Следваща станция "Европейски съюз"

СОС смени имената на три спирки от столичното метро
14 юни 2012 13:16, Красимир Ангелов
101
Следваща станция "Европейски съюз"
СОС промени имената на 3 станции от метрото. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет реши да преименува три станции на метрото. Две от тях са по трасето на втората линия, която ще бъде пусната в експлоатация в края на лятото.

Така станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", вместо предварително обявеното "Свети Наум".

Станцията под сегашната станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика", а тази при бул. "Цариградско шосе" ще носи името "Интер експо център - Цариградско шосе".

Искането за именуването на станцията от втората линия на метрото на "Европейски съюз" беше направено първоначално от изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев в писмо до Столичната община.

Братоев настояваше за бързо решение, тъй като започва изработването на пластичните версии за имената, както и на записите за гласовата системата за оповестяване във влаковете по втората линия.

Съветниците отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада, а в последващото гласуване срещу преименуването се обявиха от БСП.

Именуването на станция "Европейски съюз" предизвика реплика на общинския съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков, който посочи, че по-подходящо би било именуването на цялата втора линия, тъй като е изградена с европейско финансиране.

Според Лилков изобщо не е подходящо метростанцията, която се намира между хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" да се именува "Европейски съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотен поръчков материал, ама няма да мине :). Защо ли, ами защото в Интернет е пълно със снимки на вече поставените табели с имената на станцията. Стоянчо, *** скапан, как те не беше срам. Поне да си платиш сменените табели и надписи от твоя джоб!
80
0
 
5
 
! Отговори
Bea преди 11 години
Ами преди час заснех поставените вече табелки до "Хемус" - "Св.Наум" е в момента, значи чакаме...подмяната на 4 /ЧЕТИРИ!/ монтирани вече скъпи съоръжения...:(
79
0
 
5
 
! Отговори
ламб преди 11 години
Тея *** ли са? То бива бива подмавация и подлизурстващина...
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даки е Европейски Съюз, или Съвтски Съюз, няма значение. Какво му е на името 'Свти Наум'? Сто пъти по-добри и подходящо!
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз не мога да разбера какъв е смисъла да се преименува станцията? Защо изобщо се занимават с такива нерелаванти теми, вместо да се съсредотачат върху много по-важни топици като закона за горите, като за бездомните кучете, дори една дискусия за или против АЕЦ ''Белене'' ще е много по-важна, отколкото името на няква станция, за която на всеки му е през дедовия как ще се казва.
76
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Вместо да разрешават сериозни проблеми, каквито има предостатъчно, се занимават с глупости...
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те докато го пуснат метрото и Евросъюза ще е история. Все пак ще се върже със Сердика, и тя е история.
74
0
 
6
 
! Отговори
Гербераст преди 11 години
Малина Едрева = Гошо *** в управлението на Цара.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно в памет и за възпоминание, ще я кръстят ЕС.
72
0
 
7
 
! Отговори
kk преди 11 години
Ne e losho. V Germaniq sa go haresali i kato izraz na dobra volq reshili da prekrystqt edin berlinski universitet na Kalinka-Malinka.
71
0
 
21
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 11 години
Смяхххххххх стига бе хора ,достойнство поне малко не ви ли остана!!!!???
70
0
 
1
 
! Отговори
браво преди 11 години
браво на 73 как ги мислиш
69
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Според Лилков изобщо не е подходящо метростанцията, която се намира между хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" да се именува "Европейски съюз"."Напротив много е подходящо и смислено. Хотел Хемус е традиционното проститутско свърталище, а в ЕС ние сме държавата *** - заповеди и желания изпълняваме всякакви и нямаме и капка чест и достойнство останали !!!Перфектно е, да я кръщават !!!
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писта Алберто Томба
67
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво излиза сега, не са приели името "музей земята и хората", защото разбираш ли музея можело да не съществува в бъдеще.. че то ЕС е 2 пъти по-вероятно да изчезне в скоро време :D
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обаче сега вече може да стигнеш от кв. Обеля и Надежда до Обединена Европа за 10 мин, кой е като тях а :D
65
0
 
54
 
! Отговори
възмУтен преди 11 години
Станция Европейски съюз ?! Що за глупост е това? Такова гъзоблизене нямаше даже и по бай тошово..
64
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаех си аз, че между Обеля и Обединена Европа има само няколко спирки....
63
0
 
57
 
! Отговори
натали преди 11 години
В цял свят имената на спирките служат наи-вече да ориентират гражданите къде са намират. Кръщават се на ключови обекти-сгради, улици, квартали, за да може дори и чужденеца, който спи в х-л "Хемус" като излезе от метрото да не се чуди в Брюксел ли е, в Хага ли е...
62
2
 
61
 
! Отговори
ТАТО преди 11 години
Таз година станция "Европейски съюз", догодина - "Съветски съюз". Ха-ха-ха

Спонсорирани публикации