Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия

Общината разбрала за инцидента с 89-годишния мъж от медиите
Обновена: 14 юни 2012 08:40 | 14 юни 2012 08:40,
326
Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия
Снимка: архив, Булфото

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, каза пред bTV заместник-кметът на София Мария Бояджийска по повод поредния случай на нахапан от кучета столичанин.

Вчера 89-годишен мъж беше приет с опасност за живота в ”Пирогов”, след като е бил открит нахапан от кучета в градинка в кв. „Редута“.

Още по темата

Оказва се, че в общината не знаят обстоятелствата около инцидента и дали става въпрос за безстопанствени или домашни кучета. Разбрали за случилото се от медиите, тъй като работели само по сигнал.

Изпратени са вече два екипа, които работят в района на квартал „Редута”, като е наредено всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

По думите на Бояджийска в началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.

Заместник-кметът обясни, че в следствие на инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината, след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени животни и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

„Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск от инциденти и нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи”, заяви заместник-кметът на столицата.

Бояджийска допълни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите на общинската организация и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
1
 
! Отговори
offfff преди 11 години
КУПЕТЕ СИ КУЧЕГОНИ или електрошокови пистолети.... хем ще се пазите от кучета хем от хора !
249
0
 
2
 
! Отговори
5kov преди 11 години
А тестът какъв ще бъде? Ще им пуснат в клетките един пенсионер, за предпочитане професор или поне доцент и ако не го изядат, не са агресивни, така ли?
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zashto v Bulgariq trqbva da se sluchi neshto losho za da se razreshi daden problem? Trqbva nqkoi da postrada vinagi...nima nqma otgovorni hora za tez kucheta, koito napadat jivushti i sluchaino preminavashti ot tam
247
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ДНЕС СА ХВАНАТИ ПЕТ КУЧЕТА В СОФИЯ ,ТЕСТВАТ ГИ ЗА АГРЕСИЯ АМИ,ЧЕ ДНЕС ДОКАТО ГИ НАТЕСТВАТ СА СЕ ОКУЧИЛИ ЦЯЛА ГЛУТНИЦА.
246
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да надупат на площада тия от Екоравновесие и да пускат пумиярите да ги хапат по гъзовете. Така според мен ще им направят сигурни тестове за агресия.
245
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Не е нужно да се ходи до Бангладеш, отидете в Бургас където за четири дни престой видях само едно куче. Може да се справят, но не искат тъй като ще спре кранчето.
244
0
 
5
 
! Отговори
Gen преди 11 години
Що не им пуснете един тест за интелигентеност? Нещастници... Кога ще ги стигнем азиатците...
243
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
минимална пенсия има тоя, който е работил минимално. не може цял живот да си си клатил краката и сега да имаш висока пенсия.
242
1
 
8
 
! Отговори
Стан преди 11 години
"всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент." И ако се окаже, че с кучетата всичко е ОК, ще им се извинят и ще ги заведат на сладкарница. Ще умра от смях. Просто нямам думи.....
241
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Е ти пък вече се изхвърли, чак с Бангладеш да ни сравняваш. Те са си живи *** и живеят като такива болшинството. Като мислиш че сме по - зле ходи да живееш там. Ама да не си луд. Тука само се реве, ама повечето хора живеят сносно. Зле са безработни и пенсионери с минимална пенсия. Другите само се жалват по стар български обичай. Пък по заведенията и на морето пълно.
240
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Говорех за Гърция защото медиите ни сравняват с тях - а не със САЩ-- но за съжаление и с Бангладеш да се сравняваме --пак са по добре от нас--там с 5 долара ще си облечен с нови дрехи и ще имаш храна за 5 дена -а тука белият българин европеец ходи да си купува стари парцали от втора употреба -такова нещо и в Бангладеш няма -(бил съм в град Читагонг)
239
2
 
4
 
! Отговори
Изпитвач на помияри преди 11 години
Най-добрият тест за вдеки *** е един як кърпел зад врата ! Ако продължава да мърда , значи че е агресивно , ако не мърда ,значи е добро ! Тестът е изключително качествен и почти безплатен!
238
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ф.С.В., ама кажи си, че си бил по командировки, ахахахаха... То така много попиваш от местните... Ясен си...
237
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не отрича останалите проблема, ама какво сега щом има други да не обсъждаме и да не решаваме този с кучетата, така ли? Какви хора сте вие, не ви ли е жал за болния възрастен дядо нахапан от кучета, вие представяте ли си какво е изживял този човечец. Такъв ли край заслужават нашите старци. Гнус ме е от вас, болни мозъци.
236
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Работата ми беше такава -- ако си по умен ще разбереш какво работя --ама главата ти е куха като празна туба хахахахахахахах
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, като си ходил в цял свят, трябва да знаеш, че заплатите са едно, цените - друго, наемите - трето, здравеопазването - четвърто.То и в Прага е евтино по магазините, ама наемите са убийствени, бензина също е скъп. В Щатите една пломба е $800. Така че, като толкова ви кефи в Гърция - бегайте натам, кой ви спира?
234
1
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Аз съм ходил в цял свят- казвам го понеже медиите тръбят че сме много по добре от катастрофирала Гърция - това е като Индия и Пакистан -там хората са бедни и постоянно водеха една измислена война че другата страна е виновна за тяхното икономическо състояние-- Тук всички медии са платени --промиване на кухи глави това е БГ-а бензина -тука взимаш 200 евро а там 1000 -колко литра ще си купиш -имаш първи клас -смятай !
233
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
293,И ние сме ходили в Гърция, ае нема нужда. Бензина тук беше 1.25 евро, там беше 1.60. За другото даже и не коментирам. Като те кефи - бягай натам, със сигурност е яко.
232
0
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Кое е по важно--по пътя загиват хора -а КАТ проверяват велосипедите за звънци и спирачки(рестриктивна мярка от вчерашните протести на еколози) търсят с снимка някакъв който хвърлил камък по банка а няма снимка за Галеви..хазната е празна а те говорят че гърците ядяли трохите от масата. тока се вдига а пенсионерите гладуват и са по зле от кучетата..Правителство с най много вотове на недоверие.Външният ни дълг е непосилен за плащане само на лихвите -сега есента.това ли ми е неадекватния коментар)
231
0
 
6
 
! Отговори
- преди 11 години
Да,гръка е много зле с минимална пенсия 400 евро!И цени като нашите!Пие си узото на плажа,а нашия дядо копа доматите и спи с пушка.

Спонсорирани публикации