На кафе с Ерик Шмид - срещу $ 50 хил.

В момента наддаването е стигнало до $9000
1 авг 2014 20:30, Бойчо Попов
0
На кафе с Ерик Шмид - срещу $ 50 хил.
Снимка: Ройтерс

Бившият главен изпълнителен директор на Google и настоящ председател на борда на директорите Ерик Шмид разиграва на търг възможността да пие по едно кафе с някого в офиса на компанията в Ню Йорк.

В момента наддаването е стигнало до 9000 долара, но очакванията са да скочи до поне 50 000 долара, пише Business Insider. Надпреварата приключва на 14 август, така че на желаещите да прекарат около час с Шмид им остават две седмици, за да се включат. 

Получените пари ще отидат за Rush Philanthropic Arts Foundation - организация, която помага на деца от градовете в неравностойно положение.

Наддаването за възможността за прекарване на няколко часа в компанията на звезди от технологичната сцена за дарителски цели се превърна в тенденция. По-рано през тази година неназовано лице плати 330 000 долара за обяд с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

През миналата година пък обяд с Уорън Бъфет бе оценен на 156 000 долара. През тази година обаче цената счупи рекорди - 2,17 млн. долара. За последните 15 години инициативата е събрала над 16 млн. долара.

В първите години офертите за обяд с Бъфет бяха значително по-скромни – през 2000 година например той струваше 25 хил. долара. През следващата 2001 година пък печелившият е платил едва 18 хил. долара.

В момента се приемат оферти за обяд със съоснователя на Snapchat Боби Мърфи. Засега цената е 7500 долара.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации