Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия

Русия смята, че правителството в Дамаск все повече губи контрола над страната
Обновена: 13 дек 2012 15:01 | 13 дек 2012 12:41, Елка Василева
209
Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия
Русия не изключва победа на опозицията в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Правителството на Сирия все повече губи контрол над страната и не трябва да се изключва победа на опозицията, заяви в Москва руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Що се отнася до подготовка за победа на опозицията, това разбира се не трябва да се изключва. Трябва да се гледат фактите в очите: тенденцията е, че режимът на правителството все повече губи контрол над все по-голяма част от страната", посочи Богданов.

Още по темата

"Те /въоръжената опозиция/ говорят, че победата е близко, "ей сега ще превземем Алепо", "всеки момент ще превземем Дамаск", добави заместник-министърът. "Сега признаването на опозицията, подготовката на бойците, спонсорирането на въоръжаването им от чужбина само вдъхновяват опозиционерите", добави той. "Въпреки това Москва ще настоява за изпълнение на Женевското комюнике и за мирно уреждане на конфликта", изтъкна Богданов.

Заместник-министърът посочи също, че Русия има мобилизационни планове в случай на евакуация на руски граждани от Сирия. Богданов уточни, че в Сирия се намират хиляди руснаци, повечето от които не са регистрирани в консулството. "Това са руски гражданки и деца от смесени бракове", посочи Богданов. По думите му половината от тях подкрепят опозицията. "Освен това в делегациите на опозицията, които посещаваха Русия, имаше хора с руски паспорти", отбеляза заместник-министърът.

Богданов заяви също, че утре външният министър Сергей Лавров ще приеме в Москва делегацията на сирийската вътрешна опозиция, която пристигна днес в руската столица. Делегацията е ръководена от лидера на Народния фронт за промени и освобождение Кадри Джамил, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
6
 
! Отговори
321 преди 11 години
Драмата ,Сирия да падне е заради Израел,за да може да неутрализира и последният верен съюзник на Иран.Сирия разполага с химически оръжия,което е потенцална опасност за Израел.Ккакто знаем Иран и Сирия имат пакт ,който гласи,че едната трябва да помогне на другата при чужда агресия.Русия от своя страна наистина е изпратила ракетни коплекси Искандер в Сирия.добре,че не всички интернет медии са платени и може да се намира по-достоверна информация
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАТО ще застреля поредната проруска ***, която разсипа държавата си в угода на Путин.
147
0
 
6
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
хора ,не се връзвайте на тази статия напълно ,тя е изопачена !и друга новина за която едва ли днес .бг ще напише . партия ракети "Искандер " са предадени на Сирия от Русия , това става часове след като алианса на Нато се съгласи да расположи ракети пейтриот в Турция . предаването се извърши по морки път , ако не вярвате четете в топвар ру
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КАКТО ВИНАГИ ...АБЕ ПРЕГЛЕДАЙ СЕ В НАЙ-БЛИЗКАТА ПСИХИАТРИЯ БЕ ЛУД!!!!!ПРОСТО СИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!!!
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като"не изключва победа на опозицията", лошо и се пише на Москва!Ще изгуби и последния си арабски съзник, след като предаде Ирак и Либия,и ще изгонят руснаците и от единствената им военноморска база извън пределите на бившия СССР!!!После ще дойде ред и на Иран,а най-накрая и на самата Русия!!! С изтъркани и нищо не значещи вече клишета като "демокрация свобода и човешки права",или с изпитани сценарии като "химически оръжия","Путин избива собствения си народ",ще намерят начин как да я разпокъсат
144
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да ривиете и да не ривиете *** примката около този престъпник Асад се стяга .
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Turskata presa oshte sled pregovorite na Putin s Erdogan kazaha 4e ruskia prezident e omeknal po temata za Siria
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
188 "инфилтрирания запад " би ли превел това словосъчетание пу..овче
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
180 кое е просто и ясно бе , ти ли ще кабеш дали хората имат или нямат право над земята си , тя си е тяхна .
140
1
 
12
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Не ми се вярва Путин да е ционистка пионка,човекът трябва да знае,че ако инфилтрирания запад подкрепя сунитски фанатици в Сирия,утре ще подкрепи и такива срещу Русия.ако не играе по ционистка ***.
139
0
 
6
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
"Призовавам ви да предприемете адекватни мерки, за да гарантирате на българските граждани, че ще могат да се възползват от разнообразната и плуралистична медийна среда, която заслужават", казва Крус в писмото си.България е в опасност основна ценност като свободата на медиите, смята тя.По време на посещението си в България през септември еврокомисарят определи насилието на журналисти като неприемливо, а автоцензурата като притеснителна.У нас има ли представителни политици? Защо Крус , трябва да каже това? Представителните политици не забелязаха ли това?Защо бездействат представителните политици за този основен въпрос? "Свобода на словото' е основно право на Гражданите, и ако го няма до Сега, защо съществуват още представителните политици у нас!На кого интересите защитават представителните политици тогава!!!
138
1
 
3
 
! Отговори
$! преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Обществото Ви е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.Това, което може да се Каже, няма да е истина и Истината не може да се Изкаже. Само толкова може да се Каже и само това е Истина.Богове няма, Както Вие си МислИте, защото при Вас, има само МислИ.Даже и тези МислИ, не са Ваши.Да МислИш,че МислИш Не Означава, че МислИш, а само, че Спиш!W.A.D.Времето Ви...Свърши.~2012~. ~1<@>13~$!.
137
4
 
6
 
! Отговори
Ахмадинеджад преди 11 години
Заедно ще смажем плъховете ,Башар !Вече не може да се вярва на Путин !!Той е ционистка пионка !!
136
6
 
7
 
! Отговори
Башар Асад преди 11 години
Гадните пияници ще предадат сирийците. Жалко за тази хубава до скоро държава.
135
0
 
5
 
! Отговори
Ал Джазира преди 11 години
Ал Джазира отбелязва срещата на министри от ЕС с лицето на сирийската опозиция-сунитски бивш имам и преподавател по шариа-Ахмед Моаз ал Катиб-ха,ха,ха ето това е лицето на сирийската "борба за демокрация",за кумова срама са осъдили и строежа на жилища в окупирана палестинска територия но дотук,санкциите за запазени само за тези,които по естествен начин биха доминирали,без война,строителите на незаконните жилища.И двете страни се омайват,третата война е между ционизъм и ислямизъм(Пайк).
134
1
 
5
 
! Отговори
хаавара преди 11 години
181 говори за монета с две лица,сигурно има предвид тази,която се пуска от нацистите относно договора им с ционистките лидери"Хаавара"позволяващ и подпомагащ изселване на евреи в Палестина,от едната страна е свастиката,а на другата звездата на Дейвид.
133
1
 
6
 
! Отговори
просто и ясно преди 11 години
Eто лъжите на 177 лъсват.Ционизмът е движение,което не е синонимно с еврейство,много евреи са против ционизма.Вижте написаните глупости,хората се върнали,защото ги изгонили преди 2000г.Цялата идеология на ционизма е окупиране на чужди земи и етническо прочистване.Но каква е разликата,и други са правили подобни неща?Тази е-най-голямото богохулство,че са "Израел"от Библията и ядрената заплаха ако се попречи на плановете им-"Самсон"отмъщението.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
176 кой ти каза че Иван костов не е срешщу монополите и корупцията в съдебната система
131
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ооооооооох стига стози ционистки режим , пишеш все едно във вестник Работническо дело ционизма е еврейска национално освободителна организация , като нашето БРЦК или като македомнското ВМРО , нищо повече , Цион е старото име на Йерусалим и хората са искали да си все върнат от там от където са ги изгонили римляните птреди 2000 годи , да си възстановят държавата , уплашиха се след Холокоста дойде им в повече и за това поискаха да имат своя собствена държава , това беше полседната капка.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
онзи ден Иван Костов го каза много хубаво -----------кой го бръсне този РОМ за слива, бе! Да се радва, че не е в затвора! ***, Той, Господ бави, но не забравя!

Спонсорирани публикации