Ще служа на българите, ако служа на европейците!

Кристалина Георгиева за взрива: Да се молим да няма повече нищо лошо
Обновена: 2 окт 2014 19:17 | 2 окт 2014 19:15, Анисия Иванова
44
Ще служа на българите, ако служа на европейците!
Снимка: Reuters

Ще служа най-добре на българите, ако приема присърце задължението да служа на всички, заяви на пресконференция Кристалина Георгиева след края на изслушването й от Европейския парламент в качеството й на кандидат за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси. Тя уточни, че нейното задължение е към 500 милиона европейци.

България е най-големият нетен получател от ЕС и днес проблемът не е, че получаваме недостатъчно пари от Европа, а че не можем да използваме всичките, които идват. Това е проблем, който се надявам да бъде решен, добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата
Георгиева оцени изслушването си като много конструктивен разговор, показал сериозните предизвикателства пред ЕС. В непосредствено бъдеще, в близките дни, пред нас са трудни въпроси като недостигът за разплащане по европейските проекти.

Изправени сме пред планина от дългове, които трябва да изплатим. Трябва тази снежна топка да бъде стопена, коментира Георгиева.

Най-трудният въпрос е как ще успеем да обърнем вниманието си към резултатите от вложените в проектите европейски средства, към тяхната добавена стойност и тя да бъде видима за гражданите. Трудната работа тепърва предстои, ако бъда утвърдена от ЕП.

Най-трудната задача е парите, които имаме, да дадат  максимален резултат - повече растеж, по-малко неравенство между бедни и богати хора и държави в ЕС, обобщи Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят Кристалина Георгиева изказа своите съболезнования по повод трагедията в Горни Лом. Надявам се, че спасителните работи ще доведат до някакъв резултат, не знаем дали това е възможно.

Сега знаем, че в мислите и сърцата си трябва да бъдем със семействата на засегнатите и да се молим да няма
повече нищо лошо, посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
28
 
! Отговори
ЕСССР преди 9 години
Както служи на българите, така ще служи и на европейците.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С 20 бона в евро на месец в джоба и аз ще се моля и ще си клатя краката.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако през 2012 г. ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция бяха подкрепили законопроекта на АТАКА за утилизиране т.е. обезвреждане на боеприпасите, хората в Горни Лом сега можеше да са живи. Всички дейности и контрол по обезвреждане на боеприпаси и взривни вещества щяха да се осъществяват и контролират от Министерство на отбраната на Република България, а не от някакви криминални частни фирми. Предоставените на частни предприятия или юридически лица оръжия, боеприпаси и взривни вещества, подлежащи на обезвреждане, щяха да бъдат върнати в едномесечен срок в складовете и поделенията на МО.
1
4
 
36
 
! Отговори
nobi преди 9 години
овца

Спонсорирани публикации