Следваща станция "Европейски съюз"

СОС смени имената на три спирки от столичното метро
14 юни 2012 13:16, Красимир Ангелов
101
Следваща станция "Европейски съюз"
СОС промени имената на 3 станции от метрото. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет реши да преименува три станции на метрото. Две от тях са по трасето на втората линия, която ще бъде пусната в експлоатация в края на лятото.

Така станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", вместо предварително обявеното "Свети Наум".

Станцията под сегашната станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика", а тази при бул. "Цариградско шосе" ще носи името "Интер експо център - Цариградско шосе".

Искането за именуването на станцията от втората линия на метрото на "Европейски съюз" беше направено първоначално от изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев в писмо до Столичната община.

Братоев настояваше за бързо решение, тъй като започва изработването на пластичните версии за имената, както и на записите за гласовата системата за оповестяване във влаковете по втората линия.

Съветниците отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада, а в последващото гласуване срещу преименуването се обявиха от БСП.

Именуването на станция "Европейски съюз" предизвика реплика на общинския съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков, който посочи, че по-подходящо би било именуването на цялата втора линия, тъй като е изградена с европейско финансиране.

Според Лилков изобщо не е подходящо метростанцията, която се намира между хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" да се именува "Европейски съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
2
 
! Отговори
ДО 44 преди 11 години
АБЕ ПЕГЪЗИ, НЕЩО НЕ ТИ ХАРЕСВАКОГО И ОТ КЪДЕ ПЪДИШ БЕ КОМПЛЕКСИРАНО НЕГРАМОТНО НЕДОНОСЧЕ?
60
1
 
53
 
! Отговори
@ преди 11 години
Станция "Европейски съюз". А ако се разпадне?
59
0
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
А станцията на летището ще се казва "Шиба34те се, махам се, ще ви пратя картичка."
58
0
 
39
 
! Отговори
tosh преди 11 години
една станция САЩ или поне Уорлик няма ли да има?
57
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и да я кръстят все ще си е "Хемус" за хората. Ама това със съюза... Много мяза на цтанция:"Българосъветска дружба"Не ме радва.
56
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ НА ВСЯКА МЕТРОСТАНЦИЯ ДА ИМА ПАМЕТНИК НА БОЙКО БОРИСОВВ ЦЕНТЪРА ПЪК ПРЕДЛАГАМ ДА МУ НАПРАВИМ МАВЗОЛЕЙЗА ДА НЕ БАВИМ ПРОЕКТА С МАВЗОЛЕЯ ПРЕМИЕРЪТ МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ ХАРАКИРИ
55
3
 
24
 
! Отговори
Българче преди 11 години
Защо кръщаваме нещо което скоро ще спре да съществува-или общинарите когато спират на тази станция ще искат да си спомнят с умиление колко много пари откраднаха докато съществуваше дойната крава която явно е болна от ШАП и скоро ще почине!
54
2
 
5
 
! Отговори
Union преди 11 години
Що бе кво му е да има и в София "Юниън Стейшън"?
53
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А бе , писах ви HELP и никой не помага. Човек ще си помисли , че ви моля за сттинки за хлеб! Знач правие така. Построяваме Експо Център - летище София и следваща станция Кремиковци/ ил Брежнев- обезателно референдум/ След което премествама Бизнес Парк от Младост 4 и създаваме нов ПАРК. Нищо работа и средства. Наколко милиарда. Хем хората ще пътуват да Кр.... или Брежнев, хем може и трафика на Младост 4 от южната дъга да се облекчи. И ще е махнеме. Ще си имаме само една СЕВЕРНА ДЪГА. Ама дъг
52
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:)))))))Едно време кръщаваха улици "Х конгрес", "Вечна дружба" - представете си накъде вървим, или по-точно към какво се връщаме!Той щото Св. Наум не е заслужил и станцията не е на края на улица носеща неговото име...А горе - в Лоценец, що не кръстят станцията "Джеймс Уорлик" ;)? Хем е близо до американското посолство
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викам Бели Дунав направи да го заменят с "Магистрала". Така де, къв е тоя Дунав???
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A "Бойко Борисов" , няма ли да се сетят да сложат. На лъча за Банкя.
49
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи разбирам да имаме 10 линии като в Мадрид, Москва, Лондон или Париж, с по над 10 спирки на линия и вече да се чудиш как да ги кръщаваш, ама на 2 линии :)) Можеше ако искат да ги направят така. 1-ва спирка - Първо българско царство, 2- Второ българско царство, 3- Османско владичество, 4 - Трето българско царство, 5 - Тристранен пакт, 6 - 9ти Септември, 7 - СССР, 8 - 10ти ноември, 9 - САЩ, 10 - НАТО, и чак последата 11 - ЕС, като си запазваме за спирка 12 - Шенген, 13- Финансова помощ! :)
48
1
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Така ще е, докато не ги изволна всичките. Всички спирки трябва да се кръстят на мен, защото аз ги направих. Дори допускам, за да могат да се различават, да бъдат една след друга, съответно: Бойко, Борисов, Бойко, Борисов и т.н.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общинарите, като сте тръгнали, кръстете една и на МВФ и на ШЕсти американски флот, буахахаха
46
2
 
13
 
! Отговори
me преди 11 години
Мдам, на принципа луд умора няма, що да не кръстим станциите по напълно произволен начин, в името на подлизурстването. Имаше смисъл да се казва така ако в района имаше поне една сграда свързана с ЕС. А то...нищо. Но така ще бъде докато не си замине и последният човек откърмен с идеите за разни съюзи, партии и т.н. Те просто друго не знаят. Знаят да се подмажат на "началството" от съюза, да се правят на "възпитани" и да си вярват, че във всичко това има смисъл. Жалки човечета.
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХахахахахаххахахахахаххахахахахахахахаА една НАТО няма ли да кръстят?Може да преименуват всички. Предлагам имената "САЩ", "Германия", "Франция" и тн.И една "Барозу". Смешна работа.
44
0
 
18
 
! Отговори
Барозу преди 11 години
Логично е при НДК станцията да се назове "Национален Дворец на Културата".На Цариградско шосе също приляга "Цариградско шосе" и т.н.
43
2
 
30
 
! Отговори
Александра Донкова преди 11 години
"а тази при бул. "Цариградско шосе" ще носи името "Интер експо център - Цариградско шосе" - колко са си платили за реклама....кой го интересува, че там има някакъв си център?! :Х
42
0
 
2
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Абсолютно точно

Спонсорирани публикации