Убийството в Борисовата градина – в задънена улица

Столичните криминалисти забуксуваха, няма заподозрян
Обновена: 13 юли 2015 09:45 | 7 юли 2015 14:07, Камелия Цветанова
64
Убийството в Борисовата градина – в задънена улица
Пейката, на която е седял Георги. Снимка: Булфото, архив

16-годишният Георги Игнатов беше убит посред бял ден в Борисовата градина в София преди повече от месец, но разследващите още нямат нито заподозрян, нито задържан.

Още по темата

Към момента няма нова информация по този случай. Така лаконично ни отговориха от пресцентъра на СДВР на въпроса дали има напредък в разследването на убийството и дали чуждите служби са разбрали нещо за младежа, заснет от видеокамери в Борисовата градина на 2 юни около часа на убийството на Георги Игнатов.

Ученикът от 9 клас в Националната търговско-банкова гимназия беше намерен мъртъв от приятелката си на пейка в парка на около 50 метра от паркинга на БНР.

Убийството стана недалеч от мястото, на което преди 4 години смъртта си намери и Яна Кръстева. Местопрестъплението обаче не попада в обсега на охранителните камери в Борисовата градина.

Минута и половина преди да се обади на приятелката си, за да й каже, че е ранен, Георги е написал SMS на момичето, че я чака.

Вероятно точно в този времеви отрязък е нападнат от убиеца, който още е на свобода.

Приятелката му е подала сигнала към 112 и веднага е тръгнала към Борисовата градина, но когато е пристигнала на място, го е открила починал на пейката.

Няколко дни след убийството, МВР разпространи видео, на което се вижда младеж, преминавал в близост до местопрестъплението. Столичната полиция още търси съдействие за установяване на самоличността на свидетеля на убийството, но до момента продължава да няма яснота за неговата самоличност.

Преди два дни главният секретар на МВР комисар Георги Костов обяви, че всички сигнали на граждани са проверени, но до момента няма резултат.

"Има определени насоки относно евентуален извършител на престъплението. С цел установяването и локализирането му са привлечени множество пратньорски служби от Европа и други континенти", заяви главният секретар на МВР.

Той поясни: "Това предполага използването на технически способи, с които ние не разполагаме и които не е редно да стават публично достояние".

Според комисар Костов всички версии за жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов са вероятни.

"Но от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано", допълни главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде от началото-Георги стигна до пейката как-възможни варианти-с парашут,пеша,колело,ролери,кола с отбивка в кафе,ченч бюро,закусвалня,приятелят му звъни за среща отговаря му-варианти=ясно,с полуотворена уста-дъвчи,разсеяно-нещо го смущава,брои,слуша хитове,напрегнато-някой се спуска с парашут,приближава,пише СМС,няма на кой,освен идващата приятелка,родителите нямат представа,последно съобщава,че е намушкан-варианти-ясно,разсеяно неогледан,напрегнато-оня се отегля,помощ няма,парашута се издига
51
8
 
37
 
! Отговори
as преди 8 години
. С цел установяването и локализирането му са привлечени множество пратньорски служби от Европа и други континентиНо от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано", допълни главният секретар на МВР"KВИ ДРУГИ СЛУЖБИ И КОНТИНЕНТИ ИСТИНАТА Е ЕДНА ЧЕ В МВР НИКОЙ НЕ РАБОТИ. КОЙТО РАБОТИ ПОСЛЕ СИ ИМА ПРОБЛЕМИ С РАЗНИ ПАРАШУТИСТИ И НЕКАДЪРНИЦИ
50
9
 
34
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Най скъпата държавна институция в БГ и не доумявам защо протестират след като сравнение с колегитеот БА са по заплатени . Затези които не са се справили с престъпноста на всяко тримесечие плачат за допълнително финансиране .Вмомента при гласуван им милиардза 2015 г насояват за допълнителни 145 милиона.
49
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички ресурси на МВР са насочени към бойни техники за да могат полицайте да бият момичета и да не им оставят синини.
48
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе друго си 10 полицая да набият някое момиченце. За какво им е да разследват убийства?
47
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си хас. Щях да се очудя, ако не беше в задънена улица. Аз скоро не си спомням да са разкрили някое убийство. То дали го има ли няма това разследване, разликата не е особено голяма.
46
10
 
39
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Преди седмица, седмица и половина ми изтриха коментара в който категорично заявявах: На бас, че хрантутниците-милиционери....ИЗВИНЕТИ, хрантутниците-полицаи няма да разкрият убийството.Прав съм а?
45
10
 
49
 
! Отговори
НЕВС преди 8 години
Последни дейности на полицията: 1. Спасили едно псе, заключено в кола, като я разбили с метален прът. 2.Набили дребни момче и момиче, леко пияни през нощта в София.
44
10
 
51
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
МВР пак не си вършат работата. За какво са ни, когато почти всички престъпления в България остават неразкрити, а за повечето престъпления хората даже и не съобщават на МВР, защото са наясно, че МВР в България не работи. Най-добре е МВР да се закрие, а служителите му да нямат право да работят в обществения сектор, вкл. и в новата структура, която ще замести МВР.
43
9
 
42
 
! Отговори
еснаф преди 8 години
В тази, държава връзкарзка, всичко деградира:образование култура,медицина.Навсякъде връзки!Лекари лаици - мафия по бели престилки,артисти без талант,но роднини на еди кой си диктори от телевизия от един клан излизащи - с един тип физиономии. Разбирам да са талантливи,писателки и писатели - за изключение двама,трима.
42
8
 
35
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
по реформа следователите са отделно звено подчинени на прокуратурата а в момента в полицията работят полицаи които се водят дознатели те разследват убиства и всичко останало пук си имат и отдел убиства следователите могат да разследват само с заповед на главния прокурор ако той им възложи това но мисля че имаше определен срок ако неможе да се справи мвр се дава на следовател а ссе поема от следсвието ако е нацинално значимо или нарушение на националната сигорност
41
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убийство посред бял ден, в центъра на София, в едно от най-оживените места; десетки, даже стотици хора; десетки камери; постоянно патрулиращи полицаи наоколо... На всичкото отгоре ако е вярно- убиецът е някакво момче на 16-17 години, което едва ли би трябвало да може да надхитри "криминалистите". Ако се чудите- просто се старая да опиша накратко абсурдната картинка в цялата тази история... Абсолютен срам, срам, срам!!!
40
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че не е бежанец. В Борисовата градина не съм виждал бежанци. За сметка на това там съм виждал много наркомани и футболни фенове. А и тоя, който беше сниман от камерата и още не е намерен, не прилича на бежанец. Не казвам, че той е убил Георги, но е факт, че не е заловен.
39
10
 
51
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Запецнали са с разследването - оказало се по-трудно от това да нариташ момиче. ***!
38
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СмЕх. На парцали. Претенции за по-високи заплати и по-големи привилегии, а работа за 5ст не могат да свършат. Уж има камери, пък няма кой да работи с тях. Уж има следователи, но май са велики само в местните кръчми или ако трябва да си спазарят харесано апартаментче/имотче...
37
10
 
42
 
! Отговори
G преди 8 години
М-мисълта В-редина на Р-работата МВРАко беше дете на някой политик, да сме забравили и за убиеца.За останалите .............
36
10
 
36
 
! Отговори
ани преди 8 години
Защо крият! То е ясно, че са от тези гадни бежанци, но крият за да не се надигнат хората.
35
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То целата държава е в застой - времето е спряло както по време на зрелия социализЪм!
34
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицай се облегнал на тухлена стена и тя паднала - извод "по-умният отстъпва". Как полицай отваря консерва? Тропа по капака и крещи "отворете - полиция"
33
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицията има само една отговорност да пази талибанската власт

Спонсорирани публикации