Рецептата Dnes: Доматена супа с пармезанови крутони

Здравословна, вкусна и много лесна рецепта
7 фев 2016 10:01, Криси Табачка
6
Рецептата Dnes: Доматена супа с пармезанови крутони
Снимка: thepioneerwoman

Магията на супата се крие в това, че поемаме доза здравословно хранене, което може да стопли едновременно и сетивата и тялото ни.

Лесното приготвяне примамва съвременните жени, които заради претрупаните си графици и ангажименти предпочитат да не прекарват дълго време пред печката.

И въпреки това, никак не им се иска да се хранят нездравословно и да променят фигурата си заради това.

По тази причина представяме лесна и вкусна рецепта за доматена супа.

Ще ви бъдат необходими:

За супата

1 супена лъжица масло
1 супена лъжица зехтин
1 скилидка чесън, млян или настърган
1 глава лук, нарязан на кубчета
3 моркова, обелени и нарязани на кубчета
2 супени лъжици доматено пюре
3 консерви цели домати
1 кубче пилешки бульон
1 чаша вода
½ чаша готварска сметана
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици смлян пресен магданоз
2 супени лъжици прясно нарязан босилек

За крутоните

½ пълнозърнеста багета, нарязана на кръгчета
½ чаша прясно настърган пармезан

Пресен босилек за украса

Начин на приготвяне:

В голяма купа разтопете малко масло със зехтин на средно-висока температура. Настържете малко чесън над топлото масло.
Смесете нарязаните моркови и лук и добавете към маслото.

Разбърквайте с дървена шпатула и дръжте на огън за около 5 минути, докато не започнат да омекват.

За да подсилите доматения вкус, добавете малко доматена паста. Разбъркайте и оставете за няколко минути на огън.

Към сместа добавете една чаша вода и пилешкия бульон. Не забравяйте да овкусите с щипка сол и черен пипер.

Към получената смес добавете и трите консерви с цели домати. Разбъркайте добре и изчакайте да заври, след което намалете температурата. Покрийте съда и оставете на слаб огън за 15-20 минути.

Докато супата къкри на котлона, вие се захванете с крутоните. Разрежете багетата на кръгчета и всяко едно от тях покрийте с малко зехтин.

Настържете пармезан и направете отделни хапчици върху тиган с незалепваща повърхност. Поставете хлебчетата върху пармезана.

След като пармезанът започне да се топи, обърнете хапчиците на другата страна. Когато супата е готова, можете да използвате пасатор, за да сте сигурни, че няма да има малко по-големи парченца.

Добавете готварската сметана, за да омекотите вкуса и да добавите плътност на супата. Разбъркайте и оставете за още няколко минути на котлона.

Сервирайте с малко поръсен босилек.

Целият процес на приготвяне със снимков материал вижте тук

Още вкусни рецепти вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2 от 1Аз се сетих и за тази манатарка- твоята, ама когато пия такъв елексир като домашна алжирка( сорт грозде от Югоизточна България), нямам сили за подобни удоволствия, защото не се нуждая от тях. За пръв път пия такова вино, брат! Божествено! Може би понеже не съм от него край на България и не съм запознат с него....и сега докато го опитвам е все едно да правиш за пръв път секс....Върна ме в на.... не знам къде....Наздраве!
2
1
 
2
 
! Отговори
onz преди 8 години
До Анонимени аз си направих една манатарка *** ми се схвана китката и мисля да не продължавам, сешли се
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моята рецепта: Сега си направих манатарки на фурна с кашкавал и ги поливам с вино Алжирка! Няма такова нещо! Наздраве!Няма да пийш лииии....

Спонсорирани публикации