Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол

Вижте видео от нападението над Димитър Кенаров и Боряна Кацарова
Обновена: 7 мар 2014 14:56 | 7 мар 2014 11:12, Александър Попов
319
Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол
Снимка: YouTube

Български журналисти са били нападнати в кримската столица Симферопол от въоръжени лица без опознавателни униформи. Те са заплашили с оръжие Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова и са взели фотоапарат и телефон, докато са снимали изнасянето на техника от офис на Асошиейтед прес.

"Бяхме в центъра на Симферопол с колежката Боряна Кацарова, когато спря бял микробус без опознавателни номера. От него слязоха маскирани мъже с автомати и пистолети, които влязоха в една сграда и започнаха да изнасят телевизионна техника. Доколкото разбрах, това е офис на Асошиейтед прес. Ние като журналисти трябва да отразим подобно събитие, бяхме на сигурно разстояние, поне на мен така ми се струваше, и започнахме да снимаме. Тогава един от маскираните притича до мен, събори ме на земята и опря пистолет в мен. Искаше да си дам телефона, с който снимах. Взе фотоапарата на Кацарова, след което влязоха в микробуса и заминаха", разказа пред БНР Димитър Кенаров.

Според него нападателите са били рускоговорящи.

"В момента в Крим има неформални военни отряди. Освен руската армия тук има и паравоенни организации, най-вероятно става въпрос за тях. Имаше хора с казашки отличителни знаци. Те извършваха обир на офис и ние бяхме там. Тях не ги интересуваше кои сме, а да няма фотоматериал. Въпреки че в интернет вече излязоха кадри от охранителни камери", добави Кенаров.

По негови думи в Крим става опасно за журналисти, тъй като това не е изолиран случай.

"Нападнаха колеги и от в. Билд. Тук журналистите са "врагове" на проруската власт. Тук действа законът на силния. Властите съдействат на руските части, като не се намесват. Трудно е да се търси закрила от местните власти", допълни още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: кримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
2
 
! Отговори
ghost преди 10 години
Димитър Кенаров (на английски: Dimiter Kenarov) е български поет постмодернист и американски журналист.Редактор на двете му стихосбирки е Георги Господинов. Докато поезията му е написана на български език, на английски Кенаров пише репортажи и пътеписи от България, Сърбия, Македония и Ирак. Превежда на български поезия от американската поетеса Елизабет Бишъп.това е официално написано в уикипедия за тоя к, *** " български журналист"!!!!!!!
230
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Били руско говорящи целият район около Черно море говорят руски на Крим,Николаев,Одеса и на всякъде винаги се е говорело на руски.На украински се говори след г.Уман,в Рени и селата се говори на молдовски,Измаил руски и български тези журналисти са не грамотни падна ли са от небето щом незнаят тези неща.Ида не сечудят ако някой ги гръмне може и снайперист от майдана може и руснак и ще се обвиняват и няма и да се разбере кой ги е гръмнал.
229
1
 
4
 
! Отговори
боже преди 10 години
До НагоренПопокатепетълруснаците са си в Крим от има няма 250 години . А Крим е много близичко - 500 км и близко са 2 АЕЦ - Козлодуй и Черна Вода има няма 400 км. И кат започне великата война и Чернобил ще изглежда като бледа орхидея, ако въобще е останало нещо живо. Това българинът няма 2 грама мозък между ушите. За нас всякакви военни действия в Черно море са изключително опасни нефт няма, газ няма, туризъм провален , възможна екокатастрофа. Бежанци всякакви .
228
0
 
4
 
! Отговори
кери преди 10 години
Толкова за *** ли ни мислят? не можаха ри да сложат снимка и клип където надписите на табелата са на кирилица,защото в Крим тя е официална от векове.
227
3
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Комунистическото промиване на мозъците не прощава! Четете възрожденците, те ще ви кажат истината, а не фалшифицираната от комунистите история!Ако не бяхме на толкова стратегически място, отдавна да сме станали Задунайская губерния. А дали би било добре или зле за българската идентичност, питайте волжките българи.На първо място винаги трябва да поставяме себе си и България, чуждофилството е предателство, а фобство криворазбран патриотизъм. Никой друг не поставя нашите интереси пред своите!
226
1
 
5
 
! Отговори
Егати хлапетиеншинат преди 10 години
Тези репортери явно не са ходили войници, за да знаят, че могат да ги обвинят в фотошпионаж. Леко са се оттървали. Трябвало е да ги задържат и съди Военен съд. Няма да се учудя, ако това стане, дори по-лошо да ги пребият. И стига сте се лигавили. В момента там има концентрация на военни сили. Американците с кораби ще правят военни маневри, естествено Руснаците ще противостоят. Какъв че* го върши този ***, той направо е за разстрел като шрионин.
225
1
 
3
 
! Отговори
непаметлив преди 10 години
До Паметлив В голяма грешка си. Турция смята кримските татари за свои хора, за турци!
224
1
 
3
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл--254 ;Напълно си прав. По време на ВСВ Сталин и Рузвелт Имат намерение да правят ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА В КРИМ или КРИМСКА КАЛИФОРНИЯ. Освен това Сталин ,в знак на благодарност към САЩ за военната помощ, подарява на РУЗВЕЛТ,ЕЛИНОР РУЗВЕЛТ, ДЖ.МАРШАЛ ,ЕД.ХУВЪР идр. подарява милиони хектари земя. Така че САЩ имат там имоти. Освен това КРИМСКИТЕ ТАТАРИ са БЪЛГАРИ. 1920 г. Ленин кръщава Волжка Б--я на ТАТАРСТАН, а българите татари.
223
1
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Като ги гледам тези са от местното дружество риболовци.:)
222
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПаметливСтава въпрос за българин станал тоалетна хартия за американски ***!
221
7
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До това са хора--251; Има ли по--продажни от вас бе ***? Колко пъти се опитахте да подарите Б--я на руснаците само да си запазите власта ? По--продажно племе от вас нама.Вие сте тоалетната хартия за руските ***.Става въпрос за българин бе тикво.
220
5
 
5
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До морски--250 ;Сорос бил лош. Ами като се прегръща с СърГей тогава е добър ,така ли бе русофиле жалък.
219
0
 
3
 
! Отговори
Атанасова преди 10 години
Мацка, колко си проста, не е реално!!!
218
0
 
9
 
! Отговори
Кенаров Ментата преди 10 години
Много ТЪМНА И НЕЯСНА история. Кенаров твърди,че мъже спрели до офис и изнасяли техника. НЯКАКЪВ офис казва отначало. Ами то и при нас мъже с маски на лицето изнасят разни работи от банки,офиси и апартаменти. Какво общо има тук Русия и топва че говорили руски грабителите? Един обикновен обир ми се представя като политическа акция! След това Кенаров решава, че ограбвания офис е на Асошиейтед прес. ДА, АМА НЕ. АСОШИЕЙТЕД ПРЕС Е КАТО НАШЕТО БТА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ!!!Какви са тогава тези тв камери?
217
15
 
3
 
! Отговори
Мацка преди 10 години
За пореден път руските *** показаха какво представляват ! А тук е пълно с русофилска *** !! Вижда му се краят на цар " *** ", но и вашият ще дойде, червени *** !!
216
1
 
8
 
! Отговори
Кенаров Ментата преди 10 години
АСОШИЕЙТЕД ПРЕС Е ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ КАТО БТА И НЯМА КАК ДА ИМА ТЕЛЕВИЗИОННИ КАМЕРИ, КОИТО ДА СА БИЛИ "ИЗНЕСЕНИ" ОТ КОГОТО И ДА Е. ОСВЕН РАЗБИРА СЕ,АКО АМЕРИКАНСКАТА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ СЕ ЗАНИМАВА С ШПИОНАЖ И ЗА ТАЯ ЦЕЛ И ТРЯБВАТ ТЕЛЕВИЗИОННИ КАМЕРИ. Нещо менти тоя Кенаров!
215
1
 
5
 
! Отговори
Кенаров Ментата преди 10 години
ЗАДАВАМ ВЪПРОС И ИСКАМ ЛОГИЧЕН ОТГОВОР! Асошиейтед прес е телеграфна агенция,а не телевизионна компания! Как тогава от офиса на АП сда изнасяли телевизионни камери??? Кенаров хем казва, от някакъв офис са изнасяли тв камерите, хем след това решава, че може би това е Асошиейтед прес! А защо не заснеха самия ограбен офис отвътре да се убедя аз с очите си, ЧЕ НАИСТИНА ТАКЪВ ОФИС СЪЩЕСТВУВА И В НЕГО Е ИМАЛО РЕАЛЕН ОБИР. Иначе и аз мога да кажа: "Обраха ме, откраднаха ми 1 тон злато от апартамента".
214
1
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Драскачът е нагло образувание, неграмотно, тъпо, дебелооко, просто и некадърно.И още лъжливо, продажно и алчно.Затова: БИЙ ПРОДАЖНИЯ ***, КЪДЕТО И ДА ГО ЗАСТИГНЕШ!А още по-гнусната гмеж от асошиейтед прес трябва да се отстрелва със заешки сачми, докато пукне от кръвозагуба!
213
1
 
5
 
! Отговори
Кенаров Ментата преди 10 години
Много ТЪМНА И НЕЯСНА история. Кенаров твърди,е мъже спрели до офис и изнасяли техника. НЯКАКЪВ офис казва отначало. Ами то и пшри нас мъже с маски на лицето изнасят разни работи от банки,офиси и апартаменти. Какво общо има тук Русия и топва че говорили руски грабителите? Един обикновен обир ми се представя като политическа акция! След това Кенаров решава, че ограбвания офис е на Асошиейтед прес. ДА, АМА НЕ. АСОШИЕЙТЕД ПРЕС Е КАТО НАШЕТО БТА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ!!!Какви са тогава тези тв камери?
212
1
 
7
 
! Отговори
МОЛЯ НЕ НИ преди 10 години
ЗАНИМАВАЙТЕ С ПРЕДАТЕЛИ И ИЗМИКЯРИ КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ, ДА РЕВАТ НА АРМЕНСКИЯ ПОП..

Спонсорирани публикации