Млад имигрант от Южен Судан уби трима в автобус в Норвегия

Нападателят е леко ранен, той е арестуван
Обновена: 5 ное 2013 14:28 | 5 ное 2013 08:58, Елка Василева
16
Млад имигрант от Южен Судан уби трима в автобус в Норвегия
Снимка: Reuters

Трима души бяха убити вчера в Норвегия при отвличане на автобус от мъж, въоръжен с нож. Нападателят е бил леко ранен и е арестуван, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на полицията.

Мъжът е роден през 1982 г. и е родом от Южен Судан. Той е жител на Йовре Ордал, малко градче близо до мястото на драмата в планински район в Западна Норвегия.

Трите жертви са 19-годишна жена и двама мъже на по 50 и няколко години. Единият от тях е шофьорът на автобуса, който изпълнявал курс между планинския район Валдрес, известен със своите ски писти, и столицата Осло, а другият - шведски гражданин. В превозното средство не е имало други хора.

Самият нападател е с повърхностни порезни рани и е настанен в болница.

Полицията засега не е установила мотива за нападението. По всичко изглежда, че тройният убиец не се е познавал със своите жертви. В ход е разследване.

Нападателят бил задържан от пожарникарите, които били изпратени на място, след като постъпил сигнал за пътно-транспортно произшествие. Хората, които първи забелязали спрелия автобус, решили, че той е катастрофирал.

Впоследствие обаче в превозното средство бил забелязан нападателят, въоръжен с нож. Тогава била извикана и полицията.

От Осло бил изпратен и специален полицейски екип поради опасения, че може да има заложници, но той бил върнат, след като нападателят бил арестуван.

Преди 10 години шофьор на автобус по същата линия бе убит с нож от кандидат за убежище от Етиопия. Убиецът, младеж, бе настанен в психиатрия.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЮАР отдавна не се управлява от бели,поради това вече тя запада като икономика и като държава!!! Там бялото население от немски произход живее изключително бедно! Тука чета мнения на все още заблудени от холивудската пропаганда хора,че нямали нищо против черните! Ями те черните са дори по-зле и от ***! Просто в България няма толкова много такива имигранти и хората не могят да си съставят мнение за тях,обаче останалите европейци са им сърбали попарата! Те са маймуни за бога!
10
1
 
0
 
! Отговори
rumi преди 10 години
Ne sam protiv 4ernite.jaltite i pr.,stava problem za miusulmanizma.kraino ekstremni sa.vsi4ko e na religiozna osnova i fanatizam..koeto wte dovede do treta svetovna v6ina32942
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали са големи либерали, ето резултата, и ние натам отиваме
8
0
 
13
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Дано някой от правителството прочете тази новина и му светне лампичката ,че и нас това ни чака,като на ден преминават границата по 100-200 души.
7
1
 
7
 
! Отговори
Monibonboni преди 10 години
Горила, точно така!Не знам дали е генетично, по-скоро - не, но е факт, че им е такъв манталитета. Да остават, но ако приемат нашата религия, обичаи и култура. Ако искат да запазят собствената си - обратно кой откъдето е.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Диваците от Африка ще унищожат Европа. Африканците и повечето мюсулмани са генетично изостанали в развитието си. Те са като животни - дори при най-малка обида или заплаха от друг човек реагират крайно - готови са да отнемат човешки живот. Затова трябва да живеят при себеподобните си в Африка и в Азия и там да търсят начин да си подобряват живота.
5
7
 
10
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Белите държави вече 5 века дерат кожи от останалия свят! Цялото си благополучие шепа западноевропейски държави дължат на зверската колонизация на 5 континента! Време е да плащат сметката!Лошото е, че ние пак сме при тези, които ще бъдат е^ани и ще плащаме чужди сметки заедно с виновниците!
4
1
 
17
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Как точно може да бъде наказан човек, който вярва, че ако убива невинни хора каквото и наказание да получи, включително смърт го прави мъченец пред неговите приятелчета и герой в очите на господ?Решението е много просто, поне за мюсюлмани - пускат го в *** пълна с 250 килограмови нерези на виагра и държани гладни поне 1 седмица. Може и да звучи жестоко, но не е по-жестоко от това да се убиват невинни хора, и е малка цена ако успее да спре радикалните ислямисти.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Черната *** не трябва да се допуска в бели държави защото 1 дивак никога не може стане европеец. Това ни чака и нас като допускаме всеки ден по 100-200 дивака да преминават спокойно границата , превръщат държавата в 1 огромна CS площадка с освирепели ботове. Толерастията е пагубна за Европейските страни , когато тъпите политици го проумеят вече ще е късно.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И нас това ни чака с помоща на това правителство!
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла Европа е залята от ***...

Спонсорирани публикации