Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски

Неврохирургът е с 55% изгаряния след възпламеняване на колата му
13 юни 2012 10:10,
93
Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски
Катастрофиралата кола на професора. Снимка: Булфото

Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за живота на известния неврохируг проф. Венцеслав Бусарски, който се оказа, че е катастрофиралият мъж под детелината на столичния бул. "България" в понеделник сутрин.  

63-годишният професор беше опериран от екип под ръководството на проф. Огнян Хаджийски, началник на секцията по изгаряния и пластистична хирургия.

При операцията са изрязани около 37% от изгорелите тъкани и е направено изкуствено покритие, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата

Ако състоянието на проф. Бусарски позволява, до края на седмицата той ще бъде опериран повторно.

Пострадалият професор е с 55% изгаряния по ръцете, краката, гърдите, главата и шията. Има реален риск за живота му.

В понеделник сутринта известният неврохирург не успява да вземе ляв завой и се забива с колата си "Тойота Корола" в бетонна колона на надлеза на бул. "България", в близост до Околовръстен път.

В колата му имало туба с гориво, която след удара се възпламенила, от което проф. Бусарски получава тежките изгаряния. Той беше приет в критично състояние в "Пирогов". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
28
 
! Отговори
прекалявате преди 11 години
този човек спаси моята племинница миналата година,направи и две много тежки операции,той е най-добрия неврохирург в БГ,дано се оправи човека,че толкова много живота е спасил,и трябва да продьлжава да спасява
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да е всякакъв, но факт неоспорим е,че е кадърен! Колко лекари останаха, на които можем да поверим живота си?Много злоба и завист се излива тук!Това означава,че човекът е голям професионалист.Щом държавата не оценява подобаващо такива хора,те сами си слагат цена по своя преценка!!!
41
0
 
9
 
! Отговори
Стига злоба преди 11 години
Хора спрете се ..... С много лека хора нападате човека и един от най-добрите ни неврохирурзи. Неврохирурга не е касапин - и не всеки неврохирург достига до нивото на пострадалия Брусарски (който е кадърен от 20 години и продължава да оперира в България). Оперира в България - българите, а не е в чужбина, където щеше да е "икона" и да му се засвидетелства нужното уважение. Защо нападате без никакви граници? Не си ли давате сметка колко човешки живота е спасил и колко живота ще бъдат изгубени,
40
0
 
8
 
! Отговори
Стига злоба преди 11 години
Хора спрете се ..... С много лека хора нападате човека и един от най-добрите ни неврохирурзи. Неврохирурга не е касапин - и не всеки неврохирург достига до нивото на пострадалия Брусарски (който е кадърен от 20 години и продължава да оперира в България). Оперира в България - българите, а не е в чужбина, където щеше да е "икона" и да му се засвидетелства нужното уважение. Защо нападате без никакви граници? Не си ли давате сметка колко човешки живота е спасил и колко живота ще бъдат изгубени .
39
17
 
6
 
! Отговори
ГОСПОД преди 11 години
УЖ СИ ПРОФЕСОР ПЪК ПРАВИШ ДЕТСКИ ГРЕШКИ.МОЖЕ ЛИ ДА ДЪРЖИШ ТУБА С ГОРИВО ДО ТЕБ.НЕ ПОМИСЛИ ЛИ ЧЕ ПРИ ЕДНА КАТАСТРОФА И АЗ НЕ МОГА ДА ТИ ПОМОГНА.КАТО СЕ ОПРАВИШ ПОНАМАЛИ МАЛКО РУШВЕТИТЕ ПОД МАСАТА И ПОМАГАИ НА ХОРАТА ТАКА КАКТО АЗ ИМ ПОМАГАМ БЕЗВЪЗМЕЗДНО.ИНАЧЕ............АЙДЕ И УМНАТА
38
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И колегите му:-Сложили сме ти най-модерното изкуствено покритие, требе да дадеш 10 000 на кв.см, на екипа, че е специално подбран 1000 леа, ако искаш сестрата да те поглежда още 500 леа, абе така и така си тук, за да излезеш жив брой 15 бимбирика.....Ооо Бусарски, ти ли си колега. Сори аз по навик пиша сметката.
37
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е интересно духовните пигмеи,които пишат тук и злорадстват за съдбата на този велик български неврохирург,къде ще ходят да се оперират занапред? Ходете във Виена,Хамбург,Париж,но си пригответе по 100-150 000 евро! Събирайте с ЕсЕмЕси,пускайте съобщения в медиите,правете благотворителни концерти.
36
37
 
13
 
! Отговори
Тото преди 11 години
Две алчни ръце и един голям нож спряха да режът...
35
15
 
8
 
! Отговори
Джендов преди 11 години
Нека някой ми докаже, че алчността и високомерието, не са смъртни грехове. Бусарски ги имаше в изобилие. Застигнали са го клетвите.
34
19
 
13
 
! Отговори
eмигрант преди 11 години
Дано да му стигнат парите прибрани под масата за лечение, трансплантации на кожа,тъкани.Има нещо като господ и им връща от време на време.Макар,че на такава възраст с 55 процента изгаряния втора и трета степен освен страдания нищо не го чака.Дано да оцелее и да преживее част от страданията на пациентите си на ,които не помогнал щото нямали пари.
33
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 11 години
И защо му е била тази туба с гориво - бензиностанции под път и над път !!!
32
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпреки, че е много добър този е изключително алчен и арогантен доктор.Ходил съм при него и 5 мин преглед е 50лв. Ако искаш.
31
0
 
37
 
! Отговори
az преди 11 години
Има хора, за които колата не е най-важното нещо в живота, а е просто вещ-средство за придвижване.Може би човекът си дава парите са скъпа научна литература вместо за луксозни возила.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що си мислите, че ако караше Бугати щеше безпроблемно да вземе завоя и да избегне удара?В случаи като този и с трошка да е, и с кола за милиони, все тая. Да не се случва!
29
2
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Винаги съм носела горивото в метални туби. Имам една малка от 5 л и 2 големи. Не са мои, на баща ми са, ако съм точна. Не мисля, че една неподвижно закрепена туба в багажника може да направи по-големи поразии от газова бутилка.
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много хейтъри пишат глупости един два процента са добре платените лекари ....другите са с по ниски заплати от милиционерите ...изводите си ги превете сами слагайте минуси и вкупом ревете да живее боко и цецогоспод да помогне на човка преди всичко и дано след това все още да може да помага на хората имащи нужда от неговите умения запалете му по една свещ за здраве и дано прскочи трапа
27
2
 
56
 
! Отговори
диди преди 11 години
Стана ми много тежко като разбрах сутринта.Професор Бусарски ми е оперирал тумур в главата преди 4 години - 8часа е продължила операцията.Сега съм много по добре от преди.Чувствам се като нов човек благодарение на неговите ЗЛАТНИ РЪЦЕ и на неговия екип.Пожелавам му да се оправи бързо колкото е възможно.
26
2
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Не е ясно дали тубата с гориво в колата е била истинска туба за гориво или платмасов бидон от минерална вода. Ако се съди по състоянието, до което се е докарал, явно горивото хубаво се е разплискало, т.е. самозапалил се е от глупост.
25
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бусарски, бусарски..... пари ли събираш, че караш тая дърта трошка? Та доктор от Спешна помощ в Павликени кара по-скъпа кола.Да не събираш за Кибер-нож пари? бая милиони е, ама ако друг в България купи ще лекува раково болните и твоя бизнес умира :))) .Айде оправяй се, не съм злобен човек, и осмисли живота си - колко подкупи си взел, даже може да ми върнеш 6-те бона. Може и на детектор на лъжата да отидем, да видим давали ли са ти и вземал ли си ПОД МАСАТА.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гориво в пластмасова туба - не.без колан - не,превишена скорост - не.Ама те и мутри и професори се мислят за безнаказани с пари и връзки.българска работа, селянииииии

Спонсорирани публикации