Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски

Неврохирургът е с 55% изгаряния след възпламеняване на колата му
13 юни 2012 10:10,
93
Оперираха тежко пострадалия при катастрофа проф. Бусарски
Катастрофиралата кола на професора. Снимка: Булфото

Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за живота на известния неврохируг проф. Венцеслав Бусарски, който се оказа, че е катастрофиралият мъж под детелината на столичния бул. "България" в понеделник сутрин.  

63-годишният професор беше опериран от екип под ръководството на проф. Огнян Хаджийски, началник на секцията по изгаряния и пластистична хирургия.

При операцията са изрязани около 37% от изгорелите тъкани и е направено изкуствено покритие, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата

Ако състоянието на проф. Бусарски позволява, до края на седмицата той ще бъде опериран повторно.

Пострадалият професор е с 55% изгаряния по ръцете, краката, гърдите, главата и шията. Има реален риск за живота му.

В понеделник сутринта известният неврохирург не успява да вземе ляв завой и се забива с колата си "Тойота Корола" в бетонна колона на надлеза на бул. "България", в близост до Околовръстен път.

В колата му имало туба с гориво, която след удара се възпламенила, от което проф. Бусарски получава тежките изгаряния. Той беше приет в критично състояние в "Пирогов". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МОЖЕЛ ДА СИ ПОЗВОЛИ ПО-СКЪПА КОЛА ЛИ?ТА ТОЙ НА ДЕН 2000 ЛВ ПОД МАСАТАН Е ГИ ХАРЕСВА,ОФИЦИАЛНО ВЗЕМА НА 25 000 ЛВ ПО ВЕДОМОСТ ОТ СВ. ИВАН РИЛСКИ. ТОВА ЧЕ СЕ ПРАВИ НА БЕДЕН МУ СТРУВА СКЪПО.
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този човек в пликче моето семейство е брояло над 6 000 лв, кво се излага с тая дърта тойота?Идете в болницата и интервщирайте АНОНИМНО обаче всички, дават пари под масата иначе умират.
21
2
 
37
 
! Отговори
osata преди 11 години
до 17 - точно този човек може да си позволи суперскъпа кола, но явно не е роб на материалното. Имам лични впечатления за него и това, което се е случило, вероятно е в резултат на напрегнатото му ежедневие в работата. На много хора е помогнал да живеят. Дано да се възстанови.
20
1
 
51
 
! Отговори
роко преди 11 години
тази новина ме натъжи яко! Този човек ме е оперирал в продължение на 6 часа за да мога сега да живея нормално!Моля се да се оправи!!!
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откога тубата с гориво е алтернатива на ремонта? Сменяш сондата в резервоара или ремонтираш таблото, вместо да рискуваш да изгориш жив. За 2.5 години все си можела да отделиш парите за такъв ремонт? Е да, зависи дали си цениш живота и този на твоите спътници, деца, други участници в движението, или си намираш оправдание.Между другото, на времето тубите за гориво бяха метални. Сега има и пластмасови, предполагам че за такава става въпрос в случая.
18
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Лейди Даяна не можа да се спаси, въпреки че се е возела в скъпа кола, че ние тук ли ?няма сигурни коли, просто в града трябва да се кара с 20 км, никога не знаеш кой бакшиш ще те засече и ще те вкара в насрещното.
17
0
 
13
 
! Отговори
q преди 11 години
Дано се оправи
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко е че човека не е могъл да си позволи някоя по-нова и по сигурно кола, която е щяла да го предпази от такъв удар.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тц тц тц *** ужаса...внимавайте с колите хора , не са шега ! Вижте кви нелепи неща стават ... дано се оправи човека.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големи сме философи, в цял свят коланите задължителни, тука още се караме за или против...
13
0
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
преди година писаха как в запалена кола две момчета се мъчели да разкопчеят коланите, за да излязат. катастрофата беше близо до Разград. И изгорели живи вътре, мир на праха им !
12
0
 
24
 
! Отговори
дано преди 11 години
Хора, ползвайте кирилизатори, ако нямате кирилица на компа, и най - доброто пожелание е ужас на тази шльокавица. Дано се оправи човекът.
11
2
 
27
 
! Отговори
do 2 преди 11 години
Мога да ти изброя поне 5 причини, поради които съм имала туба с гориво в колата. Преди три години колата ми спря извън града. Наложи се да викам познат монтьор и се оказа, че е свършил бензина. А индикаторът показваше, че има. От тогава винаго си носех една малка тубичка в багажника до преди половин година. Когато започнаха палежите я разкарах.Карала съм гориво на баща ми за лодката, за фрезата и за резачката.
10
0
 
57
 
! Отговори
29 преди 11 години
Aйде оправяйте го. Най-добрия в България и Европа неврогирург.Лично ме е оперирал,и знам с хеликоптер са го взимали за сложни операций в Грмания
9
0
 
19
 
! Отговори
sssssssss........ преди 11 години
DANO DA SE OPRAVI! 4OVEK,KOITO SPASIAVA DRYGI 4OVE6KI JIVOTI I CIAL EDIN JIVOT E OTDAL NA TAKAVA KAYZA-TRIABVA DA JIVEE!!! NEKA BOG 4YE MOLITVITE NI I NI GO OSTAVI ZA O6TE DULGO VREME NA ZEMIATA! IMA NYJDA OT TAKIVA VELIKI HORA!
8
2
 
66
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
#2, ти си тотален *** пич. Този човек е спасявал по няколко живота на седмица, правил е по няколко операции на ден.Какви туби, БДЖ далавери и тн? *** промитите мозъци..
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано се оправи, но хайде сравнете си информацията. Вчера когато се появи новината по другите медии казаха над 70% изгаряния..
6
1
 
29
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Колега, ако беше без колан при тоя силен удар човека да е загинал!!! По скоро не е успял да излезе веднага от шока...
5
11
 
14
 
! Отговори
мими преди 11 години
Преди няколко години това, че НЕ сложих колан, спаси живота ми
4
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се помолим за човек ,който спасява хора! Бог да му помогне!