Гладен гид: Щастливи в "Щастливеца"

Уютен стил, почти като "у дома", с храна, галеща сетивата
Обновена: 1 дек 2015 12:15 | 1 дек 2015 12:07,
8

Снимка: Ресторант "Щастливеца"

Избирайки десния тротоар на столичния булевард "Витоша", по посока площад "Света Неделя", е невъзможно да подминем табелата на ресторант "Щастливеца".

С любопитство надникваме вътре и... уютен стил, почти като "у дома", който те кара да се отпуснеш на дивана. Атмосферата е шаби шик, но не прекалено кукленски. Интериорът на заведението е кръгъл и се разполага на два етажа.

Именно това е мястото, на което се снима в далечната 1984-та култовият филм с Тодор Колев "Опасен чар". 

Тук се отбиваме на обяд, заради сготвеното в момента на избора ни от дневното меню или пък вечеряме с приятели, за да се насладим на богатото меню, което се обновява напълно през няколко месеца, но винаги залага на сезонните асортименти. Свежо, качествено, сезонно - това са думите, и точният им и прецизен подбор се усеща с всяка фибра докато похапваш на това уникално място.

Мило отношение, внимателен персонал, който винаги е на една ръка разстояние, за да ни посъветва на какво да се спрем в менюто или пък да ни ориентира в храните, независимо дали сме вегетарианци, вегани или спазваме определен хранителен режим.

Изкушаваме се да отваряме шкаф след шкаф и да проверяваме какво се крие във всичките малки кутийки. Стените са покрити с красиви потрети на загадъчна муза, с прическа отпреди век, аристократична и мелахолична.

Сами по себе си стените също са произведение на изкуството, изрисувани изящно, за да допълнят естетически интериора и да направят фона повече от приятен за окото на посетителя.

Детският кът, близо до входа на овалното помещение, е приготвил за най-малките всевъзможни забавления, за да не скучаят малчуганите, докато родителите им провеждат бизнес среща или официална вечеря.

Тръгваме си просто щастливи от прекараното време в "Щастливеца". Защото комбинацията от добра храна, приятна атмосфера и близки хора винаги е равна на... на щастие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Няколко пъти съм ходил в това заведение. Абсурдно е да искат капаро по 10 лв. на човек за резервации в петък или събота - пускат масата свободна и след 10 минути вече има желаещи за нея. Освен това обслужването не е на необходимото ниво, чака се много, а сервитьори се натискат с управители в помещенията за персонал, пушат в тях... Освен това е абсурдно да ми донесат основното ядене и 20 мин. след това салатата, при положение, че съм ги поръчал заедно. Съмнявам се, че ще отида отново там
5
0
 
3
 
! Отговори
Клиент преди 8 години
Ресторанта е хубав, но питките бяха на масата един час преди да стане говото яденете...да отбелязвам ли колко време чакахме?! Слабо обслужване.
4
6
 
3
 
! Отговори
az преди 8 години
Озобщо не ме кефи и не бих отишла. Натруфено с 200 засукани манджи. Идете в ресторант в Италия или Франция - семпли неща и то 5-6 позиции в менюто и после да си оближеш пръстите.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше платена реклама щяха да заключат коментарите.Факта,че пишем означава,че искат да ги очернят.Доста са долни
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един единствен път отидох и ядох без резервация...но храната беше студена, месото огранено, обслужването мудно...
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е да споменете, че резервацията във въпросния ресторант е на практика невъзможна, защото приемат дати за не по-скоро от 5-6 седмици..???!!4-5 седмици резервация за хапване?! не-мерси

Спонсорирани публикации