Безплатни видеоразговори и през Facebook Messenger

Актуализирахте ли си приложението? Още ли не сте?
20 май 2015 13:18, Бойчо Попов
13
Безплатни видеоразговори и през Facebook Messenger
Снимка: Reuters, архив

Безплатната услуга за видеоразговори в приложението Messenger на Facebook вече е налична на глобално ниво, обяви социалната мрежа във вторник. Първоначално услугата бе пусната през април на избрани пазари – САЩ, Великобритания, Канада и Франция.

Анонсирайки новината в постинг във Facebook, Дейвид Маркъс, вицепрезидент по услугите за разговори в компанията, добави, че „сме щастливи, че пускаме тази възможност на глобално ниво, с очакванията, че в редица страни ще подобрим качеството“. Въпреки това за потребителите вече не трябва да има особени проблеми.

Приложението Messenger има над 600 млн. потребители. Потребителите, които искат да използват видеочата, трябва да обновят приложението Messenger, като услугата е налична само за Android и iOS и е безплатна. След обновяването в горния десен ъгъл се появява икона с камера. 

Компанията се опитва да направи така, че скоростта и качеството на връзката да не влияе върху качеството на видеоразговорите. Услугата е част от идеята на Facebook да превърне Messenger в конкурент на Skype и в платформа за различни приложения и услуги, които да я използват, пише Ройтерс. 

Видеото е най-новото от поредицата подобрения в Messenger, направени през последните месеци, включително самостоятелния сайт, направен за настолни компютри, включването на възможност за извършването на плащания и отварянето на приложението за външни разработчици.

Популярността на обажданията и писането на съобщения, предлагани от технологични компании като Facebook и Google, имат потенциала да нарушат функционирането на традиционните телефонни оператори, като намалят обема на разговорите, а съответно и приходите, в техните мрежи.

Още новини от технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ВЕЧЕ ЩЕ СТАНАТ ИЗЛИШНИ. ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВАТ 3 ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА РАЗГОВОРИ ДОСТАТЪЧНО Е ДА ИМАТЕ НЕТ. А ИНТЕРНЕТ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА И БЕЗПЛАТНО. ЗА ПО ЗАПОЗНАТИТЕ И КОИТО СА ПО НАВЪТРЕ В НЕЩАТА ЗНАЯТ КАК СЕ ПОЛЗВА БЕЗПЛАТЕН НЕТ.
7
2
 
2
 
! Отговори
Швепса преди 8 години
А така - не само че ще ви следят вече ами директно и ще си ви слушат и гледкат.Дано всички баламурници ползващи Фейсбук разберат час по-скоро,че чичо Сам не им прави услуга, а гледа да им го заглави още по-дълбоко, ама нейсе.
6
4
 
1
 
! Отговори
tuzarya преди 8 години
Като потребител на такива услуги ви казвам че няма друга по-добра интернет комуникация от Viber !! Не е задължително да си стартирал приложението за да може някой да може да комуникира с теб! Наистина, нужен е достъп до интернет, но без такъв и Skype и Facebook Messenger няма да работят!
5
5
 
3
 
! Отговори
why so brutal преди 8 години
Програмата се казва 'Мъртви юзъри' н Гоогле писателя има няма 1/2 от интернет зомбитата или около 600 млн.абоната world wide, само се сменят списъците на абонати , тези са по зле и от Дпс .
4
2
 
9
 
! Отговори
сс преди 8 години
До 1Добре де , ако не си абонат на мобилен оператор, как ще ползваш мобилен интернет?
3
5
 
6
 
! Отговори
x преди 8 години
Az li4no ve4e standartni razgovori ne pravq si4ko mi e prez internet - Ve4e si4kite mi priqteli i rodnini imat smart telefoni saotvetno fb mesenger ili viber i ne me interesuva v koq strana sa ili kolko minuti govora
2
4
 
38
 
! Отговори
Нон-юзър преди 8 години
Ако нещо е безплатно, то тогава продуктът си ти.
1
8
 
24
 
! Отговори
ko-ne преди 8 години
Namirisva mi che po tozi nachin skoro mobilnite operatori shte ni s e moliat da sme im abonati.

Спонсорирани публикации