Следваща станция "Европейски съюз"

СОС смени имената на три спирки от столичното метро
14 юни 2012 13:16, Красимир Ангелов
101
Следваща станция "Европейски съюз"
СОС промени имената на 3 станции от метрото. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет реши да преименува три станции на метрото. Две от тях са по трасето на втората линия, която ще бъде пусната в експлоатация в края на лятото.

Така станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", вместо предварително обявеното "Свети Наум".

Станцията под сегашната станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика", а тази при бул. "Цариградско шосе" ще носи името "Интер експо център - Цариградско шосе".

Искането за именуването на станцията от втората линия на метрото на "Европейски съюз" беше направено първоначално от изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев в писмо до Столичната община.

Братоев настояваше за бързо решение, тъй като започва изработването на пластичните версии за имената, както и на записите за гласовата системата за оповестяване във влаковете по втората линия.

Съветниците отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада, а в последващото гласуване срещу преименуването се обявиха от БСП.

Именуването на станция "Европейски съюз" предизвика реплика на общинския съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков, който посочи, че по-подходящо би било именуването на цялата втора линия, тъй като е изградена с европейско финансиране.

Според Лилков изобщо не е подходящо метростанцията, която се намира между хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" да се именува "Европейски съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
47
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
дупедавщина и роболепие на н-та степен

Спонсорирани публикации