Ердоган: Путин вече не стои зад Башар Асад!

Турският и руският президент са коментирали бъдещето на Сирия
Обновена: 3 авг 2015 14:11 | 3 авг 2015 11:17,
98
Ердоган: Путин вече не стои зад Башар Асад!
Снимка: bgonair.bg

Руският президент Владимир Путин е настроен положително към отстраняването на сирийския президент Башар Асад. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред журналисти в индонезийската столица Джакарта. Според Ердоган промяната в позицията на Путин се дължи на липсата на решение на сирийската криза.

Турският президент разкри, че е коментирал бъдещето на Сирия с Путин по време на тяхна среща в Азербайджан, както и в телефонен разговор след това.

"Той вече не е на първоначалното си мнение. Вече не стои зад Башар Асад. Вярвам, че вече не го подкрепя и гледа по-позитивно към възможността за смяна на режима", заяви Ердоган.

Той разкритикува САЩ, че са изпратили оръжие на бойците от сирийската партия на Демократичния съюз, която се бори с джихадистите в Северна Сирия. Според Ердоган обаче тя е терористична организация, приближена до кюрдската работническа партия ПКК.

"По телефона обясних на президента Обама, че ако Вашингтон изпрати оръжия на сирийските бойци, те ще се озоват в ръцете на джихадистите. Той не ме послуша и доставката беше осъществена на следващия ден", изтъкна Ердоган, и добави, че времето е показало, че тогава е бил прав.

Изказването му идва на фона на непрекъснатите въздушни удари срещу джихадистите, както и срещу позиции на кюрдската работническа партия ПКК в Северен Ирак.

Турският държавен глава обяви, че Саудитска Арабия, Катар, Франция и Великобритания са готови да се включат в бомбардировките в Сирия с цел създаване на Свободна зона за сигурност.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
real преди 8 години
Брей много фантазьори тука. Кво ше ви правим бе ? А реалността е съвсем различна. Клуб на фантастиката ли си оформяте ?
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бранник 53 "Тероризма на руснаците към местните татари е факт". Ако това е факт, кажете ми, моля: колко кримските татари са измъчвани или убити в Крим след присъединяване към Русия?otgovaryam vsichkite pogledni naselenieto na krim predi i sled stalin cheti malko istoriya Прочети още на: dnes.bg/world/2015/08/03/erdogan-putin-veche-ne-stoi-zad-bashar-asad.272029,2
61
4
 
2
 
! Отговори
Путинчо преди 8 години
Да, *** вече стои зад ИД.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган се размечта.
59
2
 
2
 
! Отговори
bigbend преди 8 години
А ако се обрежем,ще можем ли да си мерим пи....те с "батковците"? От Кавказките бушмени ли си ? Заминавай си за Азия!!!
58
0
 
9
 
! Отговори
Боцко преди 8 години
Бе Ердоган бил казал, ама Путин не е! Много глупости и лъжи се публикуват ежедневно, та полека с коментарите! А ако е верно, жална им майна на превратаджиите вУкрайна!
57
3
 
4
 
! Отговори
Синедриона преди 8 години
До Анонимен 78Разбира се,че важи!Част от Родопите са обещани на Т-я,горчивата чаша няма да подмине Бг.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Той еAaa vie govorite za otkusvane na zemq ot Turcia ot kyurdite ,a tova ne vaji li za BG zashtoto koyto see vetrove june buri ,a granicite na zemite v Osmanskata imperiya sa nezakonni chertali sa gi angliyski i frenski oficeri tova da znaete,zatova edinna Turcia i edinna BG drugoto e razruha i hilqdi ubiti glad za stoletie napred za regiona
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Той е. Крайно време е Турция да си вземе поука от историята на Европа. Много държави в Европа в миналото са враждували и са се завладявали взаимно. Сега си съжителстват мирно в ЕС. Франция и Белгия, Унгария и Австлия. Германия и Бавария, която днес и е провинция със собствен статут. И на никоя от тях и през ум не и минава да тръгнат да се окупират взаимно.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-слугинска и угодническа държава на САЩ и Израел от Турция няма в региона! Башибозуците в Анкара мечтаят да си наваксат с избиването на невинни хора, но ще си останат с мечтите само.
53
2
 
10
 
! Отговори
Той е преди 8 години
До АнонименТук никой не говори за овладяване на турския народ,а за орязване сегашните му граници,което е ставало многократно в историята на Османската империя,буквално след всяка загубена война,и едва ли ще е нещо ново за Турция!За кюрдска държава,въпросът е не дали ще има,а кога ще стане това,особено,след практическото и установяване в Сирия и Ирак,наред е Турция,затова е тази истерия на Ердоган,и сегашната му война с ПКК!
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера в Истанбул е имало протести срщу управляващите за това, че Турция става все по-терористична държава. Виж снимки в пресата /"Труд"/
51
1
 
16
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Не знам защо,но от играта на подялба на Близкия изток,се изключва Иран!Той и сега е най-верният поддръжник на Асад,и едва ли ще даде лесно Сирия!Иран е противник на ИД,САЩ,запада,но и на Израел,което го прави самостоятелен играч,с потенциал,равен с този на Турция,ако не и по-голям!Все пак,иранците не са араби,и при тях няма да минат номерата,приложени под формата на т.н. "арабска пролет"!
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Той еHa ha nadejdata e golqmo neshto ,may ste zabravili che turcite nikoga ne sa bili pod vladenie na drugi narodi,zatova hich ne se nadqvayte che shte ima kurdska darjava i da ima to togava granicite na celiya region shte budat nanovo ochertani i nqkoi shte platqt mnogo skupa cena
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И отиде чак в Джакарта да го каже.
48
2
 
14
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Така че,за Турция,ИД се явява естествен съюзник,и те нямат никакъв интерес да воюват с тях!Затова на Ердоган му се иска,Русия да спре да поддържа Асад,така ще има едно главоболие по-малко!Но не вярвам Путин да даде Асад "безплатно",може и да го смени с друг, но ще си отстоява интересите в Сирия,да не е луд,да я подарява на Турция,което значи - и на САЩ и запада!Ердоган мрази Асад,щото Асад даде автономия на кюрдите си!Изобщо,в случая,иде реч за приказката - гладна кокошка,просо сънува!
47
1
 
12
 
! Отговори
Той е преди 8 години
На Турция хич не и е лесно,от една страна,са васали на САЩ по линия на НАТО,и трябва да изпълняват техните заповеди!От друга страна,граничат с другата суперсила - Русия,от която,имат исторически,много горчиви спомени,няма как да не се съобразяват с нея!На трето място,идва реалната заплаха,от отцепване на кюрдска югоизточна Турция,която,ако се обособи като държава,ще бъде сериозен противник на Турция,за векове напред!Отделно,дето ще и отнеме значителни територии!
46
2
 
16
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До Бранник 53 "Тероризма на руснаците към местните татари е факт". Ако това е факт, кажете ми, моля: колко кримските татари са измъчвани или убити в Крим след присъединяване към Русия?
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали едни от далеко местят революцията все по на изток? Какво се учудвате. Какво значение има тук някакви си хора, някакви си народи. Важна е пачката, да се даде курбан на мамоня ..
44
3
 
18
 
! Отговори
ъ преди 8 години
внимавайте щото ако Путин и рашъните се хванат за ръка с кюрдите тогава ще стане жешко за туркия-умници колко милиона са кюрдите помислете !! И НЕ САМО АМЕРИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ МАЙДАНИ !!

Спонсорирани публикации