Сълзи от радост и от мъка – Европа има нов футболен крал!

Вижте кадри от празненствата на португалците – и на терена, и извън него
Обновена: 11 юли 2016 09:42 | 11 юли 2016 07:00,
63

 Снимка: БТА

За първи път в историята Португалия стана европейски шампион по футбол! Това се случи след тежка победа над домакина Франция на "Стад дьо Франс".

Още по темата

Едер вкара единственото попадение в мача и то в продълженията. Мачът за португалците беше особено емоционален и заради принудителната смяна на най-голямата звезда на европейското, а и на световния футбол - Кристиано Роналдо. Звездната седмица бе заменен след контузия в лявото коляно, но това като че ли мотивира още повече съотборниците му.

И въпреки че в 23-ата минута Кристиано напусна със сълзи на очи, накрая сълзите бяха в очите на французите. И тези на терена, и тези на стадиона, а и извън него. Вижте мигове от празненствата по улиците на Франция, в Португалия, а и на терена в Сен Дени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Я щото някои господа мислели за живот в софия ами питам лови автобуса ходи о живеи в софия ем фирма има ем пари има а пък ние тука ще се оправяме не да ме пита час по час ко става зарад такива хората спряха ама понеже тарикатизъм така е
30
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 7 години
А ние не можем да отъманим цска що за държава сме не знам или цска или литекс две положения няма или щат или не какво толкова като не щат аиде в ловеч и това е и тия да се оправят митинги глупости какъв е смисъла разсипват се два отбора докога с тая агония докога футбол трябва
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То българите сме си такива.Да плюем срещу всеки.Според мен този мач беше достоен финал на френската фтболна фиеста.И двата отбора играха на пълни обороти от началото до края.И двата отбора имаха шансове.Накрая дойде и гола.Във футбола е така - побеждава този, който опъне мрежата на другия...
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Главният герой на Португалците много добре се изниза с контузията.След като видя че Франция ги натисна още на старта "Звездата" реши че ще паднат и за по сигурно да не е виновен той прецени, че е по-добре да се измъкне рано от мача.Смех и резил !
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е тактиката. Например 1982 г. италия става световен шампион в испания като в групите завърши с 1 гол и 3 равенства след това Паоло Роси се разигра и лека полека всички биха и накрая отиде в затвора за далавери.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пешо Случва се понякога. Но рядко виждаме такива жалки номера на такова ниво. Гледай на запис как Луиш Фиго си разчеква устата от прозявки, докато гледа "шоуто". Европейския футбол - все по-малко европейски и все по-слаб.
25
8
 
4
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Купата бе спечелена от отбор мижитурка абсолютно несправедливо .но така става понякога.
24
2
 
2
 
! Отговори
олеле преди 7 години
До Шарли Диагнозата е на собственият му лекарски екип. Или мислиш, че Евроспорт цитират мене точно?
23
2
 
10
 
! Отговори
Франкофил Изкефилник преди 7 години
Гледам и автобус си надписали франсетата. За обиколка като шампиони.Да ама не...Изключително груба игра(целенасочен "мръсен" удар в коляното, когато тялото е изнесено на този крак, при информация, че Роналдо има проблеми с него), толерирана от съдията (у дома и стените помагат).Творческо безсилие за едните и чудесно паснат отбор на другите.Въпроси 3 бр.:С какво ще излезе Шарли Ебдо?Ами ако бе играл Роналдо?А ако треньора на П-я в ПАОК бе срещнал Бербатов?Не петли, а ритащи къчове кокошки..
22
1
 
11
 
! Отговори
мую преди 7 години
В отбора на Камерун , има повече бели от френския . Африканци играха за купата на Европа .
21
8
 
7
 
! Отговори
с преди 7 години
Мда. Португалия е най-смешния европейски шампион след Гърция. Много слабо първенство и много изморени играчи.
20
2
 
8
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Всички искаха красив финал, но това е футбол, а не фигурно пързаляне. Тук се броят головете. Не са лежали португалците толкова много, пък и французите като са толкова добри как пък за 120 минути не вкараха 1 гол. Наистина цялото първенство беше постничко, ама след толкова мачове в първенствата + купи + евротурнири си е нормално за да поизморени. Финалът Германия - Аржентина през 2014-та в Бразилия не беше по-красив.
19
0
 
2
 
! Отговори
до дали преди 7 години
Абе ти да не си Кедъра .Какъв баскет бълнуваш бе *** ,това е футбол . Играе се на трева на голям стадион ......***.
18
2
 
6
 
! Отговори
р преди 7 години
Българите винаги са залагали грешно.И в спорта е така.Викахме за Меси ,а той мошеник .Псувахме Роналдо ,а той крал на Европа.След 100 г няма да помнят ръката на Марадона ,а че е шампион на Аржентина ,а Меси не е.
17
1
 
6
 
! Отговори
р преди 7 години
Не се знае ,ако не беше такъв регламента дали Португалия щеше да е трета.Имаше 20 минути и едва ли щяха да простят на Унгария.Но ако бяха втори отиваха на Англия и изобщо в силния поток .Просто освен всичко трябва да имаш и късмет,а не може да кажете ,че Португалия не заслужаваха късмета си . Помните ли как ние се измъкнахме от групата си .............Санахме втори от сметките на Аржентина и те отпаднаха ,а ние стигнахме далече. САЩ 94.
16
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До ИНАЧестно казано и аз се надявах на такъв финал,но шоуто бе отложено за някое следващо първенство...,надявам се.
15
2
 
7
 
! Отговори
р преди 7 години
А Дания ,Гърция .................Защо забравяте какви шампиони е имало .Гърция по -красив футбол ли игра от Португалия. Роналдо бил планирал да му счупят крака.Ако Франция беше била ,коменарите щяха да са в посока на подлостта на Димитри Пайет .
14
4
 
11
 
! Отговори
ИНА преди 7 години
До ЩирлицДраги ми щирлиц, франсетата изобщо не са ми любими, най-вече защото играят с 8 маймуни и това изобщо не е френски отбор по принцип. Но-голяма диария от портумангалия нямаше на тва европейско и е жалко, че това отборче спечели. Финалът трябваше да е Италия-Германия, това бяха двата най-силни отбора на това първенство!!!!!
13
6
 
7
 
! Отговори
да го духаш преди 7 години
А кой е истинския шампион .Германия? Победила едва Италия с дузпи .Франция ,която имаше истински мачове едва на 1/2 финала.Италия може би (да Италия става ) ,но с Германия и помогнаха с дузпа да отиде до продължения.Кой бе човече .Да дадем купата на Англия сигурно .
12
2
 
3
 
! Отговори
Истински факти преди 7 години
До фактиКуарешма - лентяй, който смени 20 отбора. Санчез съмнителна надежда спряган за краля на футбола преди да е навършил 19. Едер ....сериозно ?! Даваш за пример Едер ?! Португалия определено бяха отбора с най-голям късмет на това европейско. Избегнаха потока на смъртта в елиминациите и почти на магия успяха да задържат всяко предимство, което постигаха. Никой не може да ме убеди, че един отбор, който не успя да постигне победа в редовното време до полуфинала е достоен шампион на Европа.

Спонсорирани публикации