тази жалка душица уби братовчедка ми.Съдът го оправда, защото няма наказан лекар, но явно господ си знае работата, сега той ще се мъчи.
50
1
 
18
 
! Отговори
Софи преди 11 години
бъдат изгубени.....Обвинявате в подкупност, ами аз само ще кажа РАДВАЙТЕ се, че има кого да подкупвате ...Относно коментари за неговата работа смятам, че могат да правят такива само хора с неговите знания и опит и само те биха могли да посочат евентуалните му грешки Защо бързате да вадите "кирливите му ризи" ? Кое за какво му е било ? Каква му е колата? Осъзнайте се .... не е нормално първата ни е реакция да е да нападаме и злорадстваме
49
2
 
19
 
! Отговори
Софи преди 11 години
Хора спрете се ..... С много лека ръка нападате човека и един от най-добрите ни неврохирурзи.Неврохирурга не е касапин - и не всеки неврохирург достига до нивото на пострадалия Професор Брусарски (който е достойно за уважение име от 20 години и продължава да оперира. Оперира в България - българите, а не е в чужбина, където щеше да е "икона" и да му се засвидетелства нужното уважение. Защо нападате без никакви граници? Не си ли давате сметка колко човешки живота е спасил и колко живота ще
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За кво му е била тази туба със гориво?????????????
47
1
 
9
 
! Отговори
човек преди 11 години
много често взех да се питам що за народ сме по този начин гоним младите и умните от тази държава а на злобари пожелавам господ да се заеме с тях и да търсят професора
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има една категория *** на пътя на които най значимото постижение в живота им е да управляват кола. Та заради тези *** шофирането се е превърнало в едно изнервящо и стресиращо преживяване за нормалните хора.
45
1
 
20
 
! Отговори
дама преди 11 години
Хора спрете се ..... С много лека ръка нападате човека и един от най-добрите ни неврохирурзи.Неврохирурга не е касапин - и не всеки неврохирург достига до нивото на пострадалия Професор Брусарски (който е достойно за уважение име от 20 години и продължава да оперира. Оперира в България - българите, а не е в чужбина, където щеше да е "икона" и да му се засвидетелства нужното уважение. Защо нападате без никакви граници? Не си ли давате сметка колко човешки живота е спасил и колко живота ще бъдат изгубени .....
44
0
 
17
 
! Отговори
valenty преди 11 години
Как може да се пишат такива злобни коментари за искане на пари. Можете ли да посочите държавна болница , поликлиника(ДКЦ) лаборатория и , каквото там се сетите. Стоматолози, които лъжат безобразно и работят с най-големите *** и измислени процедури. Не искам да коментирам и качествата на специалистите. Този човек оперираше и без му дадеш пари. И извършваше операциите също толкова отговорно. Сега на някои от злобарите ако, недай боже им се наложи , не им го желая, дали няма да плащат.

Спонсорирани публикации