Трагедия! Почина родилка с тумор, но роди здраво дете

25-годишната жена знаела за рисковете от болеста си и раждането
14 юни 2012 12:33,
78
Трагедия! Почина родилка с тумор, но роди здраво дете
Снимка: архив, Булфото

25-годишна варненка е починала през нощта след раждане в АГ болницата в града, съобщи управителят на здравното заведение д-р Радослав Минков.

Той уточни обаче, че смъртта й не е вследствие на лекарска грешка, тъй като пациентката е имала тумор в мозъка.

По думите на Минков жената е била предупредена, че в това състояние е опасно да забременее и да роди, но тя избрала да има дете въпреки риска да загуби живота си.

Бебето проплакало на 12 юни по обед. Родило се живо и здраво със секцио. На следващия ден сутринта жената, която му дала живот, издъхнала в болничното си легло.

Д-р Минков информира още, че преди време туморът в мозъка на пациентката е бил отстранен, но скоро й предстояла нова оперирация заради разсейки.

По случая вече работи прокуратурата, а след аутопсията ще бъде изготвена съдебномедицинската експертиза, която ще докаже точната причина за фаталния край на жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Dani преди 11 години
Kakava jertva ot neina stra(poklon)tq e 4ovek za primer,na tezi koito neiskat dae riskuvat da imat deca zaradi figurata si.Tq riskuva jivota si,za da ima dete,na koeto nemoje daje da se usmihne,da go pregarne ,da go celune i da go dari s cqlata si liubov na sveta koqto vsqka edna maika dava na svoeto detence.Neka po4iva v mir,a nie vinagi 6te q pomnimi obi4ame.A na detenceto da e jivo i zdravo i neka q poznava takava kakvato e-Krasiva i dobra.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички ,болни от рак се надяват да живеят ,очакват да стане чудо.Това е било нейното чудо!Не я корете,милата ,тя е искала да се пребори с болестта,да се радва на дете,в това няма нищо престъпно.Мир на душата и.
55
0
 
4
 
! Отговори
Someone преди 11 години
Mir na praha i !!!!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е! Здрави, прави жени не искат да раждат понеже имат болни амбиции за кариера или ги гони манията да имат перфектно тяло. За това и прираста ни в България е на това положение - детето ще бъде отгледано с цялата обич на близките си, защото женицата е оставила нещо от себе си - тя ще продължи да живее, чрез него. А ония болни кариеристки и маниачки на тема перфектно тяло като влязат в критическата и останат сами без мъже и деца не знам на кого и за какво ще разчитат...
53
0
 
3
 
! Отговори
лай-лай кучка до 63 преди 11 години
Господине ,интересна гледна точка имате.Не мислите ли , че има много деца ,които растат така, като че ли са без родители - никой не се интересува от тях, не получават ласка и внимание.Всъщност голяма е ролята на обкръжението и обгрижването.Начинът на мислене издава характер и манталитет,потвърждава се от написаното от вас.
52
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълно е с егоисти - здрави прави и пак не искат да имат деца, да не си променят страшния начин на живот, или да не си развалят фигурата. Жената поне е оставила нещо след себе си, а вие ?
51
0
 
31
 
! Отговори
МОЙ преди 11 години
Не я съдете, тя наистина е герой! Можела е да си поживее последните си месеци от живота, но е решила да има това което всяка една жена иска, а именно дете. Да не мислите, че е знаела кога ще умре. И тя е искала да се порадва на щастието наречено бебче. И не берете грижа кой ще гледа детето, поне празнотата която оставя няма да е толкова голяма, ще има кой да разсее роднините за нейната загуба. Поклон пред паметта й, а на бебчето здраве.
50
14
 
13
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
Мда, и аз се учудвам на мненията на хората.Предполагам, че одобрявате постъпката и на онази 60 и кусур годишна психиатърка, която роди близначки чрез инвитро оплождане преди 1-2 години. Ами ето, и тя е оставила нещо след себе си. Голям героизъм, няма що. Ама какво ще се случи с децата след това, няма значение. Важното е да оставиш нещо след себе, пък това нещо после да се оправя както може. Ти си му дал живот. Достатъчно е. Това те прави герой в очите на хората.Не разбирам подобна логика.
49
0
 
26
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Не е истина какви индивиди коментират! Абе жената е оставила живо същество след себе си, жертвала е своя собствен живот, за да роди това дете! Ремисията не е излекуване от раково заболяване, тя е просто ЗАБАВЯНЕ на раковото заболяване - т.е. решила е, че е по-добре след нея да остане някой, па макар и никога да не го види. Бог да я прости и да даде сили на семейството й да продължи без нея. Съболезнования на роднините и най-вече на съпруга й.
48
0
 
21
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Жената е създала живот. Оставила е нещо след себе си. Дано детенцето да е здравичко и да има кой да се грижи за него.
47
10
 
10
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
Безотговорно и егоистично. Знаеш, че си болен от неизличимо заболяване (защото ремисията на болестта не е излекуване, доколкото е имало такава); знаеш, че ще предадеш на детето си обременени гени; знаеш, че има голяма вероятност да живееш много по-кратко време заради заболяването си, въпреки ремисията; и все пак решаваш да създадеш дете. Ама кой ще го отгледа? Дали ще е щастливо без майка? Как ще се чувства, усещайки липсата й през целия си живот? Въпроси, въпроси..
46
3
 
11
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До 57 Ben: Ти нормален ли си бе, човек?!Каква самоцел е да създадеш човек, да дадеш някому живот?!Напълно споделям мнението на Темерут, коментарът ти е ужасно циничен.
45
5
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
До 57, Ben: Да, това е целта! Да родиш дете! Ако баща ти навремето беше ползвал презерватив, и теб нямаше днес да те има, и да пускаш такива мнения във форума! Хайде, със здраве!
44
3
 
34
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Противоположно на повечето мнения тук , аз одобрявям и се възхищавам на решението на младата жена.Тя е била наясно , че е обречена и е решила да остави ,като всяка жена, същество, което да живее след нея.Дали да бъде майка или не, е бил личен избор.Детето и ще расте и ще върви по житейския си път, а можеше и да не съществува, ако майката му мислеше по друг начин.
43
0
 
8
 
! Отговори
tt преди 11 години
abe hora razberete ot tymor w mozaka nqma spasenie.dnes pogrebah maika si s tazi diagnoza.a uz be dobroka4estwen .i be naprawena operaciq.
42
29
 
23
 
! Отговори
Ben преди 11 години
Само едно не мога да разбера все още - защо хора, раждат деца като някаква самоцел. Това дете сега ще остане без майка - и какво? Това ли е целта - да родиш едно дете каквото и да ти коства това и с това целта на живота ти е изпълнена. Жал ми е много за това детенце. То никога няма да познае майчина ласка. Наистина не разбирам. Умираш и правиш още един живот съпричастен на тази трагедия...
41
0
 
17
 
! Отговори
DARK преди 11 години
Трагедия ;( Това е няма какво повече да се каже.Такива трагедий е имало и ще има много след като цялата *** която дъвче за политика напусне този свят.
40
2
 
52
 
! Отговори
иван преди 11 години
хора жената се е надявала да живее, не я съдете!
39
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас! Дано поне детенцето е живо и здраво! Но ми е мъчно, че никога няма да види майка си. Дано поне баща му го обича много!
38
7
 
11
 
! Отговори
до muhi преди 11 години
muhi, точно защото децата не се ображдат с вещи. Моето няма много вещи и знам, че ако не съм аз да го накарам да сподели и да го прегърна в тежък момент, то трудно се успокоява. И мен ме е гледала баба ми, но майката си е майка. Никой не може да е замени. Не бих си причинила това на детето.

Спонсорирани публикации