Броят на българи и румънци в Германия е незначителен

Британски лорд атакува вестник за неверни истории за имиграцията
Обновена: 4 фев 2014 14:09 | 4 фев 2014 07:26, Александър Попов
35
Броят на българи и румънци в Германия е незначителен
Снимка: Reuters

Британският вестник "Дейли Мейл" е виновен за публикуване на "абсурдни" и "напълно неверни" материали за имиграцията на българи и румънци, заяви лорд Уолас ъв Солтеър от управляващата коалиция, цитиран от информационното издание "Хъфингтън пост".

Колеги на Уолас в Камарата на лордовете казаха, че министрите би трябвало да внимават да не използват провокаторски език, когато говорят за етнически малцинствени групи.

Той обаче заяви, че е по-добре тази препоръка да бъде отправена не толкова към министрите, колкото към "Дейли мейл".

"Имаше доста абсурден език и наистина някои напълно неверни истории за допълнителни самолети и автобуси и така нататък, които се появиха през декември. Това е много жалко в едно отворено, свободно и демократично общество", каза лорд Уолас.

В Германия също има безпокойство за цената на имиграцията, макар дебатите да не са толкова изострени както във Великобритания, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс", цитиран от БТА.

През 2012 г. в Германия са дошли над 1 милион имигранти, което е пренебрежимо малко в сравнение с 80-милионното й население. Все пак в момента около 19 процента от жителите й са родени в чужбина. Румънците и българите, за които имаше прогнози, че бързо ще се увеличат през 2014 г., все още са незначително малък брой в сравнение с турците, поляците и имигрантите от бивша Югославия.

Германия като цяло има полза от имиграцията, но печалбите и разходите са неравномерно разпределени. Високо квалифицираните чуждестранни работници са широко разпръснати, докато ниско квалифицираните обикновено се концентрират в големи промишлени градове, където се заселват близо до свои сънародници, често в препълнени жилища, в квартали с висока безработица, престъпност и социални напрежения, посочва "Файненшъл таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: емиграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Job преди 10 години
А кога ще интергрират Ромите ''байчари'' в Сливен.Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
21
0
 
1
 
! Отговори
JURNALIST SAM AZ преди 10 години
da be6e ponau4il nemski za da moje da 4ete6 ot Nemski saitove novinite , a toi gi 4ete na angliiski , nekadiren ***
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германците се оплакват ама това не го дават по медиите ех ако е в Украина тогава се говори за демократезиране мрасна Американска политика е това много Германци биягат от Германия в посока Канада,Австралия,Нова Зеландия за да се спасят от *** на Германия
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
jalko che Balgaria e predstavena v Evropa ot Zigani i Turzi ne znam United States dali gi puska
18
2
 
3
 
! Отговори
удивен преди 10 години
"През 2012 г. в Германия са дошли над 1 милион имигранти, което е пренебрежимо малко в сравнение с 80-милионното й население.""пренебрежимо малко"!?? Ама това е все едно за 8 млн България - 100 хил имигранти! След като 3 хил сирийци ни разклатиха държавата!Невероятно е как се справят германците и дори не се оплакват, а и плащат за нашите бакии!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tezi 1 milion sa predimno imigranti ot ITALIA,ISPANIA tova SA AFROAZIATZI polucheli NAZIONALNOSTI ot tezi 2 darjavi pod natiska na USA ZA PRAVATA NA CHOVEKA I KADE SEGA E KRIZA v Germanya,UK,Franzia,Skandinavieto nezabravjaite che v ITALIA I ISPANIA jiveeha 28 miliona imigranti
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nema dahodime po anglia 4e 6te ni lipsvat balgarkite, i tuka se prejivqva a seksa e po-hubav s gladni balgarki
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за 14 Виjдам се не си Балгарин и написаното те дразни много ясен си ми какав си но това е истината
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PRAVILNO TURZITE I *** V BG SE OPREDELIAT KATO TAKIVA A V CUJBINA KAZVAT CE SA BALGARI DAJE IMA BALGARSKI UJKIM KLUBOVE KADETO NE MOJETE DA CUETE BALGARSKA RECH ILI BG MAGAZINI NA BG TURZI PRODAVASCHI BG PRODUKZIA VZEMANA OT TURSKITE REGIONI V BALGARIA
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целия свят вече знае, че UK са едни мръсни расисти.
12
1
 
3
 
! Отговори
blLgarin преди 10 години
do anonimen priyatelu govoris za prostite sigani a sam vie kakiv si ya si vij kosi pisal nisto nemoje dase razbere ot tova koeto si pisaL
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не се притесняват, България никога не е била силна в износа, даже и на най-процъфтяващата ни продукция - ***. Тука е фабрика и склад за ***
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са онези дето в БГ казват, че са ***, като отидат в чужбина са българи и представят страната ни, като гето състоящо се от хора на ниско интелектуално ниво, прости, мръсни, крадливи и долни.После това се затвърждава с някоя история от типа "русият ангел" чиято майка се чудя, как е възможно едно три годишно дете да има по-богат речник от нея, как живее, мисли тази жена, как е родила и как е гледала тези деца и как държавата ни не само допуска, но и толерира това да се случва.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много интересно заso болсцхинството *** знаият Турски само 2 познавам които знаят *** засо Германия е магнит за БГ турцееsche se *** ne знам виj Румански *** е пално
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 15 имам предвид *** от Разград,Хасково,schумен,Пловдив,Стара Загора,Сливен,Пазрдик *** с Турско самосазнание това са болсенството *** в Германиа . виj систи *** от Балгариа има, в Италиа,и Испаниа
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какав висококацествен кадар мой да са Балгарските *** и Турци ПРОСТИ bauarbeiteri
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чесане на езици за простия англичанин или немец. Шойбле си го каза директно: Някои политически партии си играят със страховете на хората за да трупат политически дивиденти. Българи и румънци има от много години в Германия и те са много по-високо образовани от по-голямата част от населението на Германия. Шобле беше категоричен, че от цялото свободно движение печели Германия, защото се стичат високо квалифицирани кадри в страната. Всичко друго я плява за простолюдието. Кучетата си лаят, керванът..
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
споко ....уча немския в момента......
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да, ама друг път.
3
1
 
32
 
! Отговори
MangaloTurk преди 10 години
Българи и румънци няма, но:"2050г. ГерманияШофьор си кара автомобила по аутобана и го спират. Идват катаджиите до него и му искат документи за проверка. Той им дава и единия полицай казва на другия (като вижда книжката):- Хей, Мустафа, виж к'во странно име - МЮЛЕР!!!"

Спонсорирани публикации