Пироманът от "Красна поляна" фен на Ленин и Сталин

40-годишният Велислав събирал от малък димки, шинели и значки
13 юни 2012 16:22, Красимир Ангелов
85
Пироманът от "Красна поляна" фен на Ленин и Сталин
Част от задържаните боеприпаси. Снимка: МВР

Задържаният в кв."Красна поляна" в София за притежание на боеприпаси 40-годишен Велислав Василев от малък е имал склонност да събира стари вещи, сред които димки, шинели и значки, сподели негов роднина пред БТА.

Особена гордост за младия тогава мъж били портрети на Сталин и Ленин, които той също прибрал в къщата си.

Събирането на стари вещи се превърнало в негова мания, а по-късно хобито му станало и професия. Велислав има две дипломи за висше образование - пиротехника и химия. Работи в Киноцентър-София като пиротехник, каза още неговият вуйчо Цоло Сираков.

Хобито на 40-годишния мъж наложи евакуацията за няколко часа на блок 24-25 в "Красна поляна".

Служителите на ГДБОП съвместно с колегите им от СДОТО претърсили и иззели опасните вещества и боеприпаси.

Поетапно са изнесени най-опасните вещества: 1,5 кг оловен азид - силно реактивно вещество, което по първоначални данни служи за направата на капсул-детонатори, около 15  различни по големина контейнери с прекурсори за направата на взривни вещества като калиев хлорат, калиев перхлорат, алуминий и др.

Още по темата

От полицията продължават и следствените действия в луковиткото село Дерманци, където след пожар в частен дом бяха намерени голямо количество боеприпаси и взривни вещества.

Местни жители разказаха, че след като са чули силен гърмеж през нощта в понеделник срещу вторник, видели пожар в къщата на 75-годишния Димитър Василев. Мъжът е изваден от пламъците от негов съселянин.

Задържаният в кв."Красна поляна" в София за притежание на боеприпаси Велислав Василев е син на 75-годишния мъж от село Дерманци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
kap.LAKOV преди 11 години
Fashistite v BELENE ,KOMUNISTITE v ministerskia savet da upravlyavat darjavata.
57
2
 
2
 
! Отговори
Ралф преди 11 години
Какви комунисти ви гонят бе, истории от преди 100 години - и след 50 години още пак някакъв призрак на комунизма ше ви гони... всичко е бизнес и далавера - който взел, взел - тия куфарчета вече са завъртяни хиляда пъти.
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От комунист освен атентати, убийства и грабежи друго не очаквайте не е ли на власт. Когато е на власт всичко това го прави по две
55
7
 
2
 
! Отговори
Комунел преди 11 години
Това няма да ни спре, скоро ще има нова ВОСР, комунизма ще възтържествува.
54
0
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Споко момчета - ножът е дървен! Аз го вербувах този!
53
1
 
1
 
! Отговори
Че има преди 11 години
*** постоянно повтарящи се бръщолевения на платени клакьори се знае, но сега се появиха и луди форумци,зовящи занови партизански движения :))))))))
52
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ami horata se gotviat za Arabska Prolet
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако бяха хванали на време и другия, дето събираше снаряди и ги продаваше на черно, сега тримата от ямбол щяха да са живи!
50
7
 
11
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Познавам дядо му , тои запали Раистага , а прадядвците му Ленин и Сталин запалиха света ! Пожар които и до днес гори !!!!!
49
2
 
1
 
! Отговори
buehue преди 11 години
Не е истина, тука яко предизборна битка се води !!
48
5
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
На светлинни години си от истината. А когато един народ е гладен, безработен, безпаричен... Сам се сети какво следва. Боли го фара, че хванали пиротехник от Киноцентъра с материали от работата му в мазето и сбирка от вехтории. То е ясно, че няма да взривява коли и църкви,нито складове с боеприпаси. Не е редно да ги държи в мазе, това вече е подсъдно. И къде е сензацията?
47
1
 
8
 
! Отговори
Смешки преди 11 години
"Велислав има две дипломи за висше образование - пиротехника и химия"??Ало, независимите медии, какви са тези висши образования? Утре ще пишете, че б.б. е завършил за мин.пред. и за това трябва пожизнено, а кака калинка тя пък да не се окаже редовен фисшист?
46
10
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Айде на бас, че не ви харесва, като не ви минава номера за отклоняване на общественото мнение от истинските проблеми! Намерихте терориста на републиката! Не нам!
45
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Най-интересното е,че "Дневник" - дето уж се води за много "десен","демократичен" и "антикомунистически" сайт, не дава НИКАКВО ИНФО за червено-тоталитарните пристрастия на този откровено опасен за обществото човек!В тази връзка,най-искрени поздравления за Днес.бг!
44
8
 
10
 
! Отговори
Мдаааааа...... преди 11 години
Без съмнение , това е подпалвачът на Райхстага . Ако го попритиснат , ще си признае и за Челопечене , Петолъчката , Полумесеца и Звездата на Давид .
43
1
 
12
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
На тези двамата касапи кой ще им е фен,освен някой такъв задръстеняк!
42
7
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
е *** *** тенденциозно заглавие ,а ако е бил фен разходките по плажа какво означава това!
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свободния човек винаги има оръжие под ръка! Но това простите роби не го разбират.......
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отклоняване на вниманието. Имаме трима загинали, 18 ранени, половин село с потрошени къщи, взривени 10 тона тротил, но този път премиера и Цветанов ги нямаше на мястото на събитието, случайно съвпаднало със визитата на шефа на ЦРУ. Без коментар.
39
1
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 11 години
Хайде търси и тука правописните ми грешки. Grammar nazi

Спонсорирани публикации