Microsoft с премиум телефони – Lumia 950 и 950 XL

Те вече ще заприличат на компютри, обявиха от компанията
7 окт 2015 09:14,
18
Microsoft с премиум телефони – Lumia 950 и 950 XL
Флагманите на Microsoft. Снимка: БТА

Microsoft представи на грандиозно събитие два нови премиум смартфона. Става въпрос за Lumia 950 и 950 XL.

Истината е, че очаквахме тези телефони твърде дълго време. Последният път, когато от Microsoft представиха флагман, беше през април 2014 г. Но тогава видяхме бюджетно изпълнение, което не блесна с нищо. Така че очаквахме мобилен телефон, който да развълнува и да накара хората да излязат от дилемата " iOS или Android".

"Искаме да сложим Windows в джоба ви", обяви Панос Панай, ръководител на разработчиците на премиум устройствата на Windows. "Тези телефони наистина ще заприличат на компютри", допълни той.

Lumia 950 идва с 5.2-инчов дисплей. Процесорът му е 6-ядрен Qualcomm Snapdragon 808, докато 950 XL идва 5.7-инчов дисплей с 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810. И двете устройства разполагат с 20-мегапикселова камера, която по думите на Панай Панос се представят впечатляващо на слаба светлина. Имат и стабилизация.

Двата апарата са с LED светкавици, снимат 4К видео.

Резолюцията и на двата телефона е 2560х1440. И двата апарата са с по 3 GB RAM и 32 GB памет, имат и слот за microSD карта. Разлика има в батериите - по-малкият телефон идва с 3000 mAh, а по-големият - 3340 mAh.

Операционната система не изненадва - Windows 10.

Lumia 950 ще струва 549 долара, а 950 XL - 645 долара. И двата телефона ще са на пазара в САЩ през ноември, а в Европа около Коледа или след Нова година.

Microsoft представиха и лаптоп. Четете за него в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: MicrosoftсмартфониLumia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
АСДАСДАСД преди 8 години
сега се джавкате за това кое е по добро и стигнахте до десктоп ОС.... :Д всичко си има приложение .... а за линукс и виндолс .... играйте игри без бъгове на линукс-а ...и работете на прозореца :Д и дветете си имат предимства :)
13
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Изобщо не бих ги отписал, наистина изостанаха с телефоните, но страшно ми се иска да наваксат бързо и мисля, че имат шанс. Повече големи играчи на пазара означава по-богат избор, по бързо въвеждане на нови технологии и др. благини за крайните потребители.
12
1
 
2
 
! Отговори
4 ти милиметър преди 8 години
lililililililililillilililili До 4 ти що ако е с ябълка и си с някаква тяхна OS и си каращ фото jоба , спред шийтса , финал кът про etc. lilililillilililililililililililililililililili
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 млрд PCs - 95% са windowsсрещу1.2 млрд aндроид устройстваНай-после гиганта m$ е на колене!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На хартия лумиите 950 са добри. Остава да разберем и цената за Бг. По предварителната информация, xl ще гони 1500 лева след данъци. Това е доста висока цена за "масовия" пазар. Още повече че телефона не впечатлява с външност. Да видим..
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бих си купил телефон който няма java
8
6
 
8
 
! Отговори
pencho преди 8 години
До 6: Ходи се гръмни, Линукс никога няма да стане читав за десктоп, не му е там силата и никога няма да бъде. Са не ми се пъни да отговаряш, не че ще те чета, *** да не се наакаш, ***. До 8: Така е по дефоулт вероятно, но ако не си с главата отзад и не кликаш некст некст без да четеш, повечето неща могат да се изключат още при инсталацията. А след това могат да се разкарат, особено кортаната и дори OneDrive. Добре върви иначе десятката, има потенциал да бъде най-добрият уин до сега.
7
3
 
8
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Крайно време беше.
6
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие поддръжниците на Майкрософт какви телефони ползвате? Да не сте с Майкрософт Мумии? Линукс навлиза все по-масово на пазара и е светлинни години напред по стабилност и възможности (вкл. графика) Дори и най-новия аналог на любимия ви DirectX, базиран на OpenGL се разработва за Линукс. Това, че не можете да си намерите тъпите документи и да си настроите субтитрите в Линукс да не ви излизат на маймуница си е ваш проблем. Най-добрите операционни системи са UNIX базирани и подобни (MAC, Linux).
5
9
 
28
 
! Отговори
Папата преди 8 години
Уин телфоните винаги са били най стабилни за работа...
4
7
 
32
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
"Кой се е хванал с майкрософт неже прокопсал"Мдам..и това го казва световния специалист в информационните технологии от Дупница??!! Или перник??За най-голямата компания в света, с пазарен дял от около 90% на операционни системи.Евалла, ***! :)
3
5
 
33
 
! Отговори
bobi преди 8 години
До Бил Геймхм, и сигурно коментираш от компютър с уиндоус.. аман от големи разбирачи
2
21
 
15
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Ще има доста да гонят Android с безплатните приложения!
1
32
 
13
 
! Отговори
Бил Гей преди 8 години
Кой се е хванал с майкрософт неже прокопсал.

Спонсорирани публикации