Американски съд: Няма по-малко вредни цигари

Цигарените компании в САЩ да признаят, че заблуждават потребителите
Обновена: 28 ное 2012 14:36 | 28 ное 2012 09:21, Елка Василева
97
Американски съд: Няма по-малко вредни цигари
Американски федерален съдия нареди цигарените компании да обявят, че заблуждават потребителите. Снимка: архив, Reuters

Големите тютюневи компании трябва да поместят в медиите реклами, в които да посочват, че съзнателно са заблуждавали американската общественост за опасността от пушенето и пристрастяването към цигарите, реши американски съдия, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Цигарените компании дълго време оспорват решение на Окръжния съд на окръг Колумбия от 2006 г., което ги задължава да публикуват такива признания, с мотива, че това нарушава свободата на словото. Но съдията Гладис Кеслър отхвърли позицията им и отсъди, че компаниите трябва да публикуват пет отделни декларации, различни от предупредителните надписи върху тютюневите изделия.

Една от тях започва така: "Федерален съд реши, че тютюневите компании съзнателно са заблуждавали американската общественост, като невярно са продавали и рекламирали "леки" цигари и такива с ниско съдържание на катран като по-маловредни от обикновените цигари."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
И от американците по-*** също няма.От американските хамбургери по-опасно нещо за здравето на човека няма но никакъв американски съд не е и разглеждал този въпрос.*** и това си е!
77
1
 
4
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
Хванеме *** ше остане доволна :)
76
1
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Така е наистина :) Готин тип си пак евала :) Айде и аз се махам че много се задрасках по тия форуми :) Успех колега !
75
1
 
2
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
Абе, поне те развеселих! Жив и здрав бъди!
74
2
 
1
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Аха ха ха ам сам си го каза, явно на тия години не пробираш :) Няма лошо всеки с вкуса си, ама масата англичанки са ужасно грозни...бели са, пуздрави и ....абе грозни са са недей си криви душата :) За секса евала ти правя ако е така все така да си (наистина от сърце ) Пък за 10 мин. не ми се спори с теб :) хехеххее
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж сега пичага, като станеш на моите години (и ***) ще започнеш да разбираш, че повечето жени са удивително красиви!Щом ми пишеш, че нямало хубава англичанка, ще ти кажа, че ти си младо момче, дето обича да му го издухат, после клати 10 мин и приключва със секса.А батьо ти раздава секс с пълни шепи ;-)Ама няма да ме разбереш, още си младо с жълто около устата...
72
2
 
11
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
Хубава англичанка няма пич :) Туко що се издаде, че дори не си стъпвал в UK :) хахахаххахахахахаххахахахах
71
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
81,какъв мислител си ти бе, мен, ти си мразител, понеже много обичаш да мразиш!Знаеш ли какви хубави англичанки има, от влажния климат на Острова имат супер кожа, гладка като коприна! И индийки, и какви ли не...
70
0
 
4
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
Не е прав, просто това, че е в UK е единственото, с което може да се ''похвали'' явно носталгията яко го тресе и избива комплекси по форумите като сам си доказва ''колко по добре живее той от нас'' Амо колко точно? И как разбра кой как живее като не си тук :)? А
69
0
 
11
 
! Отговори
ms13 преди 11 години
ДО 82Може би си прав ?! Жив и здрав бъди !
68
0
 
0
 
! Отговори
UK до ms13 преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Лондон е на три часа от София или Пловдив.Познавам хора които са се преместили в северна или източна България и се виждат с родители и роднини по-рядко от тези които живеят тук в Лондон.
67
15
 
3
 
! Отговори
джуджето преди 11 години
........парите,парите,парите - само това чета ! Ако това е приоритета на хората зад граница- ДА ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ.....със здраве да си ги харчите ! :)
66
9
 
16
 
! Отговори
до лекар преди 11 години
Да заминахме неграмотните и бездарните и България процъфтя. Чакайте само децата ни да порастнат и да не пращат пари, ще видите кон боб яде ли! От два милиона, които заминахе поне 1 млн. сме амбициозни, трудолюбиви и умни хора, тея които са подобни на тебе ще се върнат - рано или късно ще ги екстрадират, или изгонят от работа, като онази сестра в Англия... дерзайте
65
13
 
12
 
! Отговори
ms13 преди 11 години
До всички емигранти : Запомнете от мен едно нещо: Когато печелиш едно,губиш друго ! И за да не съм голословен ще ви кажа следното. Аз също съм бил емигрант и съм работил зад граница. Е добре, спечелих пари- но за сметка на какво ??? Бяха далеко от роднините и приятелите си. Когато се завърнах в Бг за постоянно бях загубил контактите и благоволението на хората с които съм правил бизнес.....с една дума всичко започна от начало. В чужбина Вие винаги ще си останете чужденци за местните.........
64
1
 
4
 
! Отговори
Федор преди 11 години
И още нещо - що се правите на "по по най"?Че какво лошо има да чакаш "някой наготово да те оправи без да даваш нищо от себе си"?Ако си достатъчно умен да го докараш до там другите да бачкат за тебе, а ти само да харчиш - няма лошо, пичове! Само да ти дойде на акъла как да стане де...Тука много ги плюем ***. Да, ама щом *** знае как да се оправи значи не е чак толкова глупав, нали?
63
0
 
0
 
! Отговори
до 68 от Мо преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Не ме интересува емигранта какво е казал, той е куха лейка, но това не означава че всички сме зле, както и всички в България са *** като внук, Мария, Мануела... Защо гледате паницата на другите и злобеете? Нали и аз израстнах в България и си спомням как само провалите зад граница бяха в устата на хората, а хората които работят в Рош, БАСФ, Новартис, ЦЕРН, болници и пр. не присъстват в ежедневниците и разговорите, но и нас ни има... Жалкото е че и хората миещи чинии тука водят по-добър живот!
62
0
 
0
 
! Отговори
UK до Лекар преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Виж какво майна,нека да ти кажа някои действителности. Напуснах България януари 1990 година.От тогава живея в Лондон и сам неописуемо щаслив.Тези глупави тези за изменици на България или редовните селски клишета че българите лъскали ***,беряли ягоди,грижели се за стари хора са подигравки. Един,дори и който да е пристигнал вчера българин без грам познание английски печели 5-6 пъти повече от колкото вие супер патриоти. познавам стотици хора българи които са тука в Лондон от 20-15-10 или от вчера. Всички са добре и не съм чул някой да говори за връщане. така че тези които са се примирили със свиншината в България да си продължават и да не се бъркат в живота на 2 милиона български емигранти живеещи по света.
61
0
 
0
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Пушачите са ЕКСТРЕМАЛНО прости хора. ФАКТ.
60
0
 
14
 
! Отговори
Федор преди 11 години
до 71:Да бе, чисто психически теб може и да те топли тази мисъл, само дето не е истина! Ти да не си правил статистика?Значи има ги такива, каквито казваш, обаче си има и много успешни българи в чужбина на високи позиции - мениджъри, инженери, финансисти, лекари и какво ли още не. Не се бъркайте, че масово българите в чужбина едва ли не до един са аутсайдери.
59
12
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
99% от емигрантите са неуката *** на Република България, онази ***, която само чака някой да оправи наготово без да дава нищо от себе си ! Чули недочули, те заминават ба гурбет далече от всичките си роднини и ознати и работят за едните пари, да обаче не те са най-важното и самите емигранти също го разбират, но от страх да не признаят поражението си остават вечни роби...това е тъжната истина за българският емигрант АМИН !

Спонсорирани публикации