Рецептата Dnes: Овчарски пай

Лесно и ароматно ястие на фурна. Да ви е сладко!
27 ное 2015 09:28, Илияна Николова
12
Рецептата Dnes: Овчарски пай
Снимка: Youtube

Продукти:

4 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 супена лъжица масло
1 глава кромид лук
¼ чаша настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
5 моркова, ситно настъргани
1 супена лъжица олио
500 г говеждо месо
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица кетчуп
¾ чаша говежди бульон
 
Приготвяне:
 
Кипнете голяма тенджера с вода. Сложете картофите да се сварят, докато омекнат за около 15 минути. Изцедете картофите и ги пюрирайте. Смесете маслото с ¼ настърган кашкавал. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете в хладилник.
 
В друга тенджера кипнете подсолена вода. Сварете морковите в нея за 15 минути. Отново изцедете водата и оставете настрана. Междувременно загрейте фурната на 190-200 градуса.
 
Загрейте олиото в голям тиган. Запържете лука в него. След това добавете и говеждото месо в мазнината. Запържете го от всички страни, докато покафенее. Излейте излишната мазнина, след това запържете и брашното в тигана. След него кетчупа и разтворения бульон. Нека месото да заври, намалете огъня и оставете да покъкри за 5 минути на слаба температура.
 
Разстелете месото на дъното на тавичка за печене. След това покрийте с варените моркови, а накрая с картофеното пюре. Поръсете с остатъка от кашкавала и печете за 20 минути в загрята фурна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а граха къде го забравихте, бе кукумявки?
6
1
 
1
 
! Отговори
ikar преди 8 години
Ястието е английско и се нарича "шепард пай" - овчарски пай. Не е написано, че всъщност не е парче телешко месо, а кайма. Иначе овчарския пай е много вкусно ястие.
5
3
 
11
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
От кога на рецепта за мусака, започнахте да казвате "Овчарски пай"?.....това няма нищо общо с пайовете независимо дали са сладки или солени.....има далеч по-добри начини да впечатлите някого без да ставате смешни с кулинарното си невежество.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези зелени работи на снимката? В рецептата няма нищо зелено.
3
6
 
7
 
! Отговори
ооооо да преди 8 години
Овчарският пай е невероятен - мъж съм и готвя само 5-6 неща, но правя невероятен овчарски пай, поне 5 звезди та и малко повече. Но тая рецепта е за "cottage pie" - той е с телешко, овчарския се прави с агнешко. Но който и да си направите или купите, няма да сбъркате!
2
1
 
17
 
! Отговори
65 преди 8 години
Първо това ми прилича на мусака ,второ много сложно за приготвяне от един овчар.
1
1
 
22
 
! Отговори
ЧУДО преди 8 години
ОТ КОГА БЪЛГАРСКИТЕ ОВЧАРИ СИ ПРАВЯТ пай?!ИЛИЯНКЕ,Я ПИТАЙ ДЯДО СИ ДАЛИ БАБА ТИ Е ПРАВЕЛА пай.

Спонсорирани публикации