Данъчните щели да си съберат приходите за 2014 г.

3600 търговци отчитали оборот по-малко от 100 лв. дневно
Обновена: 22 авг 2014 14:20 | 22 авг 2014 12:23, Веселина Йорданова
3
Данъчните щели да си съберат приходите за 2014 г.
Снимка: Dnes.bg

Планът за приходите за 2014 година ще бъде изпълнен, беше категорична Галя Димитрова, зам.-изпълнителен директор на НАП.

Към юли има 400 млн. лв. повече събрани приходи спрямо същия период на 2013 г. при 100 млн. повече върнато ДДС, тоест преизпълнението спрямо миналата година е около 100 млн. лв., посочи Димитрова, цитирана от БТА.

Тя прогнозира, че в следващите месеци ще дадат резултат и мерките, които НАП предприе за подобряване на събираемост, а именно обратното начисляване на ДДС при зърнопроизводителите.

Димитрова посочи, че от тази мярка се очакват допълнителни постъпления в бюджета от около 200 млн.лв.

НАП наблюдава внимателно резултатите, които търговците отчитат от касовите апарати и така са засечени общо 3600 лица, които отчитат по-малко приходи от 100 лева на ден, съобщи Димитрова.

Те имат наети лица, плащат наеми и не е логично да имат такива обороти. На тези търговци е даден срок от 1 месец да коригират поведението си, след което спрямо тях ще бъдат предприети мерки, обясни тя.

НАП и митниците са набелязали съвместни мерки за по-добро засичане на горивата от данъчните складове до бензиностанциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ ЗА СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ КАКВИ МИЛИОНИ СЕ ХАРЧАТ ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА ХОРАТА ЗА СКЪПО ВИНО И ЛУКСОЗНИ ХАТЕЛИ .
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тези търговци такива опашки се вият.....
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама моля ви..........Тиквата взе властта и в Бг "изгря слънце".Вече всичко е наред. Строим магистрали. Пеем комсомолски песни.Народа забогатя.Ток и парно е безяплатно.Достигнахме немците по стандарт на живот.Да живее Той, "великият вожд", Кралят слънце, *** от Банкя .......Бойкоооооооо БорисУФ.

Спонсорирани публикации